• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • Mamma till bröderna bus

    daimis, jobbigt med bråk :( aldrig kul.. är det riktigt illa??

    Är du i stan vill jag träffas, och jag tror nog att snarko vill oxå.. =) (inte för att jag ska prata för henne ;))

    Idag var vi på bio och såg Sammys äventyr i 3D, Felix försökte känna på fiskarna :)


    Felixmamman
  • Daimis

    bussig: det hoppas jag inte....men man vet ju aldrig...han har ju visat förr att han inte alltid orkar kämpa när det är tufft... jaja...
    OM vi åker ner så hör jag av mig
    *haha* Kul!! (fiskarna asså)

  • Gladabarnensmamma

    teasa & Snarko - tackar TACKAR for speltipsen!! Jag vet en liten grabb som blir overlycklig hemma!!!

    Jag maste skriva av mig lite om min vaninna vi halsade pa.. hennes grabb ar jamngammal med Felix men han beter sig som en 2-aring. Han pratar lika "bra" som Elliot (han blir 3 i Mars) - dvs. 3-ordsmeningar som
    "jag vill mjolk"  "titta mig" "vill rita"... far runt som en dare hemma & hoppar i soffan, sliter ut kuddarna pa golvet m.m. Pa promenaden ute gnallde han ihop helt och orkade plotsligt inte ga. Hemma vill han inte dela med sig av sina leksaker utan grater och slass nar Elliot ville lana... Foraldrarna satter lite konstiga granser (oftast inga, eller sa ar det ganska flytande; ibland far man gora si men inte sa, ibland vice versa) - och resultatet blir saklart en unge som kor sitt race tills nagon ryter ifran. Det kan bli "utvisning" (dvs. time out) och da skriker han for full hals i flera minuter - som en 2-aring.
    Jag undrar om detta ar normalt? Han ar duktig pa att rakna (kan till 20 pa flera sprak), grejar en del spel och bygger med tag och sa, men han ar inte speciellt intresserad av konversation (kanske darav det daliga talet?) och foraldrarna maste fortfarande paminna om att han ska kissa (han kissar ofta pa sig & har fortfarande bloja & napp pa natten). Han blev 4 i hostas. Ar jag helt ute och cyklar eller ar han sen?

  • Daimis

    nollan; Jadu, säg det...barn utvecklas ju så himla olika så jag ska inte säga han är sen...
    Han va ju duktig på att räkna säger du, tom på olika språk... De utvecklar ju oftast bara en sak åt gången och har då (verkar det som ) inte fått med det vanligaste, som blöja o så... han kanske kan en massa annat som "vanliga" inte kan...?

  • Gladabarnensmamma
    Daimis skrev 2011-01-03 20:02:32 följande:
    nollan; Jadu, säg det...barn utvecklas ju så himla olika så jag ska inte säga han är sen...
    Han va ju duktig på att räkna säger du, tom på olika språk... De utvecklar ju oftast bara en sak åt gången och har då (verkar det som ) inte fått med det vanligaste, som blöja o så... han kanske kan en massa annat som "vanliga" inte kan...?
    Ja visst ar det sa - dom utvecklas i valdigt olika takt. Fast jag kan inte lata bli att tycka att nar dom narmar sig 5 (och har borjar dom skolan vid 5) sa borde dom vara nagorlunda vid en gemensam niva, annars fixar dom ju inte skolan !
  • Snarkofagen

    JAAA! Jag vill ses, är det enda jag säger just nu. Hinner inte mer Kom hit, kom hit, kom hiiiiiit! 

  • Snarkofagen

    Nollan - jag är benägen att hålla med dig att kompisen är lite sen. Men som Daimis säger, alla barn är olika. Du är lite inne på att hans beteende kan bero på föräldrarnas konstiga regelsättning och det kan jag också tänka mig. Och självfallet blir han frustrerad när han inte kan uttrycka sig så att föräldrarna förstår. Stackars liten. 

    Så Felix ska också börja skolan i höst? Hoppar man alltså över förskolan?  

  • Daimis

    Blä, åkte på magsjukan igårkväll... tog en alvedon innan så jag äntligen fick sova lite och den hjälpte en del
    Sambon och min brosdotter (som va här i helgen) Har oxå åkt på det...
    Idag snöar det...och iom jag va så dålig igår kväll har vi inte pratat nåt mer...   Aaa...vi får se...

    Nollan; Säger som snarko! Börja skolan redan. Käns som lite tufft tycker jag...2 år tidigare än vad vi har...
    Ja, mkt kan nog ha m föräldrarnas beteende o göra... Går han heltid på dagis nu?

  • Gladabarnensmamma

    Dom som fyllt 5 innan 30 September borjar skolan i September. Barn som verkar redo fodda men fodda en vecka efter 30 September kan ocksa borja, andra barn som verkar redo far traffa en barnpsykolog/larare for bedomning och intyg.
    Flyttar vi till Australien sa ar det 5 innan arets slut och skolstart den 1/1 som galler. I Kanada borjar Felix skolan 2012, I Australien 2013. Men hans kompis fyller i mitten av September och ska alltsa borja skolan i host.
    Jag var nog lite i chock fortfarande nar jag berattade om kompisen - har alltid tyckt att han varit extremt vild och ouppfostrad men efter varat besok sa reagerade jag pa framforallt talet och emotionellt hur han reagerar med skrik och tarar. Nar dom satt och at frukost sa satt Felix och forsokte ata medans kompisen hoppade runt, spottade sin mat i Felix ora (!) och kladdade varre an Elliot - och mammans reaktion var "sa lange han ater ar det bra". Hoppsan liksom. Mamman har alltid sagt att Felix varit sa tidig med talet "eftersom han gatt pa dagis", men sist kunde jag inte lata bli att paminna henne om att svenskan ar det bara jag som ansvarat for (innan Svenska skolan saklart, den borjade han ju i hostas). Hursomhelst, det var lite trist att kanna att Felix basta kompis halkar efter och att dom inte leker pa samma satt mer. 

    Jag vet inte riktigt hur jag ska gora i host for Felix. Han ar sakert mogen for skolan men jag har ingen bradska att hetsa in honom med laxor och hela den biten. Men a andra sidan kanner jag att han ar for stor for smattingarna hos dagmamman (finns en tjej som ar 4, dom andra ar 2 & 3 ar) - dom sover fortfarande middag hos dagmamman och jag har bannemej ingen lust att ha en 5-aring ett helt ar som sover middag som en liten bebis. Sa -om vi far barn till hosten- sa kanske han far ga pa "forskolan / nollan" ett ar innan den riktiga skolan startar. Han behover mera kompisar i krokarna - vi har inga kompisar till Felix i varan narhet och det tycker jag ar jattetrist (och dar kommer spraket in lite, de flesta mammorna ar lika ruttna pa engelska som jag ar pa franska, sa vi kan liksom inte motas och spontanfika pa samma satt -det finns saklart "anglophones" har men da pratar saklart ungarna engelska och da hanger inte felix med i snacket).

    Herregud vilken uppsats jag skriver... nu ska jag vara tyst    

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~