Inlägg från: strulmaja |Visa alla inlägg
  • strulmaja

    ADD eller ADHD hos vuxna -Mötesplatsen

    Och varje jäkla dag snubblar jag över gubbens skor som står i hallen. Svarta skor mot svart matta i en obelyst hall är ingen bra kombo. Men jag borde veta att skorna står där ändå envisas jag med att snubbla över dom varenda gång. Och jag kan inte flytta undan dom heller eller tända lampan så jag SER vart jag går. Nä... Inte bara dåligt mörkerseende här alltså utan även dåligt minne OCH bekväm (fast jag kallar det försöka vara effektiv).

  • strulmaja

    Förresten, jag fick kallelse idag till specialistläkare på det här stället där en ev utredning ska göras. Bedömingssamtal antar jag. Måste tyvärr vänta en hel månad innan jag får komma dit men nu vet jag åtminstone när.

  • strulmaja
    Anonym (hmm) skrev 2010-12-10 08:21:25 följande:
    Hittar inte gruppen på FB sökte men....hur hittade ni andra den?
    Testa skriva Strulmajor i sökfältet på FB och när sökningen kommer fram väljer du "grupper" till vänster.
  • strulmaja
    Aina83 skrev 2010-12-10 07:13:45 följande:
    Grattis=) Vad skönt för dig, det är så skönt när allt sätter igång, väntan e trist men oftast blir slutresultatet bra, jag mådde jätte bra när jag gick hos min utredare så skönt att BARA prata om mig själv hihi
    Tack! Ja ovissheten och väntan är jobbig som tusan men så länge jag känner att det går framåt kan jag stå ut.
    Aina83 skrev 2010-12-10 07:18:09 följande:
    Jaha idag då???

    Hatar fredagar, vet aldrig vad jag ska göra då, V-rummet e kaos då mannen möblera om där igång och ej hann göra klart.. tv:n inte inkopplad, så åt helvete med rutinerna, ser ALLTID nuförtiden på Julkalendern 7.15 med barnen, när den slutar klär vi på oss och går till skolan.. men men inte idag..

    Måste tvätta med, fick en MEGA stor tvättbag av min syster, tyckte jag var en smart grej, hmm.. fast får ju plats sjukt mycket tvätt där i,med andra ord börjar de blir LITE mycket tvätt...

    nej nu svamlar jag bara känner jag:P hehe sorry.... 
    Jag har kikat på Julkalendern 1 eller 2 ggr. Verkar bra men tyvärr missar jag det alltid.
    Det här med tvätten... det är ju så sjukt... vem säger att man MÅSTE fylla hela den där MEGASTORA tvättsäcken som rymmer ca 5-6 maskiner tvätt eller så och inte tvätta när den bara är halvfull? Visst måste "tänket" eller icketänket vara ADHD relaterat? Att man ska driva allt till sin spets... typ?
  • strulmaja
    Anonym (gravid) skrev 2010-12-09 11:50:46 följande:
    Ni som har adhd eller add och har barn. Har era barn det med? Jag har adhd medans min sambo inte har det(tack och lov för jag fixar inte andra med adhd) Jag tycker dom är skitjobbiga. Jepp jag sa det. Har inga vänner som har adhd. Medans mina närmaste vänner och kollegor på jobbet vet att jag har det. Men jag har nog väldigt lätt adhd för det är ingen som märkt nåt. Är mest min sambo och familj som kan märka det. Men har världens bästa kille som stöttar mig och tar mej precis för den jag är :) Hoppas ni med har stöttande och förstående partners och familjer. <3
    Jag har ingen diagnos men känner som sagt igen mig i så gott som allt i ADHD/ADD. Om mina barn har det är nog för tidigt att säga. Jag ska inte sticka under stol med att jag känner en viss oro. Min son som snart är 1½ är enormt aktiv och kör fullständigt slut på oss. Om det är normalt för hans ålder eller inte kan inte jag säga. Jag har inte speciellt stor erfarenhet av barn och särskilt inte så små barn. Den enda jag kan jämföra med är min dotter och hon ligger i lä när det gäller aktivitetsnivån vill jag påstå. Att jag nu misstänker ADHD hos mig själv kommer garanterat göra mig mer uppmärksam på mina båda barn men än så länge är det som sagt för tidigt att säga något.

    Sen vad gäller andra som har ADHD så har jag ingen stor erfarenhet där heller. Jag har jobbat med barn och ungdomar som haft ADHD och Aspberger men aldrig umgåtts med någon som jag vetat haft en uttalad diagnos på papper. Jag har inga vänner, kanske möjligen en, som skulle kunna ha det och gubben min har det garanterat inte. Men jag tycker att alla i den här tråden verkar väldigt trevliga och högst normala så jag tror inte jag skulle ha några större problem att umgås med dom. Men att BO ihop med någon som har ADHD/ADD vete tusan om jag skulle fixa. Jag skulle inte ens vilja vara tillsammans eller bo ihop med mig själv nämligen Glad
  • strulmaja
    Aina83 skrev 2010-12-10 12:31:35 följande:
    hahah, gilla det sista du skrev=)

    nej jag är nog inte lätt att leva med;) 
    Det är garanterat inte jag heller. Kanske därför jag har så många kraschade förhållanden bakom mig? Jag har faktiskt fått höra av vissa pojkvänner att de varit rädda för mig. Ingen komplimang direkt Obestämd Mannen jag bor med nu är dock den mest tålmodiga och accepterande man jag någonsin träffat. Han brusar aldrig upp, är väldigt laid back och tar mig för den jag är även om han förstås kan irritera sig på mig vansinnigt mycket ibland. Men jag tror nog det behövs en viss typ av man för att orka med mig och mina egenheter. Om han var som jag skulle det bli någon slags maktkamp. Jag kan nämligen vara väldigt dominant och bestämmande.   
  • strulmaja

    Det här som anonym (gravid) skrev om att ha lätt ADHD. Jag funderar lite på det, vart går gränsen för lätt och svår? Får man ens en diagnos om det visar sig att man "bara" har lätt ADHD?

    Nu vet jag ju inte säkert om det är så men jag tror eller inbillar mig att mina ADHDtendenser inte syns eller märks för det otränade ögat, så att säga, utan att det är mer i en nära relation med mig som det märks att jag inte är som andra. Framförallt om man bor ihop med mig. Jag tänker också att vissa saker har jag lärt mig gömma eller dölja eller bara lärt mig hantera. Te.x har jag blivit bättre på att hantera stress och obekväma, oförutsägbara händelser. Kort och gott har jag mognat ju äldre jag blivit men jag är fortfarande mycket mer omogen än vad mina jämnåriga vänner är. Rent mentalt känner jag mig inte mycket äldre än säg, 13-14. Jag har kvar samma attityd som jag hade då, lite samma tänk, trots och göra revolttänket. Däremot skulle jag inte påstå att jag beter mig som en 13-åring, jag har ju mycket, mycket mer ansvarskänsla idag, mer livserfarenhet och en vuxnare approach men det omogna tänket finns faktiskt kvar även om det inte är lika tydligt. 

    FAN nu tappade jag tråden! Demon  

  • strulmaja

    ÄH! Det jag funderade på var väl egentligen skillnaden mellan lätt och svår ADHD... vad som räknas som lätt och vad som räknas som svår. Nån som vet? Eller bedöms det hela individuellt?

  • strulmaja
    TjockKatt skrev 2010-12-10 15:23:28 följande:
    Ser att ni skriver om att köra bil i mörker, är det bara jag som känner att jag inte ens kommer kunna ta körkort? Jag skulle aldrig kunna hålla reda på allt, dessutom är jag rädd att köra eftersom jag inte har koll på avstånd och liknande. Var livsfarlig på cykeln när jag var yngre, hann aldrig svänga i tid och körde upp för för stora trottoarkanter som jag trodde att jag skulle klara, men ramlade. Jag körde in i lyktstolpar för att jag trodde att jag kunde klämma mig förbi dom på trottoaren trots att jag inte kunde köra för nära kanten eftersom jag då skulle råka cykla av mitt i vägen...

    Dessutom undrar jag om ni som är diagnoserade haft något krångel med ert körkort? Jag vet en kille som inte får köra bil om han inte tar sin concerta tex. Å andra sidan hade han sin diagnos innan han tog kortet, kanske är annorlunda annars...
    Vägen till ett körkort var inte helt problemfri. Allt som allt tog jag 28 lektioner om jag minns rätt och det är ganska många, tror jag. Då hade jag ändå övningskört ganska mycket med morsan innan. Jag hade lite svårt med att få grepp om frikoppling, broms, gas och växla, det är ju som sagt en del att hålla reda på. Men när det väl satt så satt det. När det kom till själva körningen minns jag att jag hade problem med att reglera gasen, det blev antingen för lite = motorstopp eller för mycket så att motorn rusade. Första gången jag körde stadstrakfik med morsan kom jag på en 50-väg och skulle svänga höger. Jag bromsade inte in innan utan svängde bara och jag minns än idag hur mamma skrek att jag var galen och sedan tog hon över vid ratten.

    Innan jag fick körkort hade jag en moped. Vet inte hur många ggr jag körde omkull med den. En gång orsakade jag en liten bilolycka genom att göra en U-sväng. Jag smet från platsen och körde direkt hem och vad står på uppfarten om inte bilen som hamnade i diket p.g.a mig. Det visade sig vara en vän till pappa som hade kört bilen och han hade tydligen sett att det var jag, oops Skäms En annan gång blev jag bländad av solen precis innan jag skulle svänga höger men svängde för tidigt och körde rakt in i en stenmur. Jag klarade mig med bara något skrapsår men mopeden vart rätt illa tilltygad.
    "Problemet" (för det är ett problem på sätt och vis) är att jag alltid varit helt orädd. Orädd och nyfiken. För mig fanns ingen tvekan om att inte ta körkort, jag älskade ju höga farter. När jag väl fått körkortet i handen och lånade morsans bil till skolan var det en enormt skön känsla... frihet... och jag var inte det minsta rädd. Tvärtom.
  • strulmaja
    Anonym (Adhd-mamma) skrev 2010-12-10 23:19:09 följande:
    Hej!
    Vill ju presentera mig. Skäms Är ny här på FL... Känner igen mig i massor av det som skrivs. Jag har själv ingen diagnos, men har antagligen adhd. Varför känns det annars som att bestiga berg varje gång jag ska göra något tråkigt? Drömmer

    Min dotter har enligt utredning adhd-problematik. Det är för mig likamed lätt adhd. Jag har träffat barn som inte klarar av att gå på vanlig förskola pga sin adhd, det kan ju kanske betecknas som svår adhd. Något sånt kanske.

    Det ska bli spännande att följa tråden. Känner mig inte längre lika ensam efter att läst flera inlägg här. Det verkar finnas fler som mig...
    Hej och välkommen hit framförallt! Vill du berätta mer om din dotters problematik? Alltså, vad är det med henne som gör att dom bedömt henne som någon med adhd-problematik?
Svar på tråden ADD eller ADHD hos vuxna -Mötesplatsen