• Mysan82

    Lätt förståndshandikappad och så ensam. Snälla hjälp!

    hej
    jag har jobbat på lägerverksamhet med barn som hade lindrig och måttlig tvecklingsstörning. Det var en väldigt go grupp och de hade roligt tillsammans. Lägerverksamhet brukar vara bra grupper med bra aktiviteter. Dessutom är de som arbetar oftast ganska unga och då har ungdomarna, barnen möjlighet att se hur de gör, klär sig, pratar osv. Det kan vara värdefullt det med.

    Det finns avlösare, men de är egentligen till för att föräldrarna ska få avlastning. En ledsagare däremot är till för barnet/ungdomen och kan ta med dem ut på aktivieter. Bio, fika, nöjesfält osv. Det kan vara någon gång i veckan eller mer eller mindre beroende på hur många timmar man får beviljat.

    En idtottsklubb för funktionshindrade? Vi har Grunden här i Gbg men det finns säkert liknande på många ställen. Grunden anordnar fritidsgård här, det kanske finns?

    Jag är också ledare på ett läger för scouter och funktionshindrade, där samspelar de med varandra och är i samma ålder, det kan vara värt att kolla upp om det finns i närheten. Vårt läger heterVinterskog och har webadress www.vinterskog.com om du vill kolla in lite vad det kan handla om

Svar på tråden Lätt förståndshandikappad och så ensam. Snälla hjälp!