Inlägg från: Gnista |Visa alla inlägg
  • Gnista

    Syskonfråga!

    För oss var det viktigt med syskon från samma land. Vi har starka känslor för Colombia och ville verkligen göra om samma resa en gång till, tillbaka till landet med dom underbara människorna, naturen, kulturen...

    Vårt äldsta barn är nu fem år och han pratar mycket om likheter mellan han och lillsyrran, tex att dom har samma ögonfärg, hårfärg mm. Han har också börjat fråga vem som legat i vems mage, och vill gärna höra att han och syrran båda legat i en Colombiakvinnas mage. När de blir äldre kommer de att kunna prata om Colombia och sin gemensamma bakgrund.

    Jag kan inte komma på några nackdelar med barn från samma land. Kanske att barnen om de kommer från olika länder har en alldeles egen historia att berätta när de blir äldre, ett eget land att relatera till.

    Men om det av någon anledning skulle blivit så att vårt andra barn skulle kommit från ett annat land är jag säker på att det skulle kännas bra, det med. Då hade vi ju säkerligen fått de känslor vi har för Colombia för ett land till.

  • Gnista
    Namaste72 skrev 2010-12-14 09:15:04 följande:
    Tack för svar, och som sagt frågan gäller att försöka välja samma land eller inte.

    Jag inser att det så klart finns en fördel, speciellt med återresorna. Och det stora syskonet får ju en återresa redan på hämtresan kan man säga.
    Vi är ju väldigt förtjusta i vårt barns födelseland, och det är lite det som är kärnfrågan. Ska vi uthärda en massa år i väntan eller satsa på ett land som går mycket fortare?
    Det kan ju hända mycket på "en massa år". Jag tror inte jag skulle våga vänta om det blir en mycket lång väntan (flera år) på det första landet. Det hinner ju hända så mycket, kanske ändras någon regel så man inte längre passar in på landet?

    Dessutom är ju en aspekt hur stort syskonavstånd man vill ha. Om man väntar många år på Landet blir det ju rimligtvis stor åldersskillnad mellan barnen, med de för- och nackdelar som det innebär.
Svar på tråden Syskonfråga!