• Annki

    Bebismössa-vilken storlek?

    Håller som bäst på att handla det som kan behövas första tiden med bebisen. Små söta bodysar, sparkbyxor med möss på fötterna...oj vad mycket gulligt det finns.
    Men till saken. Jag behöver ju en mössa till lill*n men vilken storlek???
    Försökte fråga efter storleksguider men det finns tydligen inga. Som damen i kassan nådigt svarade: -Det är ju så olika mellan olika barn. Men du har ju 8 dagars öppet köp!! Tillade hon uppmuntrande.
    Jag blev alldeles häpen och funderade hur hon hade tänkt sej mössprovningen på min lilla bebbe i magen. Så det blev ingen mössa. Förmodligen la hon inte märke till min bebismage utan trodde det var en present. (Mössan alltså)

    Kan någon ge tips om vilken storlek en nyfödd kan tänkas ha?

  • Svar på tråden Bebismössa-vilken storlek?
  • Annki

    Konstigt! De möss-storlekar jag hittade var typ 37-39, 46-48 och jag antar att det inte var centilong utan omkretsen det gick på. (Om stl 44 är prematur-vad är då 37!) Näe måste vara olika system.
    Kanske ska gå en sväng på H&M, det verkar bättre med centilongstorlekar på de allra minsta...
    Men på Åhlens hade de jättesöta fleecemössor med öron som små möss...gud man kan ju bli alldeles prillig av detta...

  • Annki

    Tusen tack ni som orkat engagera er i "mössfrågan"! Ska genast bege mej till Åhlens och köpa 37-storleken på musmössan, vill ju att bebis ska va fin när vi ska hem från BB mitt i vintern!
    Har dessutom läst på Kanalen att om man inte har kommit ihåg mössa till BB kommer dom att sätta på bebben kalsonger på huvet när man ska hem Ujuj det vill man ju inte...

    Kramar på er!

Svar på tråden Bebismössa-vilken storlek?