• Fru U

    Är det allmän kunskap att veta att man inte använder varmvatten som tas från kranen?

    Jag tycker snarare att det är brist på kunskap att det i princip inte är farligt att ta varmvatten från kranen (o koka upp) om man har nya rör i sitt bostadshus (dvs plaströr)


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U

    Rören fram till vårt hus är i järn (gjutjärn). Rören i vårt hus är plaströr (eller om man ska vara riktigt petig så är de rören av plast,aluminium och så plast igen - sett inifrån ut), vattnet går förbi mindre bitar av mässing (där ventilerna sitter) så jag känner mig väldigt säker när det gäller att vårt varmvatten är okidoki.

    Jag skulle ändå inte ta varmvatten till barnmat eftersom att den ofta kallnar o så kanske den värms upp igen men inte tillräckligt och så vidare....


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U
    Pigeon skrev 2010-08-25 18:44:17 följande:
    Vad har du för varmvattenberedare då? Dessa brukar vara av koppar invändigt.
    Stål
    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U
    Pigeon skrev 2010-08-25 19:12:45 följande:
    Vi ska precis byta vår men jag har ingen aning om vad den nya kommer att vara i för material. Kanske är det generellt så att nya beredare som byggs tillverkas av annat än koppar?
    Ingen aning. Vår är med tryck så det är väl därför den är i stål
    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U
    SVejsan skrev 2010-08-26 07:59:36 följande:
    När det gäller Argos länk till undersökningen av Vattenkvalite i några hus i Kalmar så finns det några osäkerhetsfaktorer vilket gör att man inte per automatik kan applicera det på alla varmvattenledningar i sverige. Det man kan fastställa av det är att huvuddelen av kopparutfällningen sker från varmvattenberedaren till Tappstället.

    Mer saker som påverkar är Distansen varmvattenberedaren till tappstället. Rörens kopparkvalite. Med vilken frekvens man  tar varmvatten. Vattnets beskaffenhet, hur "aggressivt det är".  

    Min fråga till folk är "Varför riskerar man det över huvud taget?" 
    För att vi inte har kopparrör
    Svaren bor i hjärtat
Svar på tråden Är det allmän kunskap att veta att man inte använder varmvatten som tas från kranen?