Inlägg från: Anonym (frustrerad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (frustrerad)

    ADD symptom hos vuxna

    Det är oerhört lustigt att jag har ALLA dessa symptom KLOCKRENT men efter TVÅ utredningar tappat min diagnos (ADHD).

    Jag får nog hitta på ett eget syndrom jag :-P

  • Anonym (frustrerad)
    Anonym skrev 2011-01-07 12:53:44 följande:

    Jag är diagnoserad med just ADD.
    Det folk märkte på mig, som senare gjordes att jag gjorde en ADD utredning var:

    - Jag var EXTREMT trött, nu snackar vi inte vanligt trötthet utan extremt! kom inte upp på morgonen, kunde lätt sova 17 timmar i sträck. Efter skolan/jobbet gick jag alltid och lade mig en stund.
    - Svårt att följ följa saker jag har påbörjat.
    - Blir lätt arg och snäser av folk.
    - Svårt att koncentrera mig.
    - tappar lätt bort saker!
    - Får lätt ångest.

    Min läkare säger att det är mest tjejer som har ADD (?)

    Synd att det är så dyrt att göra en utredning för ADD & ADHD, jag var under arton när jag fick min så den var gratis. Men en i min släkt som valde också att göra en utredning (han är över 24) fick betala ca 20.000 kr för detta..


    Det är gratis oavsett ålder.
  • Anonym (frustrerad)
    TjockKatt skrev 2011-01-07 12:36:20 följande:
    Hur då "tappade"?  :S
    Började med att ha femtioelva diagnoser, utreddes fick ADHD som huvuddiagnos. Flyttade och bytte till bättre psykiatrisk enhet och de ville vara säkra på om det var ADHD eller bipolärt syndrom. Kvar blev bipolärt syndrom, trots att jag haft mina svårigheter sedan bebisåldern. Bipolär är huvuddiagnos och sedan att jag har alla adhd-drag som går att finna (typ) är mer sekundärt för min behandling.

    Själv tycker jag att jag är klockrent båda.
    + att jag har massor med andra problem, vilket kanske inte är så konstigt när man hinner gå till vuxen ålder innan man fattar att det går att söka hjälp när man inte är som "alla andra".
  • Anonym (frustrerad)

    Liten fråga till er medicinerade, i början av medicinering, drabbades ni av  trötthet? :) Känner mig som en zombie, äter concerta och är bara på 18mg/dag än så länge. Inte zombie som i trög-i-huvudet utan bara trött... Tröttheten kommer ca 2-3 timmar efter intag och sitter i resten av dagen.

  • Anonym (frustrerad)
    strulmaja skrev 2011-09-03 13:33:05 följande:
    JA! men när jag tog upp det med läkaren första gången trodde han mig inte. Jag tror att det var en reboundeffekt, dvs det du upplever när medicinen går ur. Nu äter du visserligen bara 18 mg/dag och jag antar att det är kapslar som ju är svåra att "manipulera". Tabletter är på det sättet bättre, då kan man experimentera lite själv och se till att fylla på med ny dos INNAN den där rekyleffekten kommer. Ta upp det med din läkare om du upplever att det är jobbigt. 
    18 mg Concertan ser ut som en stenhård liten brun "harlort", ser inte ut som en kapsel i alla fall? Tycker det är lite konstigt att tröttheten kommer så pass fort då den ska utsöndras under ca 12 timmar. Ska snart göra uppföljning och höja dosen. Nyfiken på psykiatrikerns teori =)  Förväntade mig helt andra bieffekter än trötthet. Tack för att du svarade =)
  • Anonym (frustrerad)

    Nyfiken fråga: hur många av er misstänkte själva ADD/ADHD och sökte för utredning, samt hur många av er var helt ovetande och vården påtalade att de ville utreda? 

    Tycker det är positivt att dessa diagnoser får mer och mer uppmärksamhet eftersom fler npf:are upptäcks! 

  • Anonym (frustrerad)
    strulmaja skrev 2011-09-09 10:09:13 följande:
    Jag började misstänka ev ADHD/ADD för ca 1 år sedan och sökte själv hjälp och bad om utredning ganska omgående efter det. Fick diagnos i våras. Har haft kontakt med psyk innan dess, utretts för diverse personlighetsstörningar, varit inlagd för observation samt gått i terapi i två omgångar men ingen, INGEN påtalade att det kunde handla om ADHD. 
    Men oj så tokigt det kan vara, att man på vissa ställen ska måsta hitta diagnos själv Förvånad

    Men det är ju helt suveränt att en tråd i ett forum kan göra att människor "hittar hem"!!! 
  • Anonym (frustrerad)

    Hej!

    Att läsa den listan med symptom som finns i början av tråden har gjort att så mycket blivit klart för mig, men inte kring mig själv utan angående en anhörig till mig. Förutom att denna person som tillfälligt bor hos mig mig uppvisar i mina ögon samtliga punkter (förutom motoriksvårigheter, det finns inte) så är han otroligt deprimerad och känner sig missförstådd i livet. Han är i början av en vårdkontakt utifrån sin depression, så add har inte kommit upp ännu som trolig diagnos, men JAG ser. Jag undrar så om jag ska berätta för honom vad jag ser och tror... Kan han bli upprörd?...eller om jag ska vänta in att någon läkare ser  och pratar med min anhörig om att göra eventuell utredning... Just nu känns det som att allt tar SÅ lång tid. 
    Min anhörig är väldigt beroende av min hjälp i sin dagliga tillvaro med att strukturera upp sin dag för att få något gjort och avslutat, samtidigt som han fattar en hel del knasiga egna beslut som gör att han omöjliggör både bostadssökande och arbetssökande. Pengarna tar sakta slut pga olika inköp som i mina ögon är helt onödiga, speciellt om man inte har någon inkomst.  Just nu känns det som att jag driver boende hemma och för mig är det jätteutmattande,  och jag vet inte hur länge jag själv orkar, även om jag är yrkesvan att jobba med personer med psykisk funktionsnedsättning. Jag vill ju inte bara lämna honom åt sitt öde... 

    Just nu vore det bästa om han fick någon stans att bo där det finns personal som kan stödja honom både i depression och att planera sin dag, men går det att få till tro?

    Är det någon som har några kloka råd?

    Tack på förhand

     

Svar på tråden ADD symptom hos vuxna