• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • småsteg

    Aha, då förstår jag lite mer. Jag gör alltså den långa metoden. Tack för hjälpen Ankaja! Jag kommer säkert att återkomma med fler frågor. Ska även läsa lite mer om det här med yoga. Hoppas det går bra på torsdag Poussin!

    {#emotions_dlg.flower}

  • Poussin
    Småsteg - Tack! Glad Om du är nyfiken på Ellens kurser (hon är kanon) så inboxa mig så kan jag ge dig lite mer info.
  • albatross74
    Poussin skrev 2011-04-18 20:27:38 följande:
    Ja du vännen, det är en bra fråga. ;) 2 har växt för snabbt och de andra för långsamt... Försöker tänka att läkarna på CvL vet vad de pratar om, men det lugnar mig inte alls. De ska ringa imorgon igen när de analyserat blodprovet, får se vad de har att säga. Sköterskan tog sig tid för att försöka lugna mig idag och förklara att de hoppas att några av de mindre ska hinna växa till sig, men eftersom de inte kan säga något säkert blev det bara tomma ord... Behåller en strimma av hopp, men mer är det inte. Tack för tummarna! Stora kramar! Hjärta
    Vet inte om det lugnar dig, men när jag gjorde IVF i februari så såg det likadant ut för mig. Två riktigt stora samt några mycket små. Läkaren resonerade ungefär på samma sätt dvs bättre att satsa på att de mindre får växa till sig. Väl vid äggplock fick de fram 4 ägg. Det känner jag mig nöjd med.

    Det kommer säkert att gå bra, lycka till.
  • NinaCamilla
    Mimi71 skrev 2011-04-19 19:50:02 följande:
    Poussin, Ankaja och Linn: Tack för snälla ord, ni ska veta att det värmer att få höra lite tips, stöd och empati från er som gått igenom det här.

    VUL 2 igår visade på samma enstaka blåsa så IVF:n avbröts. Jag fick med mig en Otrivelle ägglossningsspruta hem som jag tog i går med uppmaning från läkaren att prova på egen hand inom två dygn. Så så fick det bli. 

    Den 11 maj är det återbesök, jag fick inte i dagsläget något besked om St. Göran vill prova igen utan får se då. Om de nekar oss då går vi nog vidare till en annan klinik. Så som min man sa om notan på 20 000 kronor: "världens dyraste ägglossning".... På det ämnet undrar jag vad det är som kostar 20 000 kronor; ett läkarbesök med receptskrivning och två VUL....det är klart att det inte är välgörenhet men det är en väldigt hög timpenning....

    Hur har det blivit för er andra som fått avbryta, fick ni flera försök efter det? Nu menar jag på privata kliniker eftersom det är det som är aktuellt för oss.

    {#emotions_dlg.flower}

    Poussin: Jag håller tummarna för dig och att det går vägen med ÄP!
    Hej Mimi,
    Vi var också på St.Göran och fick avbryta också IVF pga. få blåsor. Läkaren nekade andra försök hos dem och slussade vidare till ÄD och de kunde hjälpa i mån av lediga tid hos dem. Vi undrade också på dessa 20 000 men eftersom när man sitter där och är ett behov av hjälp, anlitar man dem utan att tänka vad man får för pengarna. Så här efterhand borde vi ha sökt vidare till en annan klinik som hade lite mer "känsla" för oss. Hoppas att ni kan försöka igen men mitt råd är att gå till en annan klinik och hämta second opinion.

    Kram till alla som kämpar
  • Poussin
    albatross74 skrev 2011-04-19 21:47:33 följande:
    Vet inte om det lugnar dig, men när jag gjorde IVF i februari så såg det likadant ut för mig. Två riktigt stora samt några mycket små. Läkaren resonerade ungefär på samma sätt dvs bättre att satsa på att de mindre får växa till sig. Väl vid äggplock fick de fram 4 ägg. Det känner jag mig nöjd med.

    Det kommer säkert att gå bra, lycka till.
    Blir lite lugnare av att höra att det gick bra för dig! Glad
    Har ingen bra magkänsla, men vi får se imorgon, ska gå och lägga mig strax och hoppas på en god natts sömn.
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-04-20 22:27:52 följande:
    Blir lite lugnare av att höra att det gick bra för dig! Glad
    Har ingen bra magkänsla, men vi får se imorgon, ska gå och lägga mig strax och hoppas på en god natts sömn.
    Jag hoppas att din magkänsla är fel och att allt går bra idag. Kom ihåg att det endast behövs ett!! Kram
  • Jegs

    Hejsan,

    Jag hoppas så att jag håller på att gå sönder om att snart vara gravid...

    Pga spryanadet så blev min mens 6 dagar sen, hann ringa Huddinge och få en tid för blodprov men samma kväll kom den till slut..  Kunde strunta i blodprovet och fick ist meddelat att jag ska börja med sprutorna nästa onsdag och komma på ultraljud den 3:e maj. Det är som skönt att ha vissa datum bestämda så att jag kan skapa lite delmål i all denna väntan.

    Nu är det påsk och jag hoppas hoppas att jag och ni andra har en lite bebis att spöka ut som påskkärring eller påskhare om ett år... Älskar egentligen att pyssla osv, men nu relaterar jag allt med barn och det är inte lika roligt att bara göra det för sig själv... Kanske dock ska överväga att klä ut katterna och skicka fåniga påskkort till alla vänner, så som det gör med sina barn.. :)

    Glad påsk på er alla!

    // jegs

  • Poussin

    3 ägg blev dagens skörd, och nu börjar den nervösa väntan på morgondagens samtal om hur befruktningen gått... Men vi är i alla fall ett steg närmare och det är ju klart bättre resultat än förra gången. SkrattandeLinn - Tack raring! {#emotions_dlg.flower}Jegs - Skönt att mensen dök upp och att du fått datum för sprutstart! Klart du har en bebis att spöka ut nästa år så att din lille kisse slipper. Glad Visst var det din katt som hade plockat med sig en napp in? Det tycker jag du ska ta som ett gott tecken på att det kommer gå vägen denna gång!

    Glad påsk på er alla fina tjejer!

  • Jegs
    Poussin skrev 2011-04-21 17:03:11 följande:
    3 ägg blev dagens skörd, och nu börjar den nervösa väntan på morgondagens samtal om hur befruktningen gått... Men vi är i alla fall ett steg närmare och det är ju klart bättre resultat än förra gången. Skrattande

     Visst var det din katt som hade plockat med sig en napp in? Det tycker jag du ska ta som ett gott tecken på att det kommer gå vägen denna gång!
    Poussin, Grattis till skörden! Måste känns skönt att komma fram ett steg... 

    Och ja, det var en av mina katter som  kom hem med en napp, måste ju vara ett gott tecken... Glad 

    // Jegs 
  • Linn73

    Grattis grattis! Vad skönt att allt gick bra och att ni ändå har tre ägg "att spela med". Förstår att ni tar ett steg i taget, men nu är ni i alla fall ett steg närmare målet. Nu håller vi tummarna för i morgon! Vila och njut av hur bra allt har gått so far! Kram o glad påsk!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH