Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Det beror helt på sjukskrivningsorsak, vilka uppgifter man är sjukskriven från och personens individuella hälsosituation. Att man orkar festa, fika eller roa sig nån gång  i månaden är inte synonymt med att man kan arbeta motsvarande timmar för ofta vet man nog inte förrän i just den stunden om ork och förmåga finns eller ej och de flesta arbeten är inte uppbyggda på det sättet att det funkar. Så, jag kan inte svara ja eller nej utan det beror på.

    Själv var jag förra året sjukskriven några månader efter en större bukoperation och jag hade stora fysiska hinder så att säga som gjorde att jag inte kunde arbeta och en omplacering för såpass kort tid som några månader var inte aktuellt. Däremot var jag inte förhindrad att varken fika eller dricka vin eller gå på puben. Jag har inte för vana att dansa på borden eller så när jag är där

    Jag var också långtidssjukskriven för sådär 8-9 år sedan av psykiska orsaker. Och det hände även då att jag gick ut på krogen, restaurang, café eller annat. Men jag visste inte förrän just DÅ ifall jag orkade och klarade det eller inte... Ofta skulle jag vilja men kunde inte. Reste gjorde jag, till avkopplande avstressande miljöer som vid vår sommarstuga t ex. Jag hade dock hellre varit frisk och kunnat åka dit mer sällan, för jag får ut betydligt mer av vistelsen när jag mår bra såklart.


Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?