• 2underbara

    Ger vi upp våra förhållanden för lätt?

    Jag kan tycka att folk ger upp för lätt.

    Men att FL på något sätt skulle vara en sann bit från verkligheten... njae...

    Det är lätt för folk att slänga ur sig "stick om det inte passar då" och gärna skönmåla "andra sidan" och att gräset är grönare där. Klart det kan vara det men det blir höst även där tillslut.

    Alla är kloka när man tittar i backspegeln, då vet man om det var värt det eller inte, vad man än valt.

    Men hursomhelst, ja jag kan nog tycka att folk ger upp för lätt, men å andra sidan kan det också grunda sig i att folk ger sig in i relationer för fort så det blir inte något direkt gediget de går ifrån heller. 

    Tycker synd om ungar som blir till i ett "oj, vi tänkte inte efter"-förhållande där föräldrarna börjar kasta barnen fram och tillbaka efter separation "för barnens skull" dock. 

  • 2underbara
    Majsan70 skrev 2010-10-28 11:22:51 följande:
    Fast vet du hur mycket folk egentligen har jobbat på sina förhållanden?

    Jag kan ju säga som så att när jag skildde mig efter 13 år så kom det som en chock för omgivningen. INGEN hade anat nånting o trodde att det var snabbt påkommet.
    Men det var det INTE då hade vi pratat igenom vår situation och gett förhållandet 6 månaders arbete innan vi återigen satte oss ner o diskuterade.
     Utöver det så hade förhållandet inte varit riktigt bra på flera år. Men kanske för omgivningen ett snabbtfattat beslut eftersom de inte visste något förens skilsmässan var ett faktum.
    Med tanke på hur många separationer som har skett/sker bara i min närhet med omkrets så tror jag inte att det kan finnas så många par som faktiskt försöker.
    Visst finns det de som väljer fel eller tillåter varann att växa ifrån varann men så många...
    Nej, jag tror det handlar om att folk inte orkar ta tag i det då det är för jobbigt, de koncentrerar sig på barn, jobb och annat istället för att ta tag i relationen med sin partner.
    Det går ju alltid att separera när det inte håller längre, det kan ta flera år men tillslut står de där, många ser nog det som en energibesparande lösning.
    En separation behöver inte isolerat vara begreppet "ge upp för lätt", jag vet många som redan gett upp fast de lever familjeliv ändå och kommer så göra tills det en dag spricker även utåt sett.
  • 2underbara
    Majsan70 skrev 2010-10-28 12:06:49 följande:
    Ja så kanske det är men vad vet vi utomstående egentligen?  Hur mycket insyn har du i deras liv? Själv står jag min familj oerhört nära, men de visste INGENTING. O därmed visst våra vänner inte ett smack heller...eller arbetskamrater osv osv.,

    Och framför allt...vilka är vi att döma att de är för snabba på att skilja sig egentligen? Det vet enbart individerna.
    Du är väldigt noga med att understryka att ingen visste något och det kan mycket väl vara så.

    Hade du varit min vän hade jag troligen vetat, jag ser inte bara bitar av människor som jag har i min närmre krets utan jag är det jag kallar en riktig vän samt att folk, inte bara nära vänner tycks ty sig till mig när det gäller lite känsligare saker.

    Men nu är det ingen tävling, det finns uppenbarligen de som "chockerar" folk med en separation, själv har jag kunnat räkna ut de allra flesta redan innan, de jag inte räknat ut går istället under "ytterligare några som tydligen inte orkade"

    De som verkligen kämpar och vill lyckas oftast, de få som det till trots separerar ger jag en eloge för bra försök.

    Men som sagt, det händer inte så ofta. 
  • 2underbara
    Majsan70 skrev 2010-10-28 13:19:10 följande:
    Ne du hade inte vetat.. inte ens min mamma o min bror visste och det är det jag vill trycka på. Man kan inte alltid veta vad som händer i andra människors liv. Du tycker själv att du har de skillsen , men är verkligheten verkligen sådan?

    Och vem bestämmer om respektive par har kämpat tillräckligt mycket? Du, grannfamiljen, Jag? Eller finns det mallar uppsatta i samhället om vad som anses vara tillräckligt försök för att få ett förhållande att räcka?

    Är alternativet olycklig bättre, bara man inte separerar tillräckligt snabbt? Vilka skall anledningarna till separation vara? Bråk, kärleksbrist, otrohet, misshandel?

    Så nej jag anser inte att jag kan vara fördömande över hur lättvindligt eller inte lättvindligt andra männisskor väljer att separera.

    Är du med på min tankegång nu?
    Jag förstår att du inte anser att folk har rätt till en åsikt ens baserade på erfarenhet eftersom det inte finns någon mall att gå efter.

    Kanske du borde fokusera och lägga lite energi att visa stolthet att du släpper IN folk på livet istället för håller dem utanför, det är en rätt härlig känsla

    Men det är bara min åsikt.

     
Svar på tråden Ger vi upp våra förhållanden för lätt?