• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • längtar74

    AnnaGee: som jag har förstått det är det tyvärr så att man kan ha ägglossning utan att det finns några ägg, dvs stickorna ger utslag på förhöjt hormonvärde, äggblåsor kan växa till, men det betyder ändå inte att det finns några ägg. Jag har bara kommit till ett äggplock, och där var mina äggblåsor tomma. Så här förklarade min läkare det hela.
    Verkar som om vi är många i samma sits, med regelbunden mens o ägglossning.

    Om korta o långa protokollet: jag undrar om någon egentligen vet vad som är bäst för oss? Jag har provat båda varianterna, samt både menopur o fostimon. Korta protokollet m fostimon var det som åtminstone tog mig till äggplock, så det blir samma variant när det väl blir dags.

    Den förklaring jag har fått när det gäller fostimon är att det är ett lite "surare" preparat, med annat ph-värde och att det tydligen kan vara mer effektivt med tanke på mina värden. Men det verkar ju som om olika läkare resonerar på olika sätt...känns ju som om det bara visar hur komplext det här är.

    Min uppfattning hittills är att mycket är baserat på statistik - vissa värden brukar ge vissa resultat, och så görs bedömningen därefter. Men någonstans tror o hoppas jag att våra kroppar är mer komplexa än så - mot alla odds så kan det faktiskt funka!

    Nelle: skönt att ni får ett försök till! Förstår så väl dina blandade känslor inför nya prover. Men oavsett högre (hoppas!), lägre eller samma värde så har du ändå ett försök till. Håll fast vid det.

  • AnnaGee

    Nelle och Längtar74: Tusen tack för era förklaringar. Det känns ju nästan som att vi har blivit "lurade", när äglossningsstickorna visar på ett starkt hormonvärde, medan äggblåsorna kan vara tomma. Hoppas ok om jag ställer en fråga till, vid äggplock, kan man då se om äggblåsorna är tomma eller har något innehåll att sätta in? Om man kan se det innan införandet, känns det nästan som att jag vill prova IVF i alla fall. Läget kan ju knappast bli sämre.

    Lycka till igen!

  • Jegs

    Hej AnnaGee - När jag vara på ultraljud så såg vi två äggblåsor, men läkaren trodde att bara en innehöll ägg. Så utifrån det verkar de ändå kunna se, vet dock inte hur säker han vara på det ena eller andra... Blev inget äggplco för vår del if... // Jegs

  • längtar74

    För min del kunde de inte se något i förväg vid ultraljudet. Jag uppfattade det som att det är samma sak som kvaliteten på äggen - de kan ju inte bedöma äggens kvalitet innan de fått ut några. Har någon annan fått bättre/tydligare svar av läkarna?

  • albatross74

    Hej alla, Jag fick ta ett nytt amh prov i februari men jag har inte vågat fråga om resultatet, är rädd att det har gått ner och orkar inte ett sånt besked just ni. Imorgon startar jag med sprutorna igen. Nervöst, samtidigt som det såklart smäller till m mycket att göra på jobbet. Hoppas jag orkar allt.

  • Castor1
    Nelle skrev 2011-05-21 21:12:07 följande:
    Castor: Vad tråkigt att det inte gick vägen för dig! Konstigt att de inte tog blodprov på dig, jobbigt att behöva göra allt i "onödan". Skönt att nästa försök redan är inbokat, hoppas att vi följs åt igen då och att vi verkligen får varsin framgångshistoria! Vad heter medicinen du ska använda då? Jag har funderat på om en lite lägre dos kan vara bättre för mig, äggen kanske blev "sköra" av hög dos och en kort sprutperiod.

    Det uppstår en massa märkliga situationer hela tiden när ens vanliga liv ska kombineras med IVF:andet... Dagen efter att vi missat en spruta under första försöket var jag på kurs om att skriva omdömen. När jag fick reda på AMH-värdet var jag i samma lokal igen, del två av samma kurs. Trots det kände jag mig hyfsat fokuserad både gångerna.

    Hämtmat, Amarone och champagne lät som ett bra sätt att få dygnet i balans igen efter en trist start på dagen! Det ska jag definitivt ta efter!

    Stora kramar till dig!
    Tack Nelle! ja, det var lite konstigt att de inte kollade... Jag sa till dem att jag brukar reagera ganska kraftigt på medicin och ibland lite udda (är allergisk mot vissa typer av antibiotika osv). De svarade att det inte var någon risk med mina dåliga värden. Men tydligen så reagerade jag ju inte enligt normen så det hade behövts. emn, som sagt, det är ju svårt för dem att veta. Jag kommer inte att få menopur iallafall.<de sa inte namnet, men det ska vara en färdigblandad spruta som är mycket enklare att ta och jag ska börja på dag 2-3 i menscykeln. Det kanske är fostimon? GRATTIS till er nya försök och jag håller tummarna för att ditt amh inte sjunkit! Och har det gjort det så ska du se att det kommer att gå bra iallafall! Jag får ju göra detta och får fram ägg trots att jag bara har 0,1 i värde... Och vd märkligt det är med alla konstiga situationer. Jag försöker tänka på att det är en kort period av mitt liv jag gör detta men att svaren och insikten jag får av att göra det sedan kommer att få en större betydelse. Det + gott vin och allmänt bortskämt leverne emellanåt håller mig konstigt nog ganska positiv?!... 
    Kramar!

    Längtar74, Tack och detsamma!!!

    Småsteg: Lycka till! Behandlingarna verkar vara mycket individuella. För min del funkar ju tydligen inte nedregleringssprayen trots det låga amh-värdet jag har. Det är tur att man har ett par försök att testa sig fram med...

    AnnaGee: Jag visste inte heller om amh-värdet. På mig tog de det då mitt fsh ligger på 13. Tycker att dina värden ändå er bra ut och att ni ska prova ivf om det inte känns för jobbigt.

    Albatross74: Lycka till! Som sagt, ett dåligt amh betyder inte att ett ivf försök kommer att misslyckas. Jag håller tummarna!

    Själv joggar jag och håller mig allmänt i rörelse för att få ut alla hormoner ur kroppen och få igång min mens igen. Vill både komma i mina smal-jeans igen samt inte känna mig så upp och ner i humöret. Har fått lite vallningar nu när värdena i kroppen är påväg att gå tillbaka till sina all-time low... I den bästa av världar så kan man ju hoppas på att amh:t höjs och fsh:t går ner efter östrogen-chocken som jag råkade ut för i mitt senaste och avbrutna försök...

    Kram till er alla och lycka till med allt, vi hörs!
  • pp08

    Vi väljer att INTE starta nu med nästa IVF. Planering blir lite tokig just nu. Satsar på nytt i augusti direkt efter sommarstängningen.


    ♀ 090619
  • Nelle

    Castor: Tack för lyckönskningen! Nu blir det nya tag i augusti och förhoppningsvis en sommar utan allt för mycket grubblande. Skönt med en färdigblandad spruta, för mig blir det Menopur igen trots att Gonal F gav bättre resultat. P-O sa att Menopur ger bättre äggkvalitet och han borde väl veta det bättre än mig... Undrade lite när du skrev om vallningar, brukar du ha det eller är det effekt av behandlingarna?


    pp08: Lycka till i augusti! Vi blir många härifrån som kommer att följas åt då.


    Albatross: Lycka till du med!


    längtar74: Huddingeläkaren P-O tyckte absolut att jag skulle göra den långa metoden nästa gång för att öka chanserna, men läkare tycker säkert olika.


     


    Kram och njut sommaren!

  • AnnaGee

    Hej alla och tack för era svar ovan!


    Jag har nog nästan bestämt mig för att prova ett IVF-försök i augusti/september. Läkaren bedömde att oddsen för att lyckas var ganska låga, dvs 15-20%, både uifrån mitt AMH-värde på 0,55 samt att jag fyller 42 år i sommar. Samtidigt skulle det kännas bra att veta, att vi har provat det vi kan för att lyckas.


    Då är vi flera som laddar batterierna under sommaren för att ta nya tag i höst!

  • DobbieDoo
    AnnaGee skrev 2011-05-26 21:48:19 följande:

    Hej alla och tack för era svar ovan!


    Jag har nog nästan bestämt mig för att prova ett IVF-försök i augusti/september. Läkaren bedömde att oddsen för att lyckas var ganska låga, dvs 15-20%, både uifrån mitt AMH-värde på 0,55 samt att jag fyller 42 år i sommar. Samtidigt skulle det kännas bra att veta, att vi har provat det vi kan för att lyckas.


    Då är vi flera som laddar batterierna under sommaren för att ta nya tag i höst!


    Hej!
    Tycker absolut att ni ska prova IVF! Jag hade AMH 0.41 när jag testades, är 38 år gammal och fick 12.5% chans att det skulle lyckas.. Är nu gravid i vecka 10+4!

    Håller  tummar och tår för er alla tappra tjejer!
    Massor med varma sommar kramar!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH