• Eofrysina

    Kring 35+ och nyligen gravid?

    Hej

    Jag är en 37 år ung tvåbarnsmamma som nu helt oplanerat sitter här och är gravid med en trea.  

    Det skulle vara jättekul att få prata och skriva av sig med andra i liknande situation. Om du väntar första barnet eller tionde spelar ingen roll.  

    Jag har första besöket hos barnmorskan imorgon 23 dec och hoppas på ett ultraljud snart så jag kan få bättre koll på hur länge jag varit gravid.  Jag tror dock att jag är i åttonde veckan om jag går efter vad jag tror är förra mensen.

    Välkommen frände !
     

  • Svar på tråden Kring 35+ och nyligen gravid?
  • Lillan090815

    Tråkigt att läsa att några av er har stött på problem i graviditeten. Ovissheten, innan man fått klarhet i vad som händer är jobbig. Själv har jag erfarenhet av två missfall. Ett före sonen och ett efter. Den här graviditeten känns helt annorlunda än graviditeten med sonen. Förutom att magen växt fortare så mår jag så jäkla illa och har "mensvärk". Kanske det är växtvärk?

  • 2020

    Fotbollsmamma
    Gjorde UL forst innan mitt FVP,  sedan kom lakaren for att gora FVP. Han tittad inte pa moderkakan forran efter FVP nar jag sa att jag hade en blodning med mitt forra barn. Han sag da att jag for mycket blod i moderkakan, sma blodbubblor overallt :(.  
    Jag gjorde FVP pa en privatklinik sa skall till sjukhuset i dag for ett vanlig UL, vilket kanns skont. Skall da prata med dem och se om jag kan fa ett UL igen om ett par veckor. Kanns bara jobbigt att inte veta vad som kommer handa.

    I morgon far jag mina resultat fran gardagens FVP, men de kanns lite orelevanta nu nar saker och ting kanns sa osakra.

    Therese35
    Hur langt gangen var du nar du fick dina MF? Fick du nagon anledning till dem? 

     

  • Eofrysina

    Oj vad tråkigt Kolfinna Jag hoppas att allt kommer gå bra ändå. 

    Har just betalat månadens hemska räkningar och insett att vi har totalt köpstopp denna månaden... begriper inte riktigt vad som hänt men vi har spenderat mer än vi fick in och behövde nalla på sparandet helt i onödan. Skrev ett riktigt surt mail till min make alldeles nyss... får se om jag får ett surt mail tillbaka...  

  • Lillan090815

    Första missfallet var tidigt; vecka 6 och det andra lite senare; i vecka 11. Det har alltid tagit 6 månader tills jag blivit gravid igen. Det verkar ta sig ordentligt varannan gång här, alltså; missfall, son, missfall, och nu går det förhoppningsvis bra igen.

  • 2020

    Ja kommer sakert att ga toppen Therese, men det ar ju sa jobbigt att ga och oroa sig hela tiden, nar skall man sluta med det?

    Ja magen vaxer pa mycket snabbare denna gangen, skulle garna vilja vanta ett tag till innan jag berattar for alla.

    Gjorde i alla fall UL igar och da sa hon att allt sag jattebra ut, sa nu vet jag inte vem jag skall lita pa?
    Har i dag fatt svar pa mitt fostervattensprov och allt ser bra ut och det ar en liten pojke! 

    Hoppas ni alla far en harlig helg! Jag skall ta det lungt, kanns som jag har nalstick over hela kroppen :) 

  • Eofrysina

    Vad bra Kolfinna. 

    Får man alltid veta kön om man gör moderkaksprov eller fostervattenprov? skulle ju vara kul att få veta, nu när man ändå ska få en massa oro så kan man väl få något kul också...

    Jag undrar föresten hur lugnt man ska ta det efter provet? sköterskan som ringde upp mig verkade ganska sträng på den punkten så jag undrar hur ni som redan gjort liknande har uppfattat det hela, och upplevt det? Jag är ju ensam med mina barn nästa vecka eftersom maken flyger till Texas imorgon. Funderar på hur mycket hjälp jag kommer behöva. 

  • Mamma Lotta

    Fru Hilde: du kan alltid få veta könet vid fvp el mkp jag fick veta sist när jag gjorde mkp med sonen men det stod inte på provsvaret de skickade hem men när jag ringde så sa de vad det var!
    Vad gäller vila så ska man inte lyfta tungt eller springa i trappor utan vila i ryggläge så mycket som möjligt!
    Att typ tvätta diska o dammsuga är inte att rekomendera

  • 2020

    Min läkare sa att jag skulle ta det lugnt ett par dagar, vilken inte är det lättaste med en massa knattar där hemma :). Kom i håg att man kan få väldigt mycket kramp i magen efteråt, helt normalt. Fick kramp både denna gången med FVP och med MK förra gången. Så jag fick några tabletter efteråt vilket hjälpte.

Svar på tråden Kring 35+ och nyligen gravid?