• AmmiK82

    Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!

    Chevbruttan skrev 2011-11-17 13:33:50 följande:
    har en pojk som blir 2år i januari som bvc håller ögonen på lite extra ang talet det han säger rent är mamma , pappa och pippi sen är det några få "egna ord"  som ex "jåjåj" = boll.
    Nu menar väl inte på allvar att de håller koll på honom redan? Många barn pratar inte när de närmar sig barn eller ens när de är några månader efter två, för vissa lossar det inte förran efter 2 och ett halv år. Om BVC skulle säga till mig på 2 ½års kontrollen att våran dotter inte pratar som de ska, skulle jag inte oroa mig. Inte förran hon närmade sig 3 och fortfarande inte skulle prata bra. Man får inte glömma att barn pratar olika mycket! Vi har en på dagis som pratar med än våran dotter, hon är 3 månader yngre. Vår dotter var väldigt tyst tills för en månad sedan kanske. Hon fyller 2 år i februari.

    Sen angående ett inlägg högre upp, att barn inte kan säga färger eller räkna när de är två, varför skulle det vara någonting att oroa sig för?

    Som sagt, JAG skulle inte stressa förran närmare eller vid 3 års ålder, låter ju här på tråden också att för vissa har språket börjat lossna efter 2½.

    Lycka till ni som får hjälp med talen för barnen! Hoppas jag inte störde för mycket med mina åsikter. :)
Svar på tråden Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!