• Shasti

    Stor ekonomisk förlust - någon som brutit ihop och kommit igen?

    Det där är din depression som talar och det är depressionen som gör att du inte ser någon framtid. Klart det finns en framtid och det som är absolut viktigast i livet för din son är en kärleksfull mamma och pappa, inte pengar! Särskilt när han är så liten, och när han är stor kan han jobba ihop pengar själv, som miljontals andra människor. Sök hjälp för depressionen i första hand, gör ingenting förhastat innan du gjort det. Man fattar inga bra beslut när man är deprimerad. Klarar du absolut inte av att bo i huset, skaffa en hyreslägenhet och flytta isär "på pappret" då kan ni få bostadsbidrag båda två tex. Låt bli att sälja nu om ni inte är absolut tvungna. Vänta och se. Hyr kanske ut huset och flytta till en lägenhet under tiden om ni inte vill bo där.

  • Shasti
    Anonym skrev 2010-08-30 08:35:43 följande:
    Tack för era svar. Ja, vi kanske kan försöka att hyra ut det. Vet inte om det finns någon marknad för det, men det kan ju vara värt att kolla. Tyvärr så handlar det inte så mycket om att marknaden ska vända. Eftersom vi har betalt för mycket för ett skithus, d.v.s. långt över marknadsvärdet, så kommer "glappet" bestå även i en uppåtgående marknad. Jag ska i alla fall kontakta en mäklare idag, som får komma och titta på det, för att kunna få en uppfattning om exakt hur mycket pengar det kan röra sig om. Sedan får vi ta det därifrån.

    Jag tror precis som ni säger att det handlar om att försöka acceptera att ett sparkapital inte är allt i livet, men det är svårt. Vi har slitit hårt för att få ihop de pengarna. Jag hoppas att samtalsterapi i kombination med medicin kanske kan hjälpa, för jag orkar inte med den här ångesten dag ut och dag in dygnet runt. Jag måste få vila och bli lugn, så jag kan äta och sova och fungera.
    Jag kan tipsa om en bok jag läste nyligen, biografi om Christina Onassis, "All den smärta som kan köpas för pengar" av William Wright. Faktiskt väldigt intressant och tänkvärt, hon var en av världens absolut rikaste kvinnor, och måste ha varit en av världens absolut olyckligaste också. Dog av en överdos tabletter vid 34 års ålder. Det är extrema exempel men blir så otroligt tydligt att lycka inte kan fås för pengar. Intala dig själv att ni har precis allt som verkligen betyder något kvar, dvs varandra, kärlek, mat, kläder och tak över huvudet.
Svar på tråden Stor ekonomisk förlust - någon som brutit ihop och kommit igen?