• capoeiragbg

    Lätt förståndshandikappad och så ensam. Snälla hjälp!

    Hejsan!

    Vi är en idrottsförening som efter årsskiftet kommer att dra igång ett två-årigt projekt där barn med olika typer av funktionshinder (f f a Aspergers, olika typer av spektrumstörningar och Downs syndrom) kommer att få träna kostnadsfritt med oss i ett år. Vi håller på med en sport som heter capoeira - det är en brasiliansk kampsport utan fysisk kontakt som man spelar till musik och sång. Det finns inget tävlingsmoment, utan man är med helt på sina egna villkor. Vi tror att capoeira är en sport som passar många barn med lätt funktionshinder väldigt bra - det är glädjefyllt, roligt, det är fartfyllt, lite häftigt och framförallt har vi en en varm och välkomnande stämning. Våra tränare som kommer att leda projektet är fantastiskt duktiga - de har alla mångårig (mellan 10-20 år) erfarenhet och de har delvis arbetat med barn med funktionshinder tidigare.

    Om din dotter är intresserad får hon gärna vara med i vårt projekt - det gäller egentligen alla barn i Göteborgsområdet som uppfyller projektets profil och som har intresse - vi har 20 platser per år (d v s möjlighet att ta emot 40 st barn under en två-årsperiod).

    Vi har inte hunnit lägga ut info om projektet på vår hemsida ännu (vi fick bekräftat igår att det är beviljat), men kika gärna in på både vår hemsida och blogg för mer infomration om oss och vår sport. Kontaktperson för projektet är Viveka Gren och hennes kontaktinfo finns på hemsidan (eller så ringer ni 0768-676821 direkt).

    www.capoeiragbg.se
    lutadavida.blogg.se

    Vänliga hälsningar,
    Viveka Gren
    IF Capoeira Luta da vida

Svar på tråden Lätt förståndshandikappad och så ensam. Snälla hjälp!