• Missetassen

    Lögner. Svek = tillitsproblem. HJÄLP!

    Alkoholmissbruk eller inte, så behöver du få rätsida på om du vill ha detta beteende eller inte. 

    Det är upp till dig att bevisa för honom att han faktiskt kan lita på dig. För det första så måste en öppenhet fram mellan er. Han måste kunna lita på att du inte ljuger för honom, och om något mot förmodan skulle hända så måste han kunna lita på att du berättar det för honom. Han ska aldrig behöva gå runt och fundera på om hans förhållande med dig är en lögn. Om du inte lyckas/vill förändra ditt beteende på något annat sätt, så är detta ett måste för att ni ska kunna ha ett sunt förhållande. 

    Sedan är det upp till dig att inte utsätta dig för situationer som får dig att vilja ljuga eller dölja något. Ni kanske får börja med att prata om vilka "don't"s som finns för ert förhållande. Detta kan vara att dricka sig full när partnern inte är med, eller att ha kontakt med vissa personer som får den andre att reagera m.m. Om han vill säga nej till alla dina aktiviteter så är det upp till dig att vara i det förhållandet eller lämna det. Du ska inte behöva känna dig låst, men kanske att det finns vissa saker du gör som egentligen är onödiga och bara skapar lidande?

    Ni borde också se till att göra listan ren. Berätta för honom om allt som har hänt, som du inte har vågat berätta innan. Har du varit otrogen? Om du verkligen älskar honom, och gör allt för att få detta förhållandet att fungera, så är det dags att riva lite murar och ta bort säkerhetsbälten. Sedan får ni bearbeta det som eventuellt kommer fram. Det kan ta lång tid att acceptera och förlåta, men om ni vill leva tillsammans så är det det som måste hända. Förlåt både varandra och er själva allt som ni har gjort mot varandra.

    Kanske att du kan förstå att han känner sig osäker när du går ut och festar, men att han inte får följa med eller ens vet om det förrän han för höra det från annat håll. Gör inte misstaget att tro att du kan undanhålla något från honom, eller att något bara sårar eller förstör mer om han får veta. Tillit har inget med otrohet att göra - endast lögner kan skada tilliten. Och om man är osäker i ett förhållande så är man oerhört duktig på att hitta inkonsekventa handlingar eller motsägelser. Att du är rädd för att berätta saker (eftersom du i princip måste "kommas på" innan du berättar sanningen) ska inte den du älskar behöva lida för. Det är ditt problem, och du måste ta hand om det.

    Du är värd att leva i förhållande med någon som du älskar och kan lita på. Det är din kille också. Neka honom inte det.


    //MistressM
Svar på tråden Lögner. Svek = tillitsproblem. HJÄLP!