Inlägg från: Suck och suck |Visa alla inlägg
  • Suck och suck

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Det är jättebra om den som är sjukskriven, eller går på sjukersättning går ut och roar sig. Det är ett steg på vägen tillbaka.
    Många går ner sig totalt och bäddar in sig i sin sjukåkomma.
    Själv har jag blivit mer och mer nedgången de senaste åren (den senaste tiden) och det gör bara att jag kommer längre och längre från arbetsmarknaden.
    När jag hade mer ork och var mer aktiv med roliga saker, var jag mycket närmre arbetsmarknaden och klarade till och med av att fixa ett halvtidsjobb, fast jag lääänge varit ifrån den reguljära arbetsmarknaden.
    Om jag kommer igång igen, och även har mer glädje och ork till att roa mig, vara aktiv och vara ute och vara i farten, så vet jag att jag också kommer att vara närmre arbetsmarknaden igen.
    Fast resa kommer jag nog inte klara av ändå (nu har jag ju inte direkt råd, men det kan vara ett helvete för mig att palla med en tåg eller flygresa, samt att vistas i varmare länder. Blev ett fullständigt vrak då jag reste till Italien, på en bröllopsfest-resa i somras. Första resan på åratal, en släkting betalade resan och vistelsen åt oss.)
    Men jag tycker det är jättebra med de som är så friska trots sin sjukdom/sjukåkomma, så de klarar av att roa sig, åka på resor och vara aktiva. Ett steg närmre att vara aktiv i jobb.

  • Suck och suck
    3way skrev 2010-11-29 15:04:12 följande:
    Mitt svar: Nej klarar man inte av att arbeta så klarar man inte av att gå på krogen, shoppa eller resa heller.
    Vad tror du händer om den sjuke är totalt passiv i tillvaron och inte gör saker som får denne att se ljust på tillvaron trots allt?

    *Är så trött på fl där folk inte tänker längre än näsan räcker!* Skrikandes
  • Suck och suck
    Killarnas morsa skrev 2010-11-29 15:10:02 följande:
    Det finns ju faktiskt en del sjukdomar som blir bättre av resor till värmen.

    Sverige har t ex vårdplatser på Kanarieöarna för reumatiker under vintern.
    Utifrån sett kan det nog se ut som en nöjesresa fast det är i medicinskt syfte.
    Det finns även svenskar som söker vård utomlands.

    På det stora hela tror jag att man ska passa sig för att dra förhastade slutsatser och tycka en massa om saker man inte har en aning om Obestämd
    Den aspekten finns också. Har en granne som är helt nedgången i sin MS och det blir fruktansvärt på vintern för henne. Men lyckligtvis tillhör de den kategorin som har råd att göra långa semesterresor till varmare länder.
    Det unnar jag henne verkligen. Hon mäktar med att överleva sin tunga sjukdom trots allt (än så länge iallafall), verkar det, då hon fått sig en sån resa.
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?