• Victoria70

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Idag är det 11 dagar sedan aborten. Tårarna rinner fortfarande på mig varje dag och jag känner en sån stor sorg och förlust. Visst har det blivit bättre, man jag vill så gärna ha ett till barn, men tiden rinner iväg. Har tidigare haft ett missfall och det har tagit tid att bli gravid igen och så slutar det i en abort.

     Hur lång tid tar det innan mensen är tilbaka igen och vågar jag försöka igen?

    Gjorde aborten efter 17 veckor och det var inte roligt. Orkar jag gå igenom samma sak igen, jag jag tror det, men då vill jag göra moderkaksprov istället för fostervattenprov då man kan göra det betydligt tidigare. Är det någon som har varit i samma situation som jag?

    Sorgsen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-09 11:43
    I början av februari för 1 år sedan var det tänkt att vårt barn skulle ha kommit. Känner att jag vill uppdatera tråden med hur jag mår nu när det har gått en tid för er alla som behöver stöd i ert beslut. Livet går vidare och jag mår bättre.

    Klart att jag tänker på det barn som jag inte fick, men för mig var det ett val som var rätt för mig. Vi som är här och har varit i den här tråden har funnit ett stort stöd genom att känna att man inte är ensam. Här kan man älta, vara ledsen, glad, frusterad, arg eller bara läsa.

    Det finns många som gärna vill påpeka att det val vi gjort inte är rätt. Du som besöker den här tråden och tycker att vi fel som gjort abort pga. DS har rätt att tycka så och jag är medveten om att man kan tycka så, men skriv det inte här.

    Låt tråden vara ett stöd för alla som tagit detta svåra beslut att avstå från ett barn.

    Kramar till er alla superkvinnor!

  • Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort
  • Pilla1979

    Lindis: Lycka till!!! Håller tummarna för er att det går bra!

    Lise W: Lycka till på RUL!!! Ja visst känns det som sista "hindret"...

    Själv mår jag skapligt...fått så fruktansvärt ont i ryggen sista tiden...men annars är allt helt ok. Ska till BM på måndag så ska prata med henne om hon har några bra tips...
    Sen håller jag tummarna för att min ansökan om graviditetspenning går igenom! Gör den det har jag inte så länge kvar att jobba vlket skulle kännas otroligt skönt...tror inte jag kommer orka jobba hela tiden som det känns just nu...

    Kram på er alla! {#emotions_dlg.flower}

  • Kattflickan

    Lindis: Lycka till! Hoppas verkligen att det går vägen nu! Vore jättekul om vi båda kunde bli gravida typ samtidigt här i Uppsala!

    Jag fick ett starkt utslag på ÄL-stickan idag, på dag 15, så det ska väl snart sexas, sen får vi se hur det gått om två veckor. Vi har kört på varannan dag sen i lördags.

    Pernilla: Jobbigt med ryggen! Hoppas du får din graviditetspenning! 

    Millan

     

  • AlidaC

    Hejsan!

    Jag kan bara säga att jag önskar er alla ett stort lycka till med RUL, frysförsök, gravidpenning och sexet!! Jag håller alla tummar!

    Själv stötte jag på en kollega igår som jobbar i en annan stad. Han pekade på magen och sa:
    Du har ju ingen på gång där inne nu just nu i alla fall. Är det två barn ni har nu?

    Gissa vem som åkte hem och grät hela dagen : (

    Det känns på sätt och vis som jag är tillbaka i dom åren när vi mådde så dåligt över att vi inte lyckades få till en bebis och "välmenande" bekanta undrade om det inte var dags att skaffa barn snart eftersom det är det som ger glädje i livet. Jag vill inte träffa människor just nu, jag vill bara vara ifred. Orkar inte mer.

    Väntar på en liten ängel som jag har beställt som jag kan hänga i mitt namnsmycke.

    Kramar

  • Kattflickan

    AlidaC: Folk som inte varit i den sitsen att det är svårt att få barn kan vara så jäkla klumpiga ibland! Själv kommer jag aldrig fråga nån om de ska skaffa barn nånsin igen. 

    Jag fick frågan från ett ex nån månad efter aborten om inte vi (jag och sambon alltså) skulle skaffa barn snart. Jag försökte skämta bort det men gick sen in på toa och grät. Han visste inte vad som hade hänt och jag ville inte berätta för honom och hans fru som bara "oups, blev med barn utan att det var meningen"

    Om du känner för att vara ifred så försök få vara det! Jag och min sambo var mycket osociala hela hösten efter aborten. Ville inte umgås med nån!  Låt dig återhämta dig i din egen takt!

    Ta hand om dig!

    Kram!

    Mille

     

  • Lise W

    Ja AlidaC, Millan har så rätt, bli starka i varandra istället, vi hade det precis likadant hela sommaren o hela hösten, det tar tid o låt det ta det.
    Därför kände o känner jag fortfarande en sådan tröst i denna tråd, vi känner ungefär likadant allihop, vi kan trösta o vi kan peppa o vi kan känna med.

    Vi finns i våra tankar {#emotions_dlg.flower}

  • Pilla1979

    Både Millan och Lise har så rätt Alida...tror som Millan att folk som inte varit i vår situation kan (eller haft svårt att bli gravida) kan förstå hur det kan såra med kommentarer.
    Kände precis som dig att jag bara vill få vara i fred...kan även nu ibland känna så. Har ett par bekanta som jag fortfarande inte orkat träffa pga att dom så gladligen berättade för min man att dom väntade tvillingar precis i samma veva som vi var tvugna att avbryta. Det tog så otroligt hårt på mig då att det fortfarande sitter i...Så tillåt dig att stänga in dig om det är det du vill och umgås med folk på dina villkor!

    Kram

  • Lise W

    Hej på  Er.

    Idag har vi varit på RUL och det gick jättebra, jag är helt slut......
    ...fick ett sammanbrott i hisshallen innan vi skulle in, allt gammalt bara kom över mig, fick vänta en stund med att gå in, gå på toa o torka tårarna och sen bara vänta. BM var noggrann och förklarade allt men ändå har man oron under tideno alla möjliga konstiga frågor, så hon tyckte vi skulle ge oss vi hade ju fått svar på MKP att allt var bra, tror ingen som varit i vår situation någonsin kan riktigt förstå vilken chock det är.
    De kan säkert känna med men riktigt gå in i hjärnan på en ... de kan de nog inte...

    Tack för att Ni finns o hoppas att alla har det okej.

    Vi finns i våra tankar

    kram Lise 

  • Limpan 83

    Hej!

    Längesedan jag var in här. Har fullt upp på jobbet, långa dagar och mycket. Är helt slut när jag kommer hem.

    Lise: Jag förstår precis din känsla och din oro. Jag ska på RUL nu på fredag. Jag kan inte somna på kvällarna nu för att jag är så orolig. Jag kommer att vilja blunda och hålla för öronen tills dess att allt är klart och de säger att det ser bra ut. Är så rädd för att de ska hitta något avvikande. Jag skulle aldrig orka med det en gång till.
    Vad skönt att allt såg bra ut för dig!!

    Stor kram till er alla

  • Pilla1979
    Lise W skrev 2011-05-23 14:00:56 följande:
    Hej på Er.

    Idag har vi varit på RUL och det gick jättebra, jag är helt slut......
    ...fick ett sammanbrott i hisshallen innan vi skulle in, allt gammalt bara kom över mig, fick vänta en stund med att gå in, gå på toa o torka tårarna och sen bara vänta. BM var noggrann och förklarade allt men ändå har man oron under tideno alla möjliga konstiga frågor, så hon tyckte vi skulle ge oss vi hade ju fått svar på MKP att allt var bra, tror ingen som varit i vår situation någonsin kan riktigt förstå vilken chock det är.
    De kan säkert känna med men riktigt gå in i hjärnan på en ... de kan de nog inte...

    Tack för att Ni finns o hoppas att alla har det okej.

    Vi finns i våra tankar

    kram Lise

    Va skönt att allt såg bra ut för er!


     


    Håller tummarna för dig Limpan!


    Förstår vad ni menar med oron...som du skrev Lise W kan dom nog känna med oss men inte riktigt förstå ändå.


    Var till bm igår (måndag) för fösta besöket efter ul och är så glad att jag har fått en såååå underbar bm. Hon frågade hur det hade känts innan ul och efteråt när vi verkligen visste att allt var som det skulle. Trots att vi fick göra ett läkarul i vecka 13 så slappnade man inte av helt förrän nu efter rul.


     


    Så nu är det bara att vänta på bebisen :) Mycket väntan känns det som just nu för min del...väntar ju svar från f-kassan angående graviditetspenning också. Får jag inte igenom det vet jag inte hur jag ska orka jobba tiden ut med den foglossningen jag har redan nu :( Men som sagt har jag en underbar bm, hon frågade tom om jag behövde kryckor redan nu...och blev det värre så skulle jag höra av mig så att jag kanske skulle kunna få bli sjukskriven en del.

  • pluppfamiljen

    Oj det hade nog jag aldrig orkat gå igenom men alla är olika. 


    Blivande 6 barns mamma
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort