• V2009

    Föräldrarledig, när och hur???

    Det ska finnas en "gammal" tråd om just detta.
    Jag läste på vad som gällde för just mitt jobb. (antar att det ser ungefär lika ut på de flesta arbetsplatser)
    Det stod bara att man har en skyldighet att tala om i god tid innan eller så snart man vet. Tyvärr förstår inte arbetsgivarna hur det går till när det gäller adoption. Man får bara försöka förklara och säkert kommer/har många mötts av sura miner. 
    Jag fick vänta i 5 månader mellan BB och RB. Under dessa månader var min arbetsgivare på mig flera gånger varje månad och frågade när jag skulle vara ledig och påminde mig om att jag har en skyldighet att tala om. Varje gång fick de samma svar: Jag meddelar så snart jag fått RB!
    Till slut sa arbetsgivaren att jag skulle ringa och kräva ett svar om när jag skulle vara ledig. Då sa jag att de själva kunde ringa till Vietnam och höra sig för hur det gick med mitt ärende. Den minen var verkligen obetalbar. Sedan frågade de inte mer. Som tur var/är har jag så bra medarbetare som förstod hela situationen och ställde upp till 110%. Vi hade också gjort upp en plan för vad som skulle göras när jag med mycket kort varsel kunde försvinna. (Allt var mycket osäkert och man pratade om dagar till veckor mellan RB och hämtning)
    Jag hade "tur" och fick 3 veckor på mig.

    Lycka till!!

Svar på tråden Föräldrarledig, när och hur???