Inlägg från: Åsiktskvinnan |Visa alla inlägg
  • Åsiktskvinnan

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    SunnyBunny skrev 2010-11-27 12:07:03 följande:
    Beror väl på vad man är sjukskriven för? Jag kan inte riktigt förstå hur människor som inte klarar av ett arbete pga socialfobi, inte kan passa tider, får ont i kroppen av att gå ut, får hjälp med städning och tvätt hemma pga värk, inte kan åka buss pga främmande människor, trots det kan gå ut varje helg,shoppa, dejta på nätet och åka själv över hela sverige för att träffa främmande karlar,  och leva utomlands 6 månader om året. Och ja har känt flera med dessa problem........
    Just ang passa tider, kan jag förklara hur det var för mig, jag fick panikångest när jag hade en tid att passa. Går man däremot ut och handlar så är det ingen tid att passa, man går när man känner sig redo, ang sociala fobier, ja man kan välja att gå hem igen om det blir jobbigt, vissa dagar klarar man massor medans andra dagar klarar man ingenting.
  • Åsiktskvinnan
    SunnyBunny skrev 2010-11-27 12:15:51 följande:
    Så långt kan jag förstå. Men när det kommer till en person som år ut och år in är sjukskriven pga dessa problem, kan endå på nåt sätt hålla igång varje helg med fest och dans, passa tider till både bussar,tåg,flyg,båtar......klarar av och åja just dem här sakerna i andra städer än hemma......kan själv släpa en stor väska men inte tvätta hemma börjar man ju undra vad som är fel? Inte ens jag..frisk i samma ålder orkar hahah. Sen pungar vissa ut 1000 tals kroner i försäkringspengar och kan resa ännu mera;)
    Ja jag vet inte, visst är vi alla olika, men själv har jag svårt att tro att någon som är sjuk inte vill något hellre än att bli frisk och få vara "normal", kunna tjäna sina egna pengar för det är ju en betydlig skillnad på ersättning och lön. Men jag vet som sagt inte.
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?