• anwis

    Alla vi som väntar på urval 2 och är reservplacerade. Högskolan.

    Här är ännu en reserv som hoppas på urval 2!!
    Jag har sökt sjuksköterskeprogrammet i Varberg och är reserv nr 2 i min urvalsgrupp (HP). De "lägst" antagna hade samma hp-poäng som jag, så jag hoppas verkligen!! I höstas blev jag framflyttad från typ 130:e plats till 28:e, mellan urval 1 och 2. Skrev om HP i höstas och fick ngt bättre resultat.
    Det här innebär att jag lämnar en fast anställning i modebranchen bakom mig och slänger mig ut i en helt ny branch (men gammal dröm). Mitt mål är barnmorska, som många andra här har jag förstått?
    Det här är skitläskigt rent ut sagt och att vänta på ännu ett urval gör ju inte saken bättre nu när man äntligen är så nära...

    Lycka till allihop, jag håller tummar och tår för oss! 

  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-15 22:15:04 följande:
    Får jag fråga hur många det var i din urvalsgrupp när du hamnade från reservplats 130 till 28?

    Jag fundrar också på att skriva högskoleprovet på nytt om jag inte kommer in nu och förbättra mitt resultat, det skulle man ju ha gjort innan men det är lätt att vara efterklok Glad

    Jag kan tänka mig att bli barnmorska fast jag vet för lite om allt som ´finns inom vården så jag hinner nog ändra mig, jag jobbar med dementa nu och kan tänka mig att bli demenssjuksköterska också eller dístriktsjuksköterska som min man. Det är väl han som har fått mig in på det här spåret, vilket jag är väldigt glad för!
    Jag minns inte exakt om det var 130 jag började på i urval 1 förra gången, men det var i alla fall bra över hundra. Trodde det var stenkört och därför blev jag så himla förvånad att jag flyttades fram till plats 28 i andra urvalet. I Göteborg var jag ngt på plats 500 i urval 1 och blev ngt på 100 i urval 2. Det är ju flera hundra steg! Så det borde väl gå vägen om jag är på plats 2 som reserv nu, efter urval 1?
    Vet inte hur många det var i urvalsgrupp, men det kan man nog se på studera tror jag, för mitt gamla urval ligger kvar. Ska kolla det och statistiken.
    Första gången jag skrev HP skrev jag usla 0,6 och i höstas blev det 0.8. Inte mycket bättre men det verkar ha gjort skillnad! 
    Kommer du inte in, tycker jag verkligen att du ska skriva.  Som sagt, jag trodde inte jag hade en chans!
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-15 22:15:04 följande:
    Får jag fråga hur många det var i din urvalsgrupp när du hamnade från reservplats 130 till 28?

    Jag fundrar också på att skriva högskoleprovet på nytt om jag inte kommer in nu och förbättra mitt resultat, det skulle man ju ha gjort innan men det är lätt att vara efterklok Glad

    Jag kan tänka mig att bli barnmorska fast jag vet för lite om allt som ´finns inom vården så jag hinner nog ändra mig, jag jobbar med dementa nu och kan tänka mig att bli demenssjuksköterska också eller dístriktsjuksköterska som min man. Det är väl han som har fått mig in på det här spåret, vilket jag är väldigt glad för!
    I höstas var det totalt 816 st sökande till Varberg, varav 436 st i min urvalsgrupp. Det var där jag slutade som 28e reserv efter urval 2. Först hamnade jag på ngt på 100. Dom antog 17 st i min u-grupp. 
    I Göteborg är det hårdare tryck, där var det drygt 3000 behöriga sökande varav 1644 i min urvalsgrupp. 182 reserv slutade jag som där.
    Vad som helst kan hända, ge inte upp hoppet!
    maar skrev 2010-12-16 08:47:49 följande:
    Det är klart att du kommer in! Reserv plats 2 är ju hur bra som helst! Jag och också sökt sjuksköterska i varberg och mitt slutmål är också barnmorska! Vill så hemskt gärna komma in men vågar inte hoppas på något... Har reservplats 9 i urvalsgrupp 2 (kompletteringsgruppen)... I den gruppen är det ju svårast att komma in... Men man kan ju alltid hoppas. Om vi båda kommer in, lär vi ju ses där!
    Förälskad skrev 2010-12-16 08:27:32 följande:
    Alla som har skrivit i det här forumet måste väl ändå in och skriva hur det gick när ni vet, eller vad tycker ni???
     Klart alla måste skriva hur det gick! Även om man är besviken och inte kom in...
    9.e reserv är ju också bra Glad, du har goda chanser du med! Man vet att chanserna är goda, men ändå vågar man inte ta ut ngt i förskott. Den här veckan har jag berättat för mitt jobb vad som är på gång. Kände mig tvungen eftersom det lär bli tight med tiden när urval 2 kommer. Snopet om jag inte kommer in Skäms.
    Bor du i Varberg? Jag bor ungefär mellan GBG och Varberg, så det blir till att pendla. Har sökt gbg också, men där är jag 117e reserv.
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-16 10:59:07 följande:
    Oj, bara 17 stycken i urvalsgruppen och så hamnade du på reservplats 28, det är ju jätte bra. Jag mailade hon som är ansvarig för sjuksköterskeprogrammet på högskolan Dalarna och hon sa att jag hade väldigt goda chanser att komma in.
    Det var en här på familjeliv som var reservplats 1 en gång och hon kom inte in. Det är nog det som är jobbigast, att inte veta och att alla har olika erfarnenheter så det spelar ingen roll vem man frågar för man får ändå alltid olika svar. Fast man lyssnar mycket med ena örat, jag vill ju gärna höra att man kommer in såklart Skrattande
    Vi får helt enkelt vänta och se och vi SKA ju komma in, eller hur?? Skrattande
    Att stå som 1a reserv och inte komma in måste ju vara hur snopet som helst!! Hon kanske bodde på ett ställe där det fanns få skolor att söka till och alla tackade ja. Måste vara ovanligt, men allt kan ju hända!
    Här finns det ju sjuksköterskeprogram i GBG, Varberg, Borås, Halmstad och Kristianstad på distans. Det bidrar nog till att det är ett stort omlopp av folk i de olika urvalen. Det var nog därför jag flyttades fram så mycket i urval 2 i höstas. En liten teori bara...
    Men det låter ju fantastiskt att till och med skolan du har sökt tycker att du har goda chanser att komma in! Något annat gäller inte i alla fall Flört.
    Jag kan inte fatta att jag är på väg att göra ett karriärsbyte! Jag har jobbat med kläder i hela mitt vuxna liv. Det är roligt och läskigt på samma gång!
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-16 10:37:19 följande:
    Ååååå, nervöst. Den 20 är sista svarsdag, man kan tydligen få reda på om man kommer in innan urval 2.

    Tänk om man skulle få en fin julklapp nästa vecka, en studieplats, hur underbart vore inte det?
    Hur kan man få reda på det?
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-16 11:47:29 följande:
    Det stod på studera att urval 2 är den 28 eller 29:e men att många skolor har eget urval efter urval 1. Högskolan Dalarna har eget, de kommer att ringa till reserverna när plats dyker upp, det fick jag reda på i mailet av hon som är utb. ansvarig och även på högskolans hemsida.

    Här där jag bor finns det inte lika många skolor, det är högskolan Gävle vad jag vet. Men hur som helst så kan man ju söka ifrån hela landet. Det var en tjej här inne som sökt samma som mig och hade reservplats 4 i min grupp, hon skulle iaf tacka nej för hon hade kommit in någon annanstanns så jag är då egentligen reserv 15 :) Ähh, jag ska sluta spekulera för man vet inte, även om man vill Solig

    Jag tror också det är ytterst ovanligt att man inte ska komma in som reserv 1, det kan ju absolut inte vara roligt, då skulle man bli jätte ledsen..
    Wow, det är ju snart det! Tummen upp på att du får ett glatt besked i julklapp då Skrattande
  • anwis

    Är det någon som vet när man får antagningsbeskedet efter urval 2? Enligt studera.se så körs urval 2 i slutet av dec och att antagningsbesked kommer i början - mitten av jan. Vad lång tid! 
    Jag som trodde jag skulle få mitt besked vid årsskiftet...

  • anwis
    Nessie84 skrev 2010-12-21 12:39:52 följande:
    27-28 december ska antagningsbesked 2 komma, så står det på studeras första sida! Jag hoppas verkligen det stämmer, den här väntan tar så mkt energi :(
    Okej, så beskedet kommer alltså runt 27-28? Strålande! Jag fattade det som att det är då urvalet körs och att själva beskedet kommer först i början - mitten jan.
    Blir galen av att vänta...
  • anwis

    27-28 står det på Studera.se. Skulle inte förvåna mig om det blir den 28e för att plåga oss lite extra... Herregud, jag drömmer om detta på nätterna! Det skulle inte heller förvåna mig om alla tackar JA till sina platser nu när jag är så himla nära... Gah, jag blir tokig!

  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-26 21:27:43 följande:

    Tydligen är allt klart nu och man väntar bara på att få lämna svar imorn då. Det ska vara en säker källa som har sagt detta, som känner någon som jobbar på rekryteringen eller som jobbar där själv. Men som sagt, det kan vara rykten bara.


    Anwis, jag hoppas du kommer in. Jag tycker man har väntat så länge nu så orken och nervositeten nästan är borta nu. Jag tror inte jag kommer in och börjar väl inse det mer och mer nu.


    Du ska inte kasta in handuken än! "Hjärnan" snackar så mycket skit som självförsvar Glad. Jag klev ju fram jättemycket mellan urval 1 & urval 2 i höstas. Ändå kommer jag inte våga titta i morgon när beskedet kommer. Sååå läskigt! Tänk, jag kanske gör något HELT annat om några veckor...?  
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-26 22:30:02 följande:
    Ja tänk, man vill inte se nästan. Vad trist om man inte flyttats fram någonting alls och jag som ska åka bort imorn. Nej, jag sk aväl inte kasta in handduken, det är nog dumt.
    Hur många är det i din urvalsgrupp?
    Det är bara 18st antagna i min urvalsgrupp (HP) så det är ganska pirrigt just nu... men något måste det ju ha hänt i kön tycker man ju. Än så länge står det bara urval körs på studera.
  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-27 09:28:59 följande:
    antagen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fy fan va glad jag är!!
    Där ser du!! Skrattande Grattis!
  • anwis

    Hjälp, vad gör man nu?? Ska man svara på något, anmäla sig någonstans? Känner mig helt förvirrad! Blir väl bättre så fort nerverna kryper tillbaks under skinnet :)

  • anwis
    Förälskad skrev 2010-12-27 10:24:15 följande:
    Haha.. Jag ska inte göra så mycket, jag ska vänta till den 24 januari då det är inskrivning på Högskolan.
    Jag ska på upprop redan den 17 januari! Jisses, jag jobbar alltså bara tre veckor till.... Så jäkla skum känsla!
Svar på tråden Alla vi som väntar på urval 2 och är reservplacerade. Högskolan.