Inlägg från: Anonym (så_sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (så_sant)

    Vad prioriterar du, sex eller monogami?

    Rynkigutanpåslätinuti skrev 2010-09-14 10:43:56 följande:
    Jag är bunden till min fru inte bara av kärlek utan också av ansvaret jag tagit på mig. Det finns liksom inget jag kan tänka mig som ska få mig att lämna henne. Gör jag det så sviker jag det ansvar jag tagit och det går ju inte. Det vore i så fall den sista D/s relationen i mitt liv.

    Du är något på spåren när du pratar om flyttat fokus. Betraktar man vanliga förhållande som för enkla så att det verkar lätt att byta personer i dem. Vi kanske har varit tvingade att se och hantera många saker som andra tar för givna. Mycket av det har gjort att saker blir enklare nu men vi vet hur svår vägen var hit.

    Tilliten som krävs för att leva som vi gör också att kärleken har lättare att blomma. Börjar vi misstro kan vi inte leva som vi gör och då är kärleken också försvunnen.
    Jag vill bara säga att det där är bland det bästa jag läst någonsin. Så träffande rätt. Jag blir stum över dom svart/vita svar som vissa ger här. Att man skulle lämna någon som man kanske levt med i 15-20 år, där allting annat känns bra och rätt, där man har ett "liv" tillsammans med allt vad det innebär. Där man har barn tillsammans. Det är inte rätt. Man har ett ansvar att vårda den kärlek man har. Man har ett ansvar att försöka lösa problem, som t ex minskad attraktion till varandra,inte bara för sig själv utan även för sina barn. I alla förhållanden går det upp och ner. Man kan nog inte räkna med att vara stormförälskad eller ha suveränt sex med den man träffar och ser varje dag men finns det inte så mycket annat?
Svar på tråden Vad prioriterar du, sex eller monogami?