Inlägg från: tamate |Visa alla inlägg
  • tamate

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    inte lest ts,
    nu beror det ju på varför man er sjuk, men det beror ju också på vad man jobbar med. jag jobbade nat som personlig assistent ett tag och jag jobbade inte om jag mådde dåligt elle rvar för trött, barnets liv hengde på att jag var uppmerksam och det kan jag inte vara om jag er för sjuk men jag har ju inga problem med att åka ner på ica och handla lite eler kanske åka ner på byn och köpa en tröja på rean tex fasten jag er förkyld, men jag er endå olemplig på arbetplatsen ör jag gör ett dåligt jobb.
    men sedan har jag haft jobb der jag en gång gick rejelt bakis till och klarade jobbet galant, för jag behövde inte anvenda hjernan utan bara körde på monotont.
    så det beror ju helt på sjukdom jobb och vad man ska göra. på jobbet krevs det ju att jag gör mitt besta hela tiden medans om jag går och shoppar så kan jag ju sitta ner på en benk och vila 45 min utan det er någon som klagar eller blir berörd.
    tror också att det er bra att komma ut och få frisk luft ner man er sjuk för då blir man friskar snabbare. bara man inte jektar eller överanstrenger sig.

    att gå på puben ner man er sjuk er aldrig bra. dricker man så tar kroppen så himla stryk och så er det så trångt på puben så alla omkring en blir ju toksmittade.

    att gå utanför hemmets dörrar vid magsjuk er ett absolut nej.
    och att resa ner man er sjuk tror jag knappast er bra, men sitter man bara och kopplar av i en bil eller så så er det ju inte samma som att jobba men att åka till thailand etc ner man er sjuk tror jag inte er så bra men det er ju upp till var och en att bestemma sjelv. Det er ju upp till var och en att sjelv kenna om man klarar av att jobba.

    sedan tycker jag det er jevla mycket jantelag att titta snett på dom som gör saker ner  dom er sjuk, sköt dig sjelv så må du bettre. Det er upp till personens chef att ta beslut om h*n ser personen vara ute och springa ner den er sjukskriven.

Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?