• Lisel79

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    OJ vilken omtumlande känsla!! Men helt otroligt, fantastiskt, underbart, förirrande...! Vi har precis fått reda på att vi väntar tvillingar i början på maj 2011. Känner mig väldigt splittrad i mina tankar! Är det någon som delar min upplevelse? Berätta! Hur upplevde ni det när ni fick besked om tvillingar? Tilläggas bör att jag har en underbar liten son hemma som kommer att vara 1 år och 9 månader när han blir storebror till tvillingar. Hur hanterar man detta?
    /Lisel

  • Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!
  • chesa

    Wow Grattis! Vi undrar själva om det kanske är två där inne.... ska på RUL om 2,5 vecka...Vår dotter kommer oxå vara 1 år och 9 månader när nästa (en eller två) kommer!

  • FrokenJo

    Hej! Grattis till tvillinggraviditeten!

    Liknande sits här, vi fick världens chock (om än tidigt, v7+0) när det visade sig att vi väntar tvillingar. Oplanerad graviditet. vi har en son som är född i juni 08 men kom tre månader för tidigt, har en liten cp-skada som gör att han inte går själv ännu. Lite för tidigt med syskon tycker jag, men de kommer väl när de kommer helt enkelt! ;)

    Igår var vi på tredje ultraljudet, KUB och fick se dem sprattla och dricka fostervatten. Bra siffror fick vi också så nu njuter jag! Det var några riktigt jobbiga och omtumlande veckor, men vi har bra stöd runtomkring och bra mödravård så det blir bra!

    Har mått illa och ätit Postafen, men det verkar ha släppt, iaf det mesta, den här veckan. Är i v 13 nu.

    Hur mår du? Vad tycker din partner?

    Kram
    Jo.

  • Love83

    här är en till som också väntar tvillingar enäggs trodde läkaren sk på KUB på måndag. tvillingarna upptäcktes när vi skulle planera inför genetisk rådgivning med läkarna då vi tidigare haft allvarlig kromosomavikelse på ett barn som dog. Dessa barn om det går bra kommer bli vår 7:e barn oplanerade men gud så spännande.

    grattis till dig vi är beräknade i början på maj men det blir väll i april då?? brukar ju komma tidigare dom där

    har letat så efter en tvillingtråd känner mig så ensam vill gärna komma i kontakt med andra tvillingmamammor.

    Jag är 27år gift och bor i Dalsland.

  • ogen

    Tack för boktipset MuffinCake! Jag väntar tvillingar i december och har en son på 5 och en dotter på 3 sedan tidigare, ska absolut slå till på boken om att få två syskon på en gång. Våra barn är förväntansfulla nu men det kommer säkert finnas både roliga och tråkiga stunder sen när "alla" vill vara i mammas famn samtidigt...

  • FrokenJo

    Ja, tack för boktipset! När kan man berätta för en 2-åring?

    Love83: hur har det gått för er idag? Vi var på KUB i fredags- fy vad nervöst!


     

  • Love83

    fröken jo tror det gick bra tror jag väntar bara på slutgiltligt svar denna vecka, blodprovet skulle tagits innan men togs igår men med de värdena han hade nu såg det fint ut men man är lite nervös hur räknar dom på kub igentligen vad fick ni för värde??

    dom sprattla och levde runt där inne småttingarna.

    hur går det för er annars mår alla bra???

    jag har ofta ont i livmodern typ växtvärk och så.

  • annelian

    Hej
    Jag fick veta idag att vi väntar tvillingar! Skrattande Är i vecka 10 nu.
    Tvåäggstvillingar...
    Tror nog jag fortfarande är lite chockad! Förvånad

  • FrokenJo

    Love 83: Vi fick 1:12000 på den ena och 1:14000 på der andra så det känns bra! Det är ju så underbart att de rör sig så mycket, sötnosarna! Jag mår bra, illamåendet har gått över förutom enstaka tillfällen när jag är trött och hungrig... Inte så mycket växtvärk men lite stickningar då och då. Jag märker också att jag blir trött i magen om jag står eller går länge.

    Ikväll har jag varit på gravidyoga! Så himla skönt!!! Min rygg känns genast lite starkare (den känns när man lyfter en 2-åring flera gånger om dagen...) och jag kommer att sova gott inatt!

    Välkommen och grattis annelian! Visst är de en stor chock men en stor lycka också!! :) Blir lite nyfiken, hur kunde de med säkerhet säga att det är 2äggs? på våra två första UL (v. 7+0 och 9+2) sa läkarna det också för att fostersäckarna och skiljeväggarna var tydliga och nu kan man se två separata moderkakor och så MEN ULbarnmorskan i fredags (12+2) sa att man inte kan veta det säkert. Enäggs som delar sig riktigt tidigt kan också ha sådana tydliga tecken... Bara att vänta till RUL och kolla kön, om det är en av varje vet man säkert, och annarsfår man se när de kommer ut. Enligt henne! Vi blev helt ställda då de andra två varit så säkra.

    Hoppas ni har en fin vecka!

  • Love83

    Grattis annelian till det roliga beskedet förstår att du är chockad jag har sjäv fortfarande svårt att fatta att det faktiskt är 2 st därinne.

    frökenjo gud vilka bra resultat jag hoppas mitt
     värde också blir bra är såklart jätte nervös. Yoga låter ju skönt får se om jag hinner med något sådant funderar på mamma simning så småningom. Illamåendet har inte vart så farligt spydde första gången i helgen :-/ me det berodde nog på att jag tog järntabletter direkt på morgonen innan maten. Men visst har jag mått illa men inte mer än jag gjort med enling graviditeterna.

    ha det gott nu ska jag skicka barn på skola och dagis

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!