Inlägg från: mejja75 |Visa alla inlägg
  • mejja75

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    1 tu 3: Grattis till lägenhetsförsäljningen, skönt att det gick vägen

    Vi ska inte göra så mycket i sommar, förutom att flytta in i vårt hus. Så vi lär väl inte vara sysslolösa precis Annars blir det lite småutflykter till Astrid Lindgrens värld, Göteborg och lite annat. Vi funderar på att ta en semester utomlands i slutet av sommaren istället. Men det beror ju på om jag hittat nåt jobb tills dess...

  • mejja75

    Kikar in lite kvickt (som alltid nu förtiden känns det som...). Vi flyttade in i huset i söndags Behöver jag säga att jag har fullt upp? De är inte riktigt färdiga med renoveringen än, lite småfix kvar så det är hantverkare här hela dagarna. Och jag har inte packat upp mer än det nödvändigaste än plus att jag skruvar garderober från ikea för glatta livet. Men skönt är det att äntligen ha eget hus igen!

    Apropå vad våra 4,5 åringar fixar så torkar Thea sig efter nr 2 men vi får inspektera De gjorde så på förskolan så då gör vi det hemma med.
    Borstar tänderna gör vi på henne, men hon brukar vilja "förborsta" lite själv ibland.
    Våningsäng sover hon i hos farmor, men då är det är rätt hög kant så hon kan inte ramla ur.
    Hon är usel på att städa i sitt rum (kan bero på att jag plockar undan åt henne...) men hon vill gärna hjälpa mig att damma och torka. Hon tycker det är jättekul att hjälpa till i köket, både med att laga mat och duka.
    Cyklar gör hon med stödhjul, men vi har köpt en sån där pinne att hålla i men det går sisådär. Vi är lite dåliga på att träna henne.

     

  • mejja75

    Daimis: Har också helt missat att ni ska flytta tillbaka till storstan. Skönt att det löst sig med både boende och jobb, även om det kanske inte blev som du ville. Men du kan ju alltid söka när du är på plats. '

    Är ocskå i jobbsökartagen. Ville ska börja skolas in på förskola i mitten av augusti, så då bör jag ju ha skaffat ett... men det är inte drösvis ute nu under sommaren precis. Har dock ett par tre stycken som jag ska skicka iväg ansökningar till.

    De senaste veckorna har kännts för jävliga (ursäkta språket). Strax innan midsommar fick vi reda på att min mamma har tjocktarmscancer I måndags gjorde hon en datormografi för att se om det spridit sig, men som tur var hade den inte det. Kändes som om ett ton sten föll från hjärtat. Jag har varit så himla orolig och ställt in mig på det värsta. Nu är det "bara" en liten cancertumör som hon ska operera bort nästa vecka och då kollar de också om det spridit sig till lymfan. I så fall får hon äta cellgifter, annars inte och sen ska hon vara botad... 

    Nej nu ska jag fortsätta fixa och dona här hemma. Vi får besök av vänner från Klågerup imorgon (där vi bodde innan) och tillsammans med dem ska vi åka till Astrid Lindgrens värld på söndags (och bli ruinerade och trängas med en miljon andra barnfamiljer ).  
     

  • mejja75

    Bussig: Stackare där med sån foglossning Men skönt att du blir sjukskriven! Namn förresten - tycker absolut att ni ska ta Sixten denna gång eller Svante som ju var mitt favvisnamn på Ville men som inte gick hem hos mannen.

    Snarko: Är inte alls särskilt aktiv på fl nu som tidigare. Märks kanske eftersom jag inte är så flitig med att skriva i tråden, men jag kan säga att jag i alla fall oftare kikar in och kollar vad ni andra skriver än vad jag skriver själv. Ofta kommer det nåt emellan... typ barn, både stort och små som pockar på uppmärksamheten. Men jag lovar jag ska försöka bli bättre på att skriva här

    Nollan: Håller "dunderklumpen" ( ) i magen inte blir så mycket större. Har haft tur att inte föda fram mer än 3 kg:s bebisar båda gångerna, tycker det är tillräckligt. 

    Shit, har lite ånger - sommaren är ju snart slut Om två veckor börjar Thea och Ville skolas in på sin nya förskola. Bara två veckor kvar av ledighet... men jag har redan anmält mig som arbetslös. Sambon är hemma två veckor till och skulle det mot förmodan dyka upp nåt jobb så kan jag ta det. Men läget på arbetsmarknaden är lugn nu under sommaren, det är inte många jobb som kommer ut per dag precis. 

  • mejja75

    God morgon tjejer!

    1tu3: Grattis till husköpet Så skönt att ni äntligen hittat nåt!

    Nollan: Mysigt att boa lite så här inför lilltösens ankomst. Ska ta tag i Villes rum snart, just när det bara möbler och leksaker liksom inställt. Ingen matta, inga tavlor på väggarna allmänt omysigt helt enkelt.

    Bussig: Stackars dig som har så ont Kan inte riktigt föreställa mig hur det känns, hade aldrig någon foglossning... Med Ville gjorde jag också glukosbelastning, det är standard nere i Skåne.  

    Snarko: Grattis till Aston och hans första steg Ville var också runt 16 mån när han började gå, han fokuserade på att börja prata istället för att knata.
    Stackars liten fis som är så ledsen, det skär i hjärtat Tre dagars inskolning? Jisses, här är det två veckor. En och en halv timme per dag och någon av oss är med hela tiden, men sitter sysselsatta med att göra en tavla till barnens plats och så ska vi göra en trygghetsbok.  Kan tyckas lite väl utdraget, men det ska tydligen funka bra. De är sex barn som skolas in samtidigt. Thea skolas in fyra dagar, så på tisdag ska hon vara där själv. Hon trivs redan som fisken i vattnet i sin grupp.

    Här verkar höstens första förkylning vara i antågande. Jag har superont i halsen och båda barnens näsor har börjat rinna... 

     

  • mejja75

    Oj, vad tomt och tyst här är

    Har det kommit nån liten tös än nollan?!?

    Skulle egentligen varit på kräftskiva ikväll, men Ville har feber så jag fick fint stanna hemma. Medan Thea och sambon slörpar kräftor och annat gott  

  • mejja75

    Åh, håller tummar och tår för att allt går (eller kanske har gått!) bra!!!

  • mejja75

    Åh så härligt! Skönt att allt gick fint Och så söt hon är sen Hjärta

    Krya på dig Snarko (hade först skrivit snorko, hade kanske passat in för tillfället?) Håller med, vi MÅSTE se till att träffas. Det skulle vara sååå kul  

    Ville har haft hög feber sen i lördags, han har legat mellan 39-40,5 Inte kul alls... Men så är det väl så här efter en och en halv veckas inskolning :-/

  • mejja75

    Nollan: Härligt att ni fått en sån liten snäll pärla Tror också att det spelar in att det här tredje gången, nu är ni lite varma i kläderna  

    Inget jobb här ännu... Men jag var på intervju igår som it-administratör på åklagarmyndigheten här i Växjö. Ett spännande jobb som jag MYCKET gärna vill ha. Vi får se hur det går, de skulle träffa ett antal till imorgon. Håll tummarna! 
    Ville är numera pigg och kry, han hade tredagarsfeber. Men efter det så sover han uselt och äter knappt någonting. Vi är ju vana vid att han är en storätare, men som igår då åt han ett halvt äpple, lite lite lunch och sen lite ärtor vid middagen... suck, men det vänder nog snart igen!

    Annars känns det faktiskt lite lyxigt att bara vara hemma lite utan barn. Jag får så himla mycket gjort. Nu på förmiddagen har jag varit ute på promenad, fixat med traderagrejor som ska skickas iväg och hunnit söka två jobb. Nu är det dags för lite lunch och bara att kunna sitta och äta utan någon som gnyr och gnäller för att han inte vill ha mat - det är också lyx

  • mejja75

    Ja här är inte mycket action för tillfället...

    Här är det fina fisken. Barnen är friska (peppar, peppar), jag har varit på en andra intervju på åklagarmyndigheten idag och det kändes riktigt bra (håll tummarna för mig) och på torsdag åker vi till Turkiet Cool !

    Snarko: Aj då, barn som bits är inget kul... Ville bits inte, däremot är en mästare på att dra Thea i håret när han blir arg på henne. Han pratar en del, men absolut inte lika mycket som Thea gjorde när hon var i samma ålder. Det problem vi har med honom är att han illvrålar, verkligen gallskriker rakt ut när han inte får som han vill. Det riktigt skär i öronen och jag vet inte riktigt hur vi ska få honom att sluta. Vi säger naturligtvis till honom att så skriker man inte, men det funkar liksom inte...

    Det största problemet (eller problem och problem) med madam Thea just nu är att hon är såååå kinkig med sina kläder. Som när strumporna har "gupp" som hon säger (dvs sömmarna längst fram vid tån) vilket irriterar henne enormt, eller när tröjärmarna åker upp då hon drar på sig jackan och vilket gör henne alldeles tokig. Och inte får man hjälpa henne heller, men däremot lyssna på hennes vrål...

    Nu är det dags att fixa lite middag till kidsen innan min pappa kommer och jag drar iväg på föräldramöte. Ha det gott tjejer! 

  • mejja75

    Tjenixen! Hemma igen sen ett par dagar efter en superhärlig vecka i Turkiet. Men nu är det tillbaka till vardagen igen... Thea har åkt på feber och risighet i magen, vet inte om det är nån bacillusk hon drog på sig här nere eller om hon lyckats smittas av nåt här hemma. 
    Fick förresten inte jobbet jag ville ha, men hon som höll i intervjun tipsade mig om en annan tjänst där hon redan pratat med rekryteraren om mig. Schysst va? Så nu är det bara att knåpa i hop en ansökan.

    Nollan: Trist att  lillfisan inte går upp som hon ska. Har aldrig haft det problemet (snarare tvärtom, båda våra har tokökat i vikt första tiden och med Thea fick jag "rådet" att inte ge henne så mycket mat...), men jag har vänner som haft det skitjobbigt och ersättning har vart räddningen för dem.
    Ville hade också torsk, så vi gick omkring här lilafärgade lite varstans både han och jag under en period. Hade rätt svårt att få bort det så vi fick köra två kurer innan det gav med sig.

    Snarko och 1tu3: Ha det så himla mysigt imorgon Hade gärna varit med. Försöker planera in en sthlms resa nu i höst och då vore det superkul om vi kunde träffas! 

     

  • mejja75

    Bra jobbat nollan Här går vi upp strax efter 7, ska vara på förskolan kl 9 och på nåt konstigt vis får vi alltid stressa lite på slutet. Och det beror inte på barnen utan på mamma som sitter i godan ro  och dricker kaffe och läser tidningen i en evighet.... Och varje morgon (eller tis, ons, tors då barnen ska vara på förskolan) tänker jag att idag ska jag INTE stressa barnen, men det blir så i alla fall... 

    Snarko: Trist att det är så pestigt på jobbet Håller tummarna för att du hittar ett annat pronto!

    Idag har vi varit nere på stan tillsammans med min mamma på höstmarknad. Rätt mysigt  

    I helgen blir det till att vara ute i det, förhoppningsvis, härlig höstvädret, lite middagsbjudning imorgon kväll och så fikabesök på söndag. Plus Theas simskola imorgon och gympa på söndag! 

  • mejja75

    Megastort GRATTIS till Ella och Josefin som blir 5 idag {#emotions_dlg.flower}
    Hoppas de får en fin födelsedag!!!
     

  • mejja75

    Bussig: Nämen oj oj! Undrar om något hänt än, det är ju ett par dagar sen du skrev sist... Håller tummar och tår för att allt ska gå bra!!!

    Åh, hade hemskt gärna också träffats när nollan är hemma och hälsar på. Men det går tyvärr inte för vet ni - jag har fått jobb!!!! Fick den tjänsten på tingsrätten som jag så gärna ville och ha och börjar nästa måndag. Så nu ska jag njuta av min sista "lediga" vecka  

  • mejja75

    Åh nej!!! Hade skrivit ett långt inlägg och av nån dum anledning så stänger jag ner sidan när jag skulle öppna en annan flik... stupid girl.... Kan kanske skylla på att jag känner mig helt tom i huvudet efter två nätter med urusel sömn pga en snorig och igentäppt Ville som ligger och snarkar och snörvlar brevid mig i sängen. Plus att jag började på nya jobbet igår och har hela huvudet fullt av juridiska termer och annat smått och gott. Men jobbet verkar superkul och kollegorna kanon!!!

    Nollan: Det jag ska göra som domstolssekreterare är att ta emot och registrera brottmål och tvistemål och att expediera domar och beslut. Låter kanske inte jättespännande men det är himla mycket att lära sig och tänka på, tror det kommer passa mig perfekt.

    Bussig: Wow wow, tänk imorgon vid den här tiden är du nog tvåbarnsmor!!!! Om inte hinnsvepningen gjort sitt och du redan sitter där med en liten i famnen. Jag gjorde hinnsvepning med Ville och det tog ungefär 1,5 dygn innan det satte igång.
    Hoppas, hoppas, hoppas att det ska gå bra Hjärta 

    Snarko: Antar att du haft en skön och avkopplande dag på Yasuragi. Du är värd att få skämma bort dig lite Är lite avundsjuk bara, har varit på Hasseludden två gånger och tycker det är underbart. 

     

  • mejja75

    Vilken fin pojke ni fått, stor grattiskram till dig bussig och hela din familj Hjärta
    Ville var också en guling. Det försvann rätt fort tyckte jag med hjälp av amning och att han fick ligga mycket i soffan direkt under fönstret. Hoppas att kontrollen gick bra igår förresten.

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~