• Maganda

    Vaccination

    Hej!

    Ni som har vaccinerat er inför resan då ni ska hämta ert kära adoptivbarn, vilka sprutor tog ni och vad fick ni betala?

    Enligt patienthandboken i vårt landsting ska det vara gratis med vaccinationer inför resan och jag ringde för säkerhets skull och kollade upp detta med vaccinationsmottagningen. De sa då att vi lägger ut kostnaden och sedan får vi pengarna tillbaka från Adoptionscentrum. Stämmer verkligen detta? Jag blev lite misstänksam eftersom det ändå står i patienthandboken att det är avgiftsbefrielse. Borde det inte vara landstinget som betalar då? Har organisationen nån del i detta?

  • Svar på tråden Vaccination
  • Maganda

    Tack för era svar. Det känns som hon jag pratade med på vaccinationsmottagningen inte hade så stor koll då. Tråkigt att man ska behöva bråka om allt som adoptivförälder.

  • Maganda

    Ni som vaccinerat er, när tog ni kontakt med vaccinationsmottagningen? Det känns som att det ibland kan vara för sent vid barnbesked eftersom ibland kan det ju vara väldigt kort tid mellan barnbesked och resa. Och vissa sprutor som exempelvis twinrix måste ju planeras och tas i god tid före resa. Så egentligen borde man ju vara steget före och vaccinera sig när det börjar närma sig barnbesked. Hur har ni tänkt?

Svar på tråden Vaccination