• 3way

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Dom ska ligga hemma i sängen tills dom kommer på att man måste jobba för att få leva livet.  Det är inte mer en rättvist. Här sliter man som ett jobb men inte har man råd med några resor för det, har inte alltid orken att gå ut på krogen även om man så velat. Tacka gudarna för en  borglig regering som får lite ordning på samhället och alla latmaskar!!!!!


  • 3way

    Nope nej aldrig. Håller inte med. Soc. bidrag tycker jag inte ska finnas. allt ska vara privat ägt och man ska betala för sig och inte leva på andra, oavsett hus sjuk man är.
    Hatar den jävla skatten som går till pundare, alkholister, cancer sjuka osv. Vad har jag med deras liv att göra? Bryr mig inte ett dugg om dem ! Kan väl inte jag hjälpa att du är sjuk och varför ska jag då hjälpa dig?  Ligg och skäms för att du lever på mina pengar. 

    Japp egoist är vad jag är, och glad över det, en stark egen livsvilja och att klara sig själv är A och O annars ser jag inte min mening med att leva. Min åsikt helt enkelt.


  • 3way
    Här och nu skrev 2010-11-28 16:46:04 följande:
    Är du sann? Om du själv får cancer då? Alla som betalat skatt har betalat in till att kunan va sjuka.
    Då skulle ja väl uppenbarligen dö eller gå till min privatdoktor och hoppas han kan bota mig. Det är ju antingen eller.

    Jag jag är en hemsk människa och så glad över att någon inser hur snett samhället är : )
  • 3way
    Här och nu skrev 2010-11-28 16:52:16 följande:
    Om du inte har råd till privatdoktor då? Är det snett att vi hjälper dem som är sjuka? Får man cancer eller depression med flit, menar du?
    Med flit och med flit.  Beror väl på. alla sjukdomar existerar ju av någon anldening, vissa mer dödliga en andra. Vaccinerar mig exempelvis inte för något löjligt virus. Får jag viruset, blir sjuk, dör. Ja thats it.  Eppedimier bildas ju av nåon anldening, att något går snett. Något måste ju ta kol på oss, jorden är ju redan överbefolkad som den är.

    Om jag inte har råd med någon doktor frågar jag nära och kära, vi som ställer upp på varanda,
  • 3way
    Leija skrev 2010-11-28 16:55:00 följande:
    fast den som är sjuk har väl ändå oftast betalat skatt?
    De som tex får cancer ska alltså dö i förtid pga svält eftersom den personen kanske inte kunnat spara pengar att leva ett par år på?
    För enligt din teori måste ju folk alltså ha flera hundra tusen sparade MINST, för man kan ju ev bli sjukskriven i flera år, pga depressioner osv.
    eller menar du enbart soc?
    Jag och min familj har ALLTID betalat skatt och aldrig levt på bidrag, i ca 1 års tid gick jag & sambon på soc bidrag, men de pengarna har jag skattat såååå många gånger om.
    varför ska inte soc finnas? Är det bättre att vi en sån gång inte kan leva?
    Cancer sjuka och pundare är en jäääävla skillnad i mina ögon, men den dagen din mamma får så pass mkt cancer att hon måste ligga på sjukan i flera månader och hon inte kan betala räkningen pga ca 0:- i inkomst, ska du betala hennes räkningar då?
    Men om morsan blir så sjuk har hon ju haft en värdigt liv och kan somna in i frid hemma i sin säng med sin familj i nä'rheten. Så skulle jag själv velat ha det.  Jag vill inte bli räddad. Ingen ska behöva få betala för mig. Jag hjälper dem som har hjälpt mig.
  • 3way
    Här och nu skrev 2010-11-28 16:59:21 följande:
    Tror ju inte nån när o kär försörer dig i åratal. Skaffa inga barn, för då blir de ju lätt moderlösa om du anser att man bör dö av det som är behandlingsbart. Vem har varit dum mot dig så du blivit så bitter? Är du lika bitter mot barnen du jobbar med?
    Nej, asså när man är på jobbet så får man ju sätta på sig "uniformen" och gå in i en roll. Vara en vuxen förebild och  göra sitt jobb rätt och rikigt.  Man är ju som på jobbet som man är privat och  så är det nog för många.
  • 3way
    Här och nu skrev 2010-11-28 17:03:04 följande:
    Den som inte haft möjlighet att hjälpa då? Om du är emot alla behandlingar kan du ju dö när du är ung.
    Ja och? Det gör ju barnen i afrika också, dör unga. dom får ingen hjälp, vi ska väl ha samma vilkor som dom om det ska vara rättvist, egentligen.
  • 3way
    Leija skrev 2010-11-28 17:03:57 följande:
    Okej, men om hon blir sjuk och kan bli botad tycker du iaf att hon kan få dö för att hon inte har råd att leva?
    Alla tycker inte som du, jag skulle nog vilja gissa mig till att det är kanske ungefär du och 3 till i hela Sverige som tycker att mamman kan få somna in i frid hellre än att betala skatt och få leva gott OM det skulle hända något.
    Ja där håller jag helt med dig. Det är inte många som tycker som jag, min sambo håller med/förstår mig. Vi kan ju inte dra tillbaka tiden till kanske 1800 talet som jag kanske velat, men å andra sidan fanns det inget som hette depprision då heller. Man hade inte tid på att tänka på "åh vad dåligt jag mår, jag kan nog inte jobba på ett tag för jag orkar bara inte".

    Det är väl bara för mig att anpassa mig till samhället som det ser ut idag.  Jag ska också leva på socbirdag en vacker dag men samtidigt be om mer pengar från saten för att köpa mina YSL krämer, det är ju okej!? Bara jag mår bra och jag kan manipulera min doktor till att sjukskriva mig hela tiden. Inte svårare en så.
  • 3way
    Här och nu skrev 2010-11-28 17:07:43 följande:
    Du går aldrig till offentlig vård va? Nekar barnbidrag när du får barn, hoppas jag du gör o inte har bostadsbidrag osv. För i så fall lever du ju på andras pengar.
    Går inte till vården, om man kan tacka nej  till barnbidrag tänker jag göra det, jag har inget bostadsbidrag utan köpt mitt hus kontant.  Men jag lever på andras pengar. Jag jobbar kommunalt.
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?