Inlägg från: Anonym (H10#21mm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H10#21mm)

    Hur får man vänner?

    Svår fråga att svara på. Jag har väldigt lätt att få vänner och har alltid haft. Jag har aldrig haft någon taktik eller plan då det aldrig har behövts. Det hela har skött sig naturligt. 

    Jag tror att hur lätt eller svårt man har att få vänner tror jag har allt att göra med hur man är som person. Är man lätt eller svårt att lära känna? Vågar man ta plats? Är man mångsidig? Är man intresserad? Kan man få andra att skratta, ha kul, känna sig bekväma? Har man integritet eller är man för snäll? För inställsam? Vilka goda egenskaper har man att erbjuda osv.

    Själv kommer jag bra överens med de allra flesta och har väldigt breda intressen så att hitta gemensamma nämnare med andra är lätt. 

    De få typer av människor jag inte kommer bra överens med är fyrkantiga, kaxiga pga mindervärdeskomplex, eller tydligt socialt bortkomna och visar tecken på att de vill bli omhändertagna på olika sätt, tex att man ständigt måste hjälpa personen att komma in i konversationen eller tillfrågad för att säga sin åsikt. 

    Så hur skulle du beskriva dig själv? Vilka goda egenskaper har du och vilken roll får/tar du oftast i grupp? Är du drivande eller behöver du puttas framåt av andra? Vågar du bjuda på dig själv eller är du orolig att göra fel?

Svar på tråden Hur får man vänner?