• PAAC

    Jag måste sälja min kropp

    Jag förstår inte hur ni tänker, ni som kommer med uppmuntrande ord? För mig är prostitution helt oacceptabelt och hur i helvete kan ni stödja att man ser kvinnokroppen som en handelsvara, något man kan betala för? Jag vill inte att min dotter ska växa upp i en värld där man kan sätta ett pris på hennes kropp och intergitet! 

    Ni som horar, vad är er integritet värd? 1500 spänn?

    Inte konstigt att världen ser ut som den gör...  

  • PAAC
    blackpuma skrev 2010-08-31 12:24:42 följande:
    Ja, vad är "integritet" värt egentligen? 100 i timmen? 2-3-4 00?
    Alla "horar" vi oss för pengar, vare sig det handlar om att traska upp 5 på morgonen för att hinna ställa upp med kropp och tanke för den som betalar lönen eller jobba för sig själv i sin säng så har vi alla ett syfte med det endast.
    Sätta mat på bordet och ha pengar över till nöjen.
    Sluta komma med moralkakor om ett yrke under tiden ni själva horar er för timpeng.
    Du jämför alltså ett vanligt jobb med att prostituera sig? 

    Du ser inte alls någon skillnad där i hur man behandlar människovärdet eller på vilken nivå intimiteten ligger? För mig handlar sex om att man gör det för lust eller för att man älskar någon och vill känna intimitet, inte för att få ihop till hyran. Sen kan man ju fråga sig hur många sjuksköterskor som får svåra men av sitt arbete, som börjar med någon form av drog för att stå ut med sig själv... 

    I en annorlunda värld där kvinnor och män var lika mycket värda inte bara i teorin utan även i praktiken skulle jag kunna se prostitution men som det ser ut nu så kommer trafficking och våld som en biprodukt till prostitution och hur hur mycket det än beror på gamla arv eller förlegade moralkakor så är det så världen ser ut och det får man ju bygga sina argument på. 

    Jag blev tillfrågad av en man utanför en krog en gång hur mycket jag tog för en avsugning och det tycker jag är en jävla skillnad mot om han på min arbetsplats hade frågat mig om jag kunde skriva en rapport. 
  • PAAC
    Anonym (Lycklig Escort) skrev 2010-08-31 15:48:20 följande:
    Jag kopierar in ett av mina tidigare inlägg
    Hur många i sverige går inte till ett jobb som de ibland inte gillar?? Jag har aldrig hört om en enda som JOBBAR alla sina timmar på sitt jobb och säger detta hade ja kunnat gjort gratis med för det är såååå kul att jobba med detta kontors arbete eller vilket arbete de nu har,,

    Alla jobb går ut på att tjäna pengar så man kan försörja sig, sen om det är att vända hamburgare eller servera drinkar, eller va vd för ett företag eller ligga med särade ben, så har alla yrke i grund o botten samma "slutmål" att den som gör det ska få in pengar till sin hushålls kassa.....
    Så när 14-åringar börjar sälja sex för att få ihop till alkohol så tycker du det är jämförbart med att de hade vänt hamburgare på donken istället? att det är lika mycket risker och problem med det?

    nu vet jag inte om du har barn men skulle du vilja att män satte ett pris på ditt barns kropp och integritet? att just din dotters mun är värd 800 kronor?

    du kan ju inte förneka att det förekommer mycket drogproblem, psykiska problem och våldsproblem kring prostitution. tycker du då att det är likvärdigt med några andra, vanliga, yrken? 

    så länge sex är en intim handling med många problem som följer så kan aldrig prostitution vara okej.  
  • PAAC
    ViceGuy skrev 2010-08-31 16:16:45 följande:
    PAAC, alla har inte samma syn på sexuellt umgänge som du.

    Om jag vill sälja mig kropp, anser jag mig ha rätt att göra det.
    Ingen annan äger rätten att bestämma vad jag får och inte får göra med min kropp. Inte mina föräldrar, inte staten, inte min sambo, INGEN.

    Sen att folk tvingas in i prostitution är fullständigt fruktansvärt. Och hade det funnits lagliga alternativ som var hårt kontrollerade hade förmodligen trafficking verksamheten dött ut mer och mer.

    Visst, det kommer alltid finnas sjuka människor som vill betala för att våldta, men de flesta sexköpare vill köpa just sex, av en samtyckande person.Det finns manliga prostituerade, är det helt okej med dessa menar du?
    Nej, men de flesta har det. 

    Ja, visst har du rätt till det. SÅ LÄNGE DU INTE SKADAR NÅGON ANNAN och det är precis det som händer vid prostitution. det blir accepterat att köpa en kropp och gränderna blir mer och mer luddiga.

    Fast problemet är ju att trafficking inte dör ut bara för att det blir lagligt, våldet minskar inte och drogproblemen försvinner inte. Som sagt, hade det inte funnits de negativa sidorna med prostitution som faktiskt finns så hade jag inte haft något emot det. Men som det är nu när oskyldiga människor råkar illa ut så tänker jag fortsätta vara emot.

    Nej, jag tycker inte att det är okej med manliga prostituerade heller men det är främst kvinnor som sysslar med prostitution och som råkar illa ut, därav mitt svar.  
  • PAAC
    blackpuma skrev 2010-08-31 16:28:57 följande:

    Är du rolig eller ?
    Hört talats om arbetsskador/utbrändhet?
    Ju, det finns massvis med sjuksköterskor som får svåra men av sitt arbete alt använder sig av droger för att klara vardagen.

    Njaaaaa, trafficking och våld kommer ifrån att det är förbjudet först och främst och i andra hand för att det finns dom som ser ner på folk vars handlingar dom inte håller med om.

    Sen läste jag en artikeln igår om att det är fler män än kvinnor som väljer, ja väljer/bestämer sig för att sälja sex, nån kommentar?

    I slutändan så ligger inte problemet i vad folk väljer och inte väljer att göra med sig själva, problemet som jag ser det ligger i att det finns dom som dömer ut folk på grund av fullt medvetna frivilliga val.
    Tror du att du är på nått sätt ”bättre” för att du väljer att inte sälja sex utan gör det for free?


    Om du börjar läsa mina svar så förstår du att jag inte dömer de som säljer sex utan dömer yrket pga av de konsekvenser som följer av det. Hade inte människor, främst barn och kvinnor, som råkar illa ut gjort det så hade jag inte brytt mig. Fan, det hade väl varit underbart bra att de hade ett jobb och betalade skatt! 

    Nej, jag anser inte att jag är bättre och det har jag svarat på ovan. Men du ser inte alls att det finns problem som följer på prostitution? Tycker du att det är jämförbart med ungdomar som säljer sex och som säljer hamburgare på donken? för att veta att man vill och klarar av att sälja sex så kräver det en ganska stor insikt om sig själv, något väldigt många saknar. Det finns därför många som säljer sex, mår apa av det men kan aldrig göra det ogjort. Tror du det är samma i vanliga yrken? Att människor känner ett enormt förakt för sig själva för att de sålt mobiltelefoner? Sen att man känner förakt för sig själv eller mår dåligt av att man sålt/säljer sex är säkert något som grundar sig i arv och gamla moralkakor men det är trots allt så världen ser ut. Det går liksom inte att eliminera ett problem bara för att man hävdar att det inte borde finnas. 

    Det som gör mig mest orolig är den synen som unga människor får på sex men där kan man dra in media och en hel drös andra faktorer. Man går långt över sina egna gränser bara för att "alla andra gör det och samhället tycker ju att det är okej". 
  • PAAC
    John D skrev 2010-08-31 16:24:08 följande:
    Det enda problemet med människovärdet som jag ser det i liknande debatter är väl egentligen att många i samhället fortfarande ser ner på folk som väljer att sälja sex. Man dömmer alltså en människa pga vad hon eller han frivilligt väljer att göra med sin kropp, något man inte har det minsta med att göra. Det anser jag vara ett stort problem. En skrämmande stor del av samhället ser fortfarande prostituerade som sämre människor med lägre människovärde än "vanliga" människor, och den synen skrämmer mig faktiskt.

    Vad sex är för dig är din personliga åsikt, och ger dig ingen som helst rätt att kräva att någon annan ska tycka likadant. Ingen tvingar dig att sälja sex eller att ens gilla att någon annan säljer sex, men det gör inte din åsikt till någon absolut sanning. Om någon frivilligt väljer att ha sex med någon annan mot betalning, så är det inte din sak att döma eller förbjuda, precis som ingen kan förbjuda dig att låta bli att sälja sex.
    PAAC skrev 2010-08-31 16:09:30 följande:
    I en annorlunda värld där kvinnor och män var lika mycket värda inte bara i teorin utan även i praktiken skulle jag kunna se prostitution men som det ser ut nu så kommer trafficking och våld som en biprodukt till prostitution och hur hur mycket det än beror på gamla arv eller förlegade moralkakor så är det så världen ser ut och det får man ju bygga sina argument på. 
    Trafficking och våld är olagligt, och vad jag vet så har väl ingen argumenterat för att det ska ändras.
    Att sätta likhetstecken mellan prostitution och trafficking är oerhört trångsynt och bara ytterligare ett exempel på den udda människosyn jag nämnde ovan. Att en människa säljer sex gör det inte ok att behandla henne på ett annorlunda vis än man skulle behandla någon annan! Våld och trafficking är oacceptabelt och ska så vara, men det har ingenting med frivillig prostitution att göra!Givetvis är det det, då ditt jobb inte är att ge avsugningar.
    Men för någon som själv valt att jobba med att ge just avsugningar, är nog frågan lika naturlig som om någon på ditt jobb ber dig skriva en rapport. Allt handlar om vilken utgångspunkt man har.
    Jag kräver inte att människor ska tycka lika som mig (och majoriteten av människorna i vårt samhälle). Men hur går det ihop enligt dig att vi inte ska förbjuda saker även om majoriteten är emot det? Ska vi legalisera droger? Enligt dig så ska vi det oavsett vad majoriteten av resten av samhället tycker. Att ta droger är något som främst skadar en själv och då borde man ju få välja själv om man vill göra det, eller? Oavsett hur miljön runt droger ser ut, hur producenterna har det, hur mycket pengar samhället måste lägga ner på dem som blir skadade?  

    Trafficking och våld har med allt att göra eftersom det visat sig att det hänger ihop med prostitution.

    Men för alla andra som inte jobbar med avsugningar då? Tycker du att det är okej att män frågar unga kvinnor om vad de tar för den och den sexuella tjänsten? För majoriteten av samhället är trots allt sexuella tjänster väldigt intima vad du än må tycka om det. 
  • PAAC
    John D skrev 2010-08-31 16:38:56 följande:
    Nej, det är inte ok. Dels är det olagligt för vuxna män att ha sex med 14-åriga flickor, och dessutom är det olagligt för 14-åriga flickor att köpa alkohol.

    Varför har folk så oerhört svårt att prata om prostituion utan att dra upp andra olagliga företeelser som inte har med prostitution att göra? Att en 14-årig flicka säljer sex för att köpa alkohol är givetvis ett skräckexempel som inte får hända, och vi har också massvis med lagar som ska stoppa det! Men om tjejen hade varit en 35-årig kvinna som själv ville sälja sex till en bekant för att hon finner det tändande, vad är då problemet?
    PAAC skrev 2010-08-31 16:19:59 följande:
    nu vet jag inte om du har barn men skulle du vilja att män satte ett pris på ditt barns kropp och integritet? att just din dotters mun är värd 800 kronor? 
    Hur mycket min dotters mun är värd finns det faktiskt bara en enda människa som kan bedömma, och det är hon själv. Det är inte upp till vare sig dig eller mig att sätta ett pris på den. Hon och enbart hon väljer själv om hon vill sälja den, och i sådana fall till vilket pris!
    Hennes integritet likaså. I mina ögon är hon precis lika mycket värd om hon väljer att sälja sex som om hon jobbar som en bibliotekarie, jag skulle aldrig drömma om att värdera en människa efter vad hon väljer att jobba med! Hon blir inte en sämre människa, och hennes integritet skulle väl om något öka, inte minska, om hon själv väljer att göra något hon verkligen vill, trots att folk kommer att se ner på henne!

    Alla prostitutionsmotståndare pratar gärna om människors värde och människosyn hit och dit, men helt ärligt har jag aldrig någonsin stött på en prostitutionsmotståndare som haft en människosyn jag ansett vara acceptabel. Ingen är snabbare att fördömma och se ner på prostituerade än just prostitutionsmotståndare.
    För att de andra olagliga företeelserna är sådana som följer av prostitution. Det finns inget problem med den 35-åriga kvinnan i sig men det är händelser och resultat där omkring som utgör problemet. Varför läser du inte det jag skriver? Du kan inte förneka att det vid prostitution följer problem, eller? 

    Eller så ser de inte ner på de prostituerade utan bryr sig om deras liv och hälsa. De som frivilligt säljer sex råkar aldrig ut för våld eller missbruksproblem eller?  
  • PAAC
    ViceGuy skrev 2010-08-31 16:40:24 följande:
    Vem är det jag skadar genom att ha sex mot betalning menar du? Min kund? Det är nämligen bara vi två som är involverade i affären (i ett hypotetiskt fall dvs.) Så om jag inte skadar nån annan, varför får jag inte göra vad jag vill med min kropp?

    Vad ger dig rätten att förbjuda mig ha sex med vem jag vill som vill ha sex med mig, oavsett motiv?
    PAAC skrev 2010-08-31 16:29:01 följande:
    Fast problemet är ju att trafficking inte dör ut bara för att det blir lagligt, våldet minskar inte och drogproblemen försvinner inte.
    Jag är ledsen, men du är helt enkelt inte påläst. Du hävdar saker helt utan grund, när jag vet att verkligheten är annorlunda.

    Det finns många, fullt normala välmående tjejer och killar, som jobbar med prostitution. Att du inte känner till det får stå för dig, men det betyder inte att det blir mindre sant.Hur ska du ha det egentligen?

    Du säger att vid ett helt jämställt samhälle skulle prostitution vara helt okej. Men eftersom kvinnan anses vara ett sexobjekt i dagens samhälle så är det inte okej.

    Varför är det då inte okej för en man att prostituera sig?
    I teorin är det bara ni två ja, i praktiken är det ett helt samhälle runt omkring. 

    Jag undrar vem som hävdar saker utan grund och som inte läst på... Hur vet du att verkligheten är annorlunda? Enligt dig, frivilligt prostituerade råkar aldrig ut för våld eller missbruksproblem? 

    Jag känner till att det finns fullt normala människor som sysslar med prostitution men det finns även de som gör det av tvång eller som mår dåligt av det senare eller just nu. Hur ska du, i din fantastiska värld, hindra dessa människor från att ta skada? 

    För att männen också råkar illa ut men inte i samma utsträckning som kvinnor och för att jag inte anser att man ska ha yrken som är låsta enbart till ett kön. 
  • PAAC
    John D skrev 2010-08-31 16:56:33 följande:
    Otroligt uttjatat exempel, men som vanligt håller det inte.
    Droger försätter samhället i fara. Droger suddar ut människors referensramar, tar bort sunt förnuft och logiskt tänkande. Det är ett fysiskt beroende som sätter normala spelregler ur spel. En missbrukare gör vad som helst för att få tag i droger, och om det innebär att han måste skada någon annan eller samhället så kommer han att göra det.
    Om du någonsin sett en påverkad människa få en snedtändning och ge sig på allt i sin omgivning hade du insett att påståendet att "droger bara skadar en själv" är så fel det bara kan bli.  
    PAAC skrev 2010-08-31 16:45:45 följande:
    Trafficking och våld har med allt att göra eftersom det visat sig att det hänger ihop med prostitution. 
    Nej, det har det inte. Att betala för att ha sex med någon som inte vill ha sex är inte prostitution, det är våldtäkt.
    Givetvis förekommer både våldtäkt och våld inom prostitutionen, men det förekommer säkerligen lika ofta inom kroglivet. Ska vi förbjuda alla krogar eftersom det hänger ihop med våldtäkt?
    En majoritet av alla våldtäkter sker inom hemmets fyra väggar och nästan uteslutande av en nära bekant till kvinnan. Ska vi förbjuda hus med väggar på och göra det olagligt för kvinnor att ha manliga bekanta?

    Att göra sexköp olagligt har bevisligen inte utrotat vare sig våld eller trafficking, så den argumentering faller på eget grepp. Att två fenomen ofta följs åt betyder inte på något vis att det ena beror på det andra, det krävs inte ens särskilt mycket intelligens för att förstå.Såvida dom unga kvinnorna inte valt att sälja avsugningar, så nej, då är det inte ok att fråga dom.
    MEN, om dom unga kvinnorna frivilligt valt att sälja avsugningar och VILL ha den frågan, då är det fan inte upp till dig att bestämma att det inte är ok!
    Majoriteten av samhället får gärna tycka att sex är något väldigt intimt, jag har aldrig sagt att majoriteten av samhället ska sälja sex. Det ska vara FRIVILLIGT, vilken del av det ordet är det som är så svår att förstå?
    Saken är den att vi har helt olika sätt att se på saker och jag skiter fullständigt i din åsikt eftersom jag inte känner igen mig i din världsbild. Som sagt, att man vill att saker ska vara på ett sätt gör inte nödvändigtvis att de är på det sättet. Jag har majoriteten av samhället med mig och de bryr sig inte heller om dina dåliga argument där du helt utesluter vissa verkliga faktorer för någon slags drömbild som du har.  

    Hör av dig  när du revolutionerat samhället så kan vi diskutera vidare då. 
  • PAAC
    blackpuma skrev 2010-08-31 16:57:23 följande:

    Man kan inte ha lagar mot saker som inte går att förbjuda, varken prostitution eller droger kan förbjudas eller kommer försvinna.
    Du blandar ihop begreppen rätt kraftigt, droger skadar inte, det gör missbruk och misskötsel av dom, våra lagar skapar också all kriminalitet runt droger.
    Liknande situation med prostitution, medvetna val tagna av den prostituerade och kunden skadar ingen.
    Trafficking och våld har inget att göra med friviliga beslut tagna på hemmaplan.
    Man kan heller inte döma ut en frivilig handling utan att beröra människan bakom, man kan inte säga att man inte har nått emot dom prostituerade men prostitution däremot … det går inte ihop helt enkelt.


    ?? 

    Så om allt är lagligt så försvinner alla problem? 

    Jo det kan man. Jag tycker inte om mobiltelefonförsäljare tex och skulle helst se att jag slapp dom men jag har en massa vänner som är försäljare och som jag inte har något emot.  
Svar på tråden Jag måste sälja min kropp