Inlägg från: lillajag91 |Visa alla inlägg
  • lillajag91

    Alla vi som väntar på urval 2 och är reservplacerade. Högskolan.

    Jag är 17e reserv till ssk-programmet i bollnäs på högskolan i gävle!  Bara 8 platser i betygsgruppen! Men jag hoppas! :) 

    håller tummarna för alla! 

  • lillajag91
    Förälskad skrev 2010-12-09 13:00:30 följande:
    Då sitter vi nästan i samma båt. Fast det var 36 stycken i den betygsgrupp jag var reservplacerad som 16 reserv. Jag vet knappt vad det innebär men hur som helst får vi hålla alla tummar och tår vi kan!!
    Du har nog en större chans att komma in än vad jag har. Jag har kollat på statistiken från förra vårterminen och enligt den borde jag komma in, då jag har högre snitt än de lägsta där. Men man vet aldrig kan vara fler som sökt i år och med bättre betyg. 

    Kommer bli väldigt besviken om jag inte kommer in.  
  • lillajag91

    Mitt bonusbarn fyller år den 27e, så kommer inte våga kolla då, vill inte förstöra hennes dag! 
    Åh, jag hoppas verkligen för alla! Lite kul att de flesta här har sökt ssk :)
    Jag har varit bortrest därav inte så aktiv i tråden..  

  • lillajag91

    ANTAGEN :D ssk programmet högskolan i gävle :D studieort bollnäs, står fortfarande som reserv i gävle, och hoppas på att jag kan komma in där istället! Men gör inget om det inte blir så och jag måste åka till  bollnäs ibland. Är så frukstansvärt glad! 

    Grattis till er som kom in! Ni andra får hoppas på det bästa och/eller försöka nästa termin!

     

  • lillajag91
    Förälskad skrev 2010-12-27 20:12:14 följande:
    GRATTIS!! Jag står också som reserv i Gävle, men jag vill inte plugga där, vilken reservplats har du där? Jag tror jag står på 11 eller 12 i urvalsgrupp HP och B11.
    Tack tack tack! Det är ju ändå högskolan i gävle och många föreläsningar kommer att hållas i gävle, vilket är skönt, bor typ 3 km därifrån! Men bollnäs funkar också :) 
    26e på betygen o betydligt högre på högskoleprovet... 
  • lillajag91
    maar skrev 2010-12-27 09:27:55 följande:
    Åh grattis till er som kom in!!!! Här är besvikelsen total... Trillade ner till reservplats 5. Var res. 9 innan och trodde verkligen att jag skulle komma in. Det är bara att ta nya tag, men en hel vårtermin på komvux känns inte så lockande just nu... :´(
    Du får inte sluta hoppas än! Kan ju bli så att 6 personer hoppar av.. När jag sökte i höstas och kom in hoppade jag av 2 dagar innan skolan började.. 
  • lillajag91
    Förälskad skrev 2010-12-27 21:08:36 följande:
    Jag sökte inte Bollnäs, det är lång ifrån mig. Jag hoppas ändå du kommer in i Gävle, alltså centrala Gävle då, fast reservplats 26 kanske kan bli lite svårt.  Men så länge det inte spelar någon roll så är det ju helt perfekt. Om du bor i Gävle så blir det inte så lång resväg från dig ändå.

    Jag undrar när man får loggin och annan info från antagningen. Jag måste även se över ekonomin lite nu, bostadsbidrag och andra bidrag, fast jag har hör att man ska få hemskickat lite info om det.
    Ne, så långt är det inte, perfekt att plugga på tåget :) Ja, kan bli svårt, men kan ju hända att folk hoppar av långt in i programmet också och då kommer jag ju inte ha några problem med att börja i gävle istället. 

    Ja, jag vill ha alla papper och så nu! Jag vet inte hur jag ska göra, om jag ska ta lån eller inte, bor och äter gratis ;) är lyckligt lottad.  
  • lillajag91
    Förälskad skrev 2010-12-27 21:51:05 följande:
    Haha.. somliga har det bra Glad I bästa fall behöver jag inte ta något lån, i värsta fall 2000-3000 kr i månaden och det känns okej. Jag är inte rädd att behöva ta studielån, det tycker jag att det är värt, det ska blir så skoj!!!
    Ja, hihi. 
    Ja, det är värt det! Bra ränta på de lånen, :) Ja! Jag längtar jättemycket!  
  • lillajag91
    Förälskad skrev 2011-01-18 10:58:46 följande:
    Hur går det för alla? Har ni börjat än? Själv är det 6 dagar kvar innan skolstart Solig
    Det går bra, har köpt 3 böcker ;) bara 2 kvar på min lista. Och även en ny dator.. hihi. Jag har också ansökt om lån på csn.. 
    Jag börjar på måndag! Känns läskigt, men så kul också :) 
    Hur går det för dej? Fixat alla böcker? Csn? :) 
  • lillajag91
    Förälskad skrev 2011-01-18 13:33:59 följande:
    Csn lån klart Glad Jag har köpt några böcker, "Omvårdnadens grunder" bland annat, ska ni också ha dom?

    Annars är det rätt lugnt nu, jag har spanat in Högskolans hemsida lite så det inte blir överdrivet mycket nytt första dagen. Våran lärare har även lagt in lite mappar så vi kan gå in och läsa lite om vad som är viktigt att veta osv.
    Ja, de ska vi ha, den är en av de böckerna jag inte köpt.. 

    Vår första dag verkar vara mest introduktion. Åh, va kul! Jag fick hem en mapp med olika papper i. 

    Nu vill jag bara börja Skrattande
  • lillajag91

    Jaa, fast ni verkar ha fått mer information än vi. 

    Jag vet inte hur mycket... Jag längtar mer efter att läsa! :)

    Jag är undersköterska sen innan, så jag hoppas att jag kommer ha det som en stor fördel både i plugget och på praktiken :) 

  • lillajag91

    Det går bra! Ne, det har jag inte gjort. Men är inte deppig för det.. har fått en jättebra grupp :) 

    Det har varit väldigt snurrigt, jaa hur mycket som helst.. Just nu är det flera saker samtidigt, men bland annat de bärande bergreppen :)

    Hur går det för dej? (och samma frågor du ställde till mej ;))

  • lillajag91
    Förälskad skrev 2011-02-08 21:35:17 följande:
    Kul! Det är mycket för oss också men inte pluggmässigt utan mer att styra upp tillvaron och att komma i ordning.

    Vi har nyss lämnat in vår första examination i Sjuksköterskans profession och yrkesakademisering. Nu har vi börjat med vårdkedjans aktörer, patientsäkerhet samt lagar och författningar.

    Det rulla på bra. Imorn ska vi till Medicinhistoriska museet på Falu lasarett.

    Jag tycker vi har bra lärare, jag har hamnat i en trevlig basgrupp så det här ska nog gå vägen hoppas jag Glad 

    Det svåraste just nu tycker jag är att styra upp när man ska plugga, hur många raster man ska ta osv. Jag är duktig att ta eget ansvar men kanske lite för duktig. Jag måste ge mig tid att vila också.
    Vi fick för övrigt reda på att vi läser på halvdistans vilket kom som en chock för en del, hur gör ni? Är ni mycket i skolan?
    Vi är i skolan nästan varje dag, eller har varit.. Nu är vi "lediga" i 2 veckor, men då är det självstudier som gäller då två stora uppgifter ska in. Vi läser ju studieortsbaserad distans, vilket många har missförstått, även jag, men förstod innan vi började. Några trodde vi skulle vara i gävle hela tiden, några trodde de va it-distans..Men det är inget distans plugg, utan bara det finns träffar i både gävle och de andra studieorterna. 
    Jättesvårt att förklara.. hela min lilla grupp är från gävle, så vi får för de mesta vara i gävle ändå.. 

    Hur funkar halvdistans? 
Svar på tråden Alla vi som väntar på urval 2 och är reservplacerade. Högskolan.