Inlägg från: strulmaja |Visa alla inlägg
  • strulmaja

    ADD eller ADHD hos vuxna -Mötesplatsen

    Bra initiativ TS!

    Men nu fick jag problem. Ska jag svara i den andra tråden eller denna? ÄR det bara tillåtet att diskutera symtom i andra tråden nu? Å vad räknas till symtom?

    Å varför finns det ingen smiley som slår sig själv i huvudet? Skrikandes

  • strulmaja

    Äh, skriver här.

    Anonym (oj): Det jag ville ge respons på var det ditt senaste inlägg och det här med att vara asocial. Jag är exakt likadan. Har några få men nära tjejpolare men jag ringer aldrig till dom. Dels är jag väl ingen telefonfantast, mer åt det fobiska hållet. Men så kan det också gå ganska lång tid utan att jag ens tänker på mina vänner, jag lever nästan som om dom inte fanns Skäms När vi väl ses kan dom säga: Åh det var sååå länge sen vi sågs! Vadå, tänker jag, det var väl förra veckan, typ. Men då visar det sig att det kan ha gått månader, ja ibland halvår, år emellan våra "träffar" Förvånad Och det, vill jag tillägga, beror inte på att mina vänner inte vill ses utan helt och hållet på mig och mina svårigheter med att få till en "träff". Vill man träffa mig i november får man börja ringa i januari. Nästan så illa är det. Och det beror då alltså inte på att jag är så fullbokad som det tar sådan lång tid.

    Jag skäms för detta. När jag träffar mina vänner som jag tycker väldigt mycket om och vi skiljs åt och man säger: Vi måste göra det här oftare! så VET ju jag att så kommer det inte att bli. Det är inte att jag inte vill, men jag har så svårt för att samordna och planera något och när det väl ska till en träff så känns det så omständigt. Man ska duscha gaaaaaaaaaaah tråkigt, fixa det och det, spendera minst en timme med att leta kläder, ytterligare en timme med att prova kläder och sedan spendera minst 20 minuter på att leta efter nycklar, mobil och plånbok + hinna med bussen eller tåget som jag alltid missar och måste ta ett senare.
    Jag orkar fanimej inte. För såhär är det varenda gång.

    Fick ett sms för ett par månader sedan från en vän som undrade hur det var och ditten och datten. Jag tänkte att jag ska svara på det sen men så flöt flera veckor förbi och tillslut kom ett nytt sms från samma person som återigen undrade hur det var, att hon var lite orolig för att jag inte svarat. Jag skrev då tillbaka att jag glömt bort att svara och när vi sedan pratade i telefon sa hon att det inte ens fanns på hennes karta att glömma bort att svara på ett sms från en vän. Åtminstone inte i flera veckor eller t.o.m månader. Mig däremot händer det nästan jämt och det är svårt, när man ställs mot väggen, att förklara eller ursäkta gång på gång att man inte menar något illa med det, att man faktiskt VILL ha kontakt och ses då och då hur lite det än kan verka så.
    Men trots detta har dom inte gett upp om mig och jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har så fina vänner som de.

  • strulmaja
    Harlow skrev 2010-12-07 22:06:28 följande:
    Hahahaha, jag har också suttit och undrat var jag ska skriva.

    Passar på att outa mig på en gång, helt och hållet. Här är anonym(oj)!
    Nämen häääjj! Det var modigt att outa sig, det vågar inte jag. Inte än. Jag skaffade faktiskt det här kontot enbart i syfte att skriva i förra tråden men sen blev det visst lite andra trådar också Skrattande 

    Jahapp, då ska här snokas! Flört
  • strulmaja

    Btw

    Kom på en sak jag ville fråga er andra. Eller det var två saker men den ena har jag förstås glömt.
    Men den ena var i alla fall om det är fler kvinnor än jag här som upplevt att det varit svårare att passa in bland andra kvinnor än bland män? På te.x nya arbetsplatser, fester eller i skolan så har jag alltid känt att det varit enklare att "ta sig in" i killgruppen än i kvinnogruppen. Jag minns en fest te.x, jag kände ingen där förutom min pojkvän och det var tydligt uppdelning mellan tjejer och killar. Tjejerna stod i köket och fixade varandras hår och pratade mode och drack vin medan killarna satt i soffan i vardagsrummet, drack öl, lyssnade på hårdrock och pratade gamla festminnen. Jag minglade runt men drogs till vardagsrummet. Stämningen var så mycket lättare där och jag påverkas helt klart av sådant men så kände jag också att jag hade mer gemensamt med killarna än med tjejerna. Är det någon annan som upplevt något liknande eller känt detsamma?

  • strulmaja
    Harlow skrev 2010-12-07 22:36:32 följande:
    ALLTID.
    Anonym (Men dt är ju jag) skrev 2010-12-07 22:39:13 följande:
    Gäller till 100% för mig att bättre passa in med "tänket" hos killar framför tjejer. Även om det inte innebär att jag försökt, försökt o. försökt ännu mer med att skaffa(nya) tjejkompisar.
    Anonym (Under utredning.) skrev 2010-12-07 22:40:04 följande:
    Stämmer exakt.
    Men shit, skämtar ni eller?!
    Ni är verkligen mina likar!
    {#emotions_dlg.flower}
  • strulmaja
    Harlow skrev 2010-12-07 22:44:39 följande:
    Jag passar aldrig in i grupper med tjejer, jag har försökt och försökt i så många år - nu har jag slutat. Det har dock blivit lättare med åren måste jag säga, förmodligen också för att jag försöker mindre. Jag tror jag kan upplevas som nonchalant ibland.

    Det där med sms och att aldrig svara, haha - det är helt otroligt. Jag tänker ALLTID "det där måste jag svara på sen", och jag glömmer det varenda gång. Det har hänt att vänner jagat mig i veckor, och ju mer de hör av sig desto mer benägen blir jag att dra mig undan. Hatar när folk ligger på mig, det gör mig jättestressad. Nu har mina vänner lärt sig, men innan de fick kläm på mig och mitt sätt att funka var det rätt jobbigt.
    CHECK!

    Jag VET att jag kan upplevas som nonchalant för det har jag fått höra såååå många ggr.
    Men de få kvinnor som jag "klickat" med har varit lite av samma skrot och korn som jag själv. Inte sådär überfeminina, utan kanske mer det pojkflickiga hållet utan att för den skull vara grabbiga eller manhaftiga. De pryda, ytliga kvinnokvinnsen har jag aldrig känt att jag har något gemensamt med, mitt intresseområde sträcker sig längre än till nagelförlängningar, håruppsättningar och rosévin och sådant som jag velat prata eller diskutera om har liksom inte känts välkommet eller accepterat bland dessa kvinnor så därför har jag dragits till killarna och deras mer lättsamma inställning till saker och ting. Jag vet att jag generaliserar massor nu men mina erfarenheter av detta ser tyvärr ut så.
  • strulmaja
    Harlow skrev 2010-12-07 22:53:06 följande:
    Nu flyter trådarna ihop lite för mig, jag vet inte riktigt var jag ska skriva. :S Det blir ju automatiskt symtomprat här också, vad är skillnaden? *ADD*
    Hahahaha! Ja jag såg att någon annan, en ny? person skrivit i "gamla" tråden så då tänkte jag: Hm ska jag skriva att vi håller till här nu eller strunta i det och svara där som jag gjort förr utan att säga att de flesta nog flyttat hit? Suck alltså.
  • strulmaja
    Anonym (Yrja) skrev 2010-12-07 22:47:07 följande:
    Jag måste bara berätta. Jag var precis och handlade och efter jag hade kört bort kundvagnen och satt mig i bilen så kom det en man och knackade på bilrutan. Han undrade om det var jag som hade glömt kvar 10-kronan i kundvagnen och det var det ju såklart. Tänk vad snällt av honomatt komma med den! Det hade ju varit så mycket enklare för honom att bara behålla 10an själv än att springa efter mig till bilen. Ingen stor summa pengar men ändå en fin gest. Dagens {#emotions_dlg.flower} till honom!.
    Jaja, i alla fall är det väldigt typiskt mig att vara slarvig. Jag hade förmodligen tankarna nån helt annanstans när jag lämnade tillbaka kundvagnen Drömmer
    Ja det var en omtänksam gubbe. Nog för att jag är ärlig (oftast) men det vete tusan om jag hade bemödat mig göra. Första tanken hade nog varit: Jag tar den! Sen hade jag tänkt: Nej det kan jag ju inte! Jo! Nej! jo! Nej! Och innan jag bestämt mig skulle personen förmodligen hunnit försvinna. Eller skulle jag ta den, gå in och sen ångra mig och gå ut igen.
  • strulmaja
    Anonym (Yrja) skrev 2010-12-07 23:00:22 följande:
    Ja sådär är det med SMS, mail och även missade samtal.. jag tänker att jag ska höra av mig "sen" men sen så glömmer jag bort det ett tag och sen när jag kommer på det igen så känns det som att det har gått för lång tid och då känns det bara konstigt att svara så då struntar jag ofta i det..

    Det är faktiskt ett problem som jag märker på andra områden också, att jag förhalar saker.. det vore ju bättre om jag gjorde dem på en gång men det är som att jag inte kan det..
    Jag förhalar alltid allt. Skjuter på allt in i det sista så det är ju absolut inte bara när det kommer till att svara på sms eller inga upp någon, det gäller allt så gott som, vilket jag förklarat för mina vänner och jag tror dom köpte det.
  • strulmaja
    Anonym (Men dt är ju jag) skrev 2010-12-07 23:14:30 följande:
    Då vill jag fråga er alla här en sak, jag har gått igenom många svåra saker i mitt liv(separationer, dödsfall, you name it) har någon av er andra här gjort det(och haft det svårre än andra) att bearbeta detta efteråt?
    Oj vilken svår fråga. Trots att jag varit med om en del jobbiga och svåra saker så anser jag mig ändå vara rätt skonad. Andra håller dock inte med. Den största kampen jag bedrivit i mitt liv har varit den mot mig själv. Jag fick en långvarig depression på halsen 2002 och det var ett rent helvete att ta sig ur. Men om jag haft eller har svårare att bearbeta sådant än andra kan jag nog inte svara på. Jag har aldrig tänkt på det så om jag skulle svara spontant blir svaret nej. Men jag vet inte.
Svar på tråden ADD eller ADHD hos vuxna -Mötesplatsen