Inlägg från: Ringtail |Visa alla inlägg
  • Ringtail

    "Namn på syskon! Krusmynta, Rullgardina och ...?"

    Vad är dealen med de här frågorna? Jag ser hela tiden frågor från folk som tydligen anser det vara av stor vikt att deras barns namn matchar och jag förstår verkligen inte poängen.

    Trådstartaren behöver inte ens explicit säga att namnen måste passa ihop utan bara nämna det första barnets namn för att folk ska börja svara i formatet "Kevin & Jonatan, Kevin & Sebastian, Kevin &Nils-Olov".

    Varför? Vad spelar det för roll om ens ena unge heter Karl-Kristian och den andra heter Neo? Är det för att omgivningen ska fatta att ungarna är helsyskon eller vad är grejen? Upplys mig!

  • Svar på tråden "Namn på syskon! Krusmynta, Rullgardina och ...?"
  • Ringtail

    Ok, det är tycks alltså som att det helt enkelt är en stilfråga för många. Glad

    För mig känns det somatt man börjar i lite fel ände när man först kollar vilka namn som matchar ens tidigare barns namn och sedan funderar över vilket av dem man gillar. Det blir ju ett så snävt urval då.
    (Men jag skulle å andra sidan inte ha något emot att ha en Karl-Kristian och en Tindra, om jag tyckte det var fina namn båda två.)

  • Ringtail
    Jazza skrev 2010-11-01 19:51:30 följande:
    Viktualia, för fan
    Ja, nu när du säger det så....men vi heter Långstrump i efternamn, passar det verkligen?
  • Ringtail
    Jazza skrev 2010-11-01 20:12:04 följande:
    Är det så viktigt att det matchar nu, då?
    Ja, vad fasen det kan kanske vara nyttigt med lite personligt utveckling inom stilområdet. Man vill ju inte att Viktualia ska bli mobbad i skolan för ett dåligt matchat efternamn, liksom.
  • Ringtail
    Jazza skrev 2010-11-01 20:21:23 följande:
    Kan inte hon heta Nilsson, bara, då?
    Jaa! Simplistiskt och snyggt! Svårt att rimma elakt på Nilsson också, så då kanske hon klarar sig genom grundskolan utan alltför allvarliga men.
Svar på tråden "Namn på syskon! Krusmynta, Rullgardina och ...?"