Inlägg från: pågmamman |Visa alla inlägg
  • pågmamman

    påverkas fostret då jag är upprörd?

    E det någon här inne som märkt att ert barn i magen reagerar om ni är upprörda (arga eller ledsna). Jag tycker att min lilel kille i magen flaxar runt lite extra då & får så dåligt samvete för att jag stressar honom. Usch, ngn som vet hur det påverkar honom? Kan han t ex bli rädd för min röst för han hört mig höja rösten när jag bråkat med min man? Jag vet kansek löjliga tankar - men här brukar man kunna ventilera dem

  • Svar på tråden påverkas fostret då jag är upprörd?
  • pågmamman

    Ok - jo, så e det nog. Men hur påverkas han på sikt! nu e jag ju liksom inte upprörd dygnet runt.... Men har varit en rätt känslomässig berg och dalbana - men det måste ju vara fler än jag som e lite "labila" under graviditeten?

  • pågmamman

    Inga fler som haft perioder med "känslo-labilitet" under graviditet elelr som vet ngt om detta! Har precis fått veta att jag har rätt rejäl järnbrist - tror detta gjort mig extra känslig - hoppas det blir bättre med tabletter!

  • pågmamman

    Faktiskt blivit lite känslostabilare sedan jag ökade järnintaget... Men funderar fortfarande en del kring detta och vill gärna höra från fler hur era barn i magen reagerar då ni blir arga/ledsna etc. För ni blir väl upprörda ibland?

  • pågmamman

    Träffade i dag min underbara läkare på specialist MVC - hon sa att klart att barnet märker moderns stress, ilska, sorg likväl som det känner hennes glädje, lycka & skratt - det är livet och fostret lär sig av det... Skulle det vara skadligt hade ju fostret blivit skadat om mamman t ex blir rädd för ett plötsligt ljud etc.... Ska tänka på det hon sa - nä'sta gång jag får dåligt samvete för att jag fått ett vredesutbrott på stackars sambon....

Svar på tråden påverkas fostret då jag är upprörd?