Inlägg från: FrokenJo |Visa alla inlägg
  • FrokenJo

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Hej! Grattis till tvillinggraviditeten!

    Liknande sits här, vi fick världens chock (om än tidigt, v7+0) när det visade sig att vi väntar tvillingar. Oplanerad graviditet. vi har en son som är född i juni 08 men kom tre månader för tidigt, har en liten cp-skada som gör att han inte går själv ännu. Lite för tidigt med syskon tycker jag, men de kommer väl när de kommer helt enkelt! ;)

    Igår var vi på tredje ultraljudet, KUB och fick se dem sprattla och dricka fostervatten. Bra siffror fick vi också så nu njuter jag! Det var några riktigt jobbiga och omtumlande veckor, men vi har bra stöd runtomkring och bra mödravård så det blir bra!

    Har mått illa och ätit Postafen, men det verkar ha släppt, iaf det mesta, den här veckan. Är i v 13 nu.

    Hur mår du? Vad tycker din partner?

    Kram
    Jo.

  • FrokenJo

    Ja, tack för boktipset! När kan man berätta för en 2-åring?

    Love83: hur har det gått för er idag? Vi var på KUB i fredags- fy vad nervöst!


     

  • FrokenJo

    Love 83: Vi fick 1:12000 på den ena och 1:14000 på der andra så det känns bra! Det är ju så underbart att de rör sig så mycket, sötnosarna! Jag mår bra, illamåendet har gått över förutom enstaka tillfällen när jag är trött och hungrig... Inte så mycket växtvärk men lite stickningar då och då. Jag märker också att jag blir trött i magen om jag står eller går länge.

    Ikväll har jag varit på gravidyoga! Så himla skönt!!! Min rygg känns genast lite starkare (den känns när man lyfter en 2-åring flera gånger om dagen...) och jag kommer att sova gott inatt!

    Välkommen och grattis annelian! Visst är de en stor chock men en stor lycka också!! :) Blir lite nyfiken, hur kunde de med säkerhet säga att det är 2äggs? på våra två första UL (v. 7+0 och 9+2) sa läkarna det också för att fostersäckarna och skiljeväggarna var tydliga och nu kan man se två separata moderkakor och så MEN ULbarnmorskan i fredags (12+2) sa att man inte kan veta det säkert. Enäggs som delar sig riktigt tidigt kan också ha sådana tydliga tecken... Bara att vänta till RUL och kolla kön, om det är en av varje vet man säkert, och annarsfår man se när de kommer ut. Enligt henne! Vi blev helt ställda då de andra två varit så säkra.

    Hoppas ni har en fin vecka!

  • FrokenJo

    Hej igen!!

    Julia1234: vår första bild är vääldigt lik er så det är nog trots allt sannolikt 2äggs här med då.

    Men annelian och love83 - jag hittar ingen bild, vilken pratar ni om?

    Idag var jag hos BM och pratade lite. Fick med mig en "bok" om tvillinggraviditet som jag ska plöja ikväll! Det är ju fantastiskt spännande allt det här. Och alla man berättar för blir alldeles till sig, det är roligt tycker jag! Flera jobbarkompisar har blivit glansiga i ögonen, hehe! Förvänansvärt många säger sig vara avis eller ha drömt om tvillingar själva. Har ni också fått höra det?

    Jag fick också känna efter livmodern och den är nästan i navlhöjd! Inte konstigt att det putar då!

    RUL är kort för RutinultraLjudet, alltså det stora där de kollar igenom alla organ och så. Vi har vårt den 2 dec och jag längtar som en tok!

  • FrokenJo

    Än så länge beräknad till 4 maj! Så det är nästan samma - KUL!!! Jag tror dock att det är ett par dagar tidigare så 1-2 maj gissar jag.

    Ja, hur ska man vet att båda rör sig sen och så?  Mycket att nojja över även om jag just för stunden känner mig rätt lugn. :)

    Ja, och annelian had einge bild heller eller? Kan inte heller lägga upp bilder men det kanske är dags att lära sig. Vi har ju 3 omgångar bilder av våra skruttar! Sambon har f ö döpt dem till Polarn o Pyret.

  • FrokenJo

    Åh vilka fina bilder från er båda!! Det är ju faktiskt himla coolt att vänta 2 samtidigt hörni! :) Och vilken skillnad på bilderna, tydligt enäggs förstår jag och 2äggs verkar det ju som för dig annelian, mina bilder liknar din.

    KUB står för Kombinerat Ultraljud och biokemisk screening så det är ju precis vad du beskrev Love83!

    Nu sprattlar det för fullt, jag är helt säker! Längtar tills allt blir ännu lite större och det är dags för "stora" ultraljudet. Så himla nyfiken på vad det är för några som är där inne!

    Flera kollegor har undrat nu - men av finkänslighet har de inte frågat mig rakt ut utan andra kollegor! Gulligt och roligt tycker jag!

    Ha en trevlig helg! Imorgon ska jag ge min farmor en 75-årspresent som slår allt annat... Hon fullkomligt äääälskar bebisar! Flört

  • FrokenJo

    Ja, det är jobbigt att dölja det... Jag undrar över hur och när jag ska berätta för mina elever. De går i femman men det är dags för utvecklingssamtal och det kan bli mååånga frågor. Å andra sidan, när de sista är så är jag i v 19 och då kommer det omöljigt gå att dölja..

    Jag är nu i v 14, men jag kände Nils tidigt också, fast jag vågade inte säga det för det kändes så osannolikt men nu vet jag att det var han. Det är bara som lite sprattel och kittel, mysigt!!

  • FrokenJo

    Ja, nojig lär man ju vara hela tiden.... För mig är det kritiska datumet (enl nuvarande beräkning) 8 feb. Då är det 27+6, dagen då Nils kom. Hoppas hoppas de stannar längre än så!!!

    Igår svimmade jag nästan. Blev helt yr, darrig och klibbig när jag gick från tåget till jobbet, kan vara 1 km ungefär. Hann precis till soffan i personalrummet och kunde lägga mig ner. Läskigt! Och sedan hade jag huvudvärk hela dagen. Var på koll hos Bm idag men alla värden är okej. Hon sa att det kan vara delvis pga att jag är lång och sedan en kombination av blodtrycksfall och lågt blodsocker, så nu har jag Dextrosol i väskan! :) Blev lite extra rädd eftersom jag ska flyga på torsdag, men det ska gå bra!

    Är rädd för att det börjar redan nu, hur ska min kropp orka en hel lång graviditet då? Usch... Ska få tid hos en psykolog och prata av mig lite. Känns mycket bra!

    Hur mår ni?

  • FrokenJo

    Vi får veta på RUL 2/12! Förmodligen 18+1 då. BM på KUB sa att de brukar titta för sin egen skull när det är tvillingar ändå, så då kan ju vi också få veta! Det kan ju ge svar på om det är 1äggs el 2äggs. Åh vad jag längtar!

    Förra gången ville jag inte veta men nu känns det angeläget av någon anledning... Har ingen känsla för vad det kan vara än, drömt om en av varje två gånger men...

    Och ja, jag jobbar! Men nu är det höstlov ett par dagar så jag och Nils (min son) ska till Oslo och hälsa på en av mina bästa kompisar. Det blir fint med miljöombyte och vila. Sedan är det tuffa veckor för oss lärare med utvecklingssamtal, men det ska nog gå! Har fantastiska kollegor och nästan alla vet nu så jag blir nog ompysslad när jag behöver. Har varit kluven innan inför sjukskrivning efter jul men nu känns det som att det nog kommer att behövas.

    Love83: Tack för omtanken! Var ska ni göra det? Är det något du har bokat vid sidan av eller ingår det?

    annelian: tänker ni kolla?

  • FrokenJo

    Hallå igen!

    Lisel79 - vi ska ha samma dag då! Vad roligt! :) När ska du på RUL? Får se om det blir ändrat då för nån av oss...

    Nu tycker jag att magen verkligen gör sig påmind om jag går/står mycket. -har varit i Oslo i helgen med Nils och jag kände även i ljumskarna efter en hel dag på stan igår. Bäst att ta det lite piano antar jag! Fast de var värt det samtdigt, vem vet när man får semester med bara ett barn sådär igen! ;)

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!