Inlägg från: end of days |Visa alla inlägg
  • end of days

    Hipp Hurra! Fira att svenska barnmorskor nu kan vägra abort.

    Alltså, vad ????
    Så det är fritt fram att arbetsvägra och slippa konsekvenser?

  • end of days
    Papi Jo skrev 2010-10-15 20:38:25 följande:
    Vid etisika avväganden så bör det finnas samvetsfrihet. Ex där en pilot vägrade flyga ett plan för att avvisa och därmed splittra en familj. Sedan gjorde nästa pilot andra bedömningen. MAn ska inte diskrimineras för att man följer sitt samvete.
    Jag hoppas innerligt att bara var ett ex dragen ur fantasin.
    Har man ett jobb ska man sköta den punkt.
  • end of days
    Papi Jo skrev 2010-10-15 20:44:00 följande:
    Jo så resonerar dom flesta. Bla lägervakter..
    Lägervakter?
    Orkar inte läsa resolutionen men jag hoppas att omskolning till en mer passande yrke inkluderas för dom som arbetsvägrar.
  • end of days
    Astarte skrev 2010-10-15 21:22:14 följande:
    Det tycker inte jag. Man ska alltid vägra utföra en handling om man anser att den är ond / fel. Aldrig, aldrig bara säga att "jag gjorde bara mitt jobb".
    Då får man hitta sig ett jobb som man kan tänka sig att utföra!
    detta här är ren idioti
  • end of days
    Astarte skrev 2010-10-15 21:49:43 följande:
    Nja, fast det är inte så enkelt. Flera av de syrror / läkare etc som vi har i Sverige är skitduktiga på det de gör, men de vill inte utföra aborter. Det vore slöseri med duktig vårdpersonal om de skulle kunna bli förflyttade till avdelningar som utför aborter och sedan var det "bara att göra", annars får du sparken. Människor ska alltid ha rätt till det passiva motstånd det innebär att bara lugnt och sansat vägra.

    Det påminner mig om när min handläggare på AF prompt ville ha in mig på en utbildning till slaktare, eftersom man var garanterad jobb efteråt. Nu gick det bra, jag tackade lugnt nej, men de kan börja hota med att dra in ersättning och annat skit.
    är dom duktiga på det dom gör så är dom det, arbetsvägrar dom sina uppgifter så kan man knappast kalla dom duktiga utan snarare ansvarslösa och bör söka sig till ett yrke dom kan tänka sig att utföra i sin helhet.
Svar på tråden Hipp Hurra! Fira att svenska barnmorskor nu kan vägra abort.