Inlägg från: Anonym (för ett år sen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (för ett år sen)

    Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?

    Jacksparrow skrev 2010-08-25 12:28:32 följande:
    Ja det kanske är så... jag undrar bara hur jag ska kunna lita på någon när mannen som pratar om hus och förlovning bara kan säga att han inte älskar mig mer och vill göra slut. Jag vill aldrig någonsin uppleva det igen, att känna hur hela ens värld och framtid bara rycks under fötterna på en... Men det är väl en senare fråga.

    Just nu grubblar jag mest på hur jag ska överleva. Jag saknar honom så det gör ont i kroppen :( Jag undrar så vad han gör, vart han bor, hur han mår, om han saknar mig något osv osv. Det värsta är väl att det är tankar som jag inte har rätt till längre. Han är inte längre min att bry mig om...

    ... och ändå har jag något slags hopp om att han ska inse vad han har mist. Man hör ju om sånt ibland, att folk hittar tillbaka... eller är det bara dumt att hoppas??
    Jag har själv gått igenom att förlora mitt livs kärlek, han var deprimerad och otrogen. Det är nu ett år sen, och det blir SÅ mycket bättre med tiden. Jag ska inte ljuga, jag saknar honom fortfarande, och jag har svårt att tala om honom som "idiot" fast jag vet att han betedde sig som en. Men nu fungerar jag som en vanlig människa, och kan t o m uppamma intresse för andra människor...

    Jag tror inte nödvändigtvis det är dumt att tänka tankar som att du hoppas att han ska komma tillbaka, så länge du inte _enbart_ gör det. Jag tror såna tankar är ett sätt att överleva, och jag vet att jag själv hade dem länge länge. Du måste få känna allt du känner, försök att inte värdera och censurera dina egna reaktioner. Du genomgår ett trauma och det är otroligt OTROLIGT svårt och jobbigt. Tyvärr är det så att det finns många människor som vet hur det känns, och det är något som hjälpte mig när jag mådde som sämst. Det du går igenom är smärtsamt och tungt och för JÄVLIGT - det finns faktiskt inte ord nog att beskriva hur dåligt jag mådde när det var som sämst. Du kan bara låta tiden gå, ta en dag i taget, vara så snäll mot dig själv du bara kan. Och PRATA och ÄLTA det som har hänt, om du känner att du behöver det.

    Många många kramar
  • Anonym (för ett år sen)
    Jacksparrow skrev 2010-09-08 21:24:24 följande:
    Jag önskar bara att jag kunde vara så stark som du verkar vara... När jag tänker framåt så känns det som att ingen kommer duga och det kan jag ju inte veta nu... Men så känns det. Ingen kommer ha lika vackra ögon. Ingen kommer ge mig så sjukt mkt tid och uppmärksamhet. Ingen kommer lukta lika gott. Ingen kommer säga 20 ggr om dagen att han älskar mig så som Emil gjorde. S K I T! Så känns det. Tragiskt att man får vara så barnslig när man är nästan 27 år. Ändå tror jag på det själv.

    Åh jag känner igen det där. ALLA mina vänner som bor i närheten har sambo/man och/eller barn. Precis alla. Och de är upptagna hela tiden med barnkalas, myskvällar osv. Så jag förstår vad du menar, jag är också väldigt mycket ensam. Och när man förlorar den man trodde var ens bästa vän så blir väl den känslan ännu mer påtaglig...

    Skönt att höra att du tycker så! Då kanske allt inte är mitt fel ändå...
    Ja, men det är klart att det känns så. Jag känner igen de tankarna så oerhört väl. Men de bleknar faktiskt med tiden. Det går knappast att föreställa sig, jag vet, men det är så. Nu är jag ändå öppen för idén om att träffa någon annan, något som jag för åtta månader sen aldrig trodde. För min del var det bästa att försöka tänka mig en framtid där jag lever ensam, absolut inte att föreställa mig någon sorts framtida partner, för i mitt huvud "visste" jag ju att det inte finns någon annan än Han.

    Alla i min bekantskapskrets är också sambo, och ja, det är rätt segt när man inte är i närheten av ett förhållande...
  • Anonym (för ett år sen)

    Angående aborten tycker jag att du helt och hållet ska tänka på vad DU mår bäst av att göra. Om det är att inte berätta det för honom är det helt okej. Som han har betett sig har du liksom inga moraliska skyldigheter mot honom för tillfället.

    Angående vem han egentligen är - jag tror att man har en övertro på hur "konsistent" en människa egentligen är. Se bara på hur människor agerar i krig, de kan verkligen bli helt andra personer än de var innan. Personligheten är inte så huggen i sten som man lätt får för sig. Men ja, det är otroligt svårt att förstå hur någon som man känt det där bandet med helt plötsligt kan bara vända om...

  • Anonym (för ett år sen)

    ja, tiden hjälper. Jag kan inte säga att jag själv någonsin varit särskilt arg på honom fast jag borde, och jag känner definitivt inte: "Vad såg jag i honom?". Men jag har ändå kommit över honom, delvis.

    Det är inte alls konsitgt att det går upp och ner heller, så att du känner dig okej och sen rasar, så var det för mig i åtta månader...

    Jag saknar honom fortfarande, men det går inte att JÄMFÖRA med hur det var i början. Det blir bättre, det går sakta och känns outhärdligt, men så är det.

    Kramar

Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?