Inlägg från: Putte11 |Visa alla inlägg
  • Putte11

    MÅSTE man ha eftersändning?

    septemberbarn08 skrev 2010-10-17 17:50:39 följande:
    Som rubriken lyder; är man TVUNGEN att ha eftersändning när man flyttar? För visst är det den och inte adressändringen som kostar?
    Nejdå, det behöver du inte och japp, det är eftersändningen som kostar.
    www.adressandring.se

    Om det inte är någon du känner som som bor kvar, som i sin tur kan skriva på "Eftersändes: Ny adress etc." och lägga på brevlådan, är det dock inte lite snålt?
  • Putte11
    dripdrop skrev 2010-10-17 17:53:48 följande:
    Undrade precis samma sak, frågade min brevbärare till bror och nej det måste man inte. Men problemet är att de på ditt postkontor där posten sorteras kommer få information om att ni har flyttat och alltså inte dela ut er post mer. Har ni då inte ngn eftersändning kommer breven skickas tillbaka till avsändaren.

    Jag hade gärna struntat i eftersändningen eftersom jag flyttade från mina föräldrar där jag enkelt kunde hämtat posten om den bara hade fortsatt att delas ut. Men då hade jag varit tvungen att ringa och prata med dem nere på postkontoret och förklara läget och då kände jag ba att näe, får la punga ut med det där då... det är ju ändå rätt bra med eftersändning, och det gäller ju i ett helt år.
    Efter att jag läst det här, så kom jag på att den varianten jag pratade om, när någon som bor kvar på adressen manuellt eftersänder, använde jag INNAN själva adressändringen gjordes, så att mottagaren själv kunde se till att ändra adressen hos alla jag behövde eftersända från, så att allt redan kom rätt när adressändringen sedan gjordes. J-vla luddig mening det här blev, men hoppas poängen framgår.
  • Putte11
    Tjockisbullen2012 skrev 2010-10-17 21:18:32 följande:
    Det som kostar är eftersändningen (tjänsten som ser till så att företagen får reda på din nya adress utan att du behöver göra något).
    Nu är det väl iofs inte eftersändningen som gör att företagen får reda på den nya adressen? Det lär ju snarare vara adressändringen i sig, som gör att adressen ändras i SPAR (?), därifrån adressen ofta hämtas. Eftersändningen gör ju dock att posten kommer fram TROTS att adressen inte spridit sig till alla parter. F-n vad jag var dryg nu - sorry.

    Håller dock glasklart med om att eftersändningen är att rekommendera, då den gör allt betydligt smidigare och du kan i lugn och ro ändra adresserna allt eftersom det kommer eftersända brev där du insett att du borde ändrat adressen.
  • Putte11

    Plus att det finns den nya tjänsten, som jag inte kommer ihåg om den är en betaltjänst eller ej, där man kan välja att meddela ett antal företag kan få kännedom om ens nya adress.

Svar på tråden MÅSTE man ha eftersändning?