Inlägg från: Penapöna |Visa alla inlägg
  • Penapöna

    Sydafrika-tråd!

    Vi har barn från Sydafrika! Var där och hämtade honom förra hösten.

  • Penapöna
    Hjärtat längtar skrev 2010-08-17 14:09:58 följande:
    Penapöna: Vad roligt att ni har fått er lille kille! Hur gammal var han? Och hur lång väntetid hade ni?

    Viljadrömma: Ja, jag hoppas också vi nästan är framme i kön tills vi fått vårt medgivande, så att vi strax efter kan börja samla papper till landet. 

    Vår pojke var 1 år och 11 månader när vi fick honom. Vi skickade våra papper till Sydafrika i mars (eller början av april) 2009, fick barnbesked i juli och fick hämta honom i oktober.


    ViljaDrömma skrev 2010-08-17 13:32:16 följande:
    9 månader.... så vi läääääääääääääääääääääängtar ganska mycket nu!

    Bra att ni har lite å sysselsätta er med medans ni samlar kötid. Då är ni nog nästan framme i kön när medgivandet blir klart...om allt går i lite lagom sävlig takt vill säga...

    Penapöna; Hur har det gått med allt sedan ni kom hem? Gick det bra med anknytningen? Är det nåt särskilt vi ska tänka på inför kommande resa? Har ni stött på mycket fördomar/dumma kommentarer hemma i Sverige?

    För oss har allt gått bra, över förväntan faktiskt. Vi har tagit det lugnt med honom och gett honom all vår tid. Vi har varit hemma båda två med honom i 10 månader. Vi bär honom fortfarande mycket.

    Vi har inte stött på så mycket fördomar än men däremot så har många på otroligt osmidiga sätt försökt att luska fram hans bakgrundsinformation och inte visat någon förståelse alls för att den är helt offentlig.

    Vad ni kan tänka på är ju att läsa på om anknytning förstås. Men mest av allt önskar jag att jag hade gjort iordning lite mer hemma innan resan, alltså sånt där som rensningar av garderober och sånt.

Svar på tråden Sydafrika-tråd!