Inlägg från: nordan1 |Visa alla inlägg
  • nordan1

    Jag hörde viskningar... vad i hela världen var det???

    Jag skrev först detta i ett annat forum och fick då tipset att skriva här istället. Så jag testar!

    Jag skulle åka hem över jul och jag mellanlandade i Umeå, eftersom jag åkt från södra Sverige, där jag bor, och mina föräldrar bor i norrlands inland. Jag var helt enkelt tvungen att sova över här. Min vän har själv åkt hem över jul och hon var snäll nog att låna ut sin lägenhet till mig. Det är ett 5 våningshus och hon bor i en 1.a på 30 m2.

    I morse vid 9 tiden, jag hade legat vaken i ca 10 minuter, så hör jag helt plötsligt viskningar. Jag var klart vaken, så jag befann mig inte i något sorts tillstånd mellan vaken och sömn. Jag kunde inte avgöra vad de sa, hur många de var, kön eller ålder. Men jag skulle uppskatta att det handlade om 2-3 personer. Det kom utifrån, alltså inte inne i huvudet. De verkade inte prata med mig, utan med varandra och det verkade heller inte som om de visste att jag var där. Jag vet inte varför de viskade, men de verkade prata om något viktigt. Viskningarna pågick i ca. 1 minut och jag blev tillslut rädd. Jag var rädd för att avslöja att jag var där, för jag visste inte vad det var. Så jag låg blixt stilla. Jag vågade heller inte titta av rädsla för vad jag ev. skulle se. Tillslut andades jag till tungt, ungefär som om jag var i sömn-tillstånd, med förhoppningen att rösterna skulle lägga av. Det gjorde de också. Jag tänkte då på vad det var jag hade hört. Efter ytterligare en minut började viskningarna igen. Samma sorts viskningar, det var som om de stod vid TV.n- samma ställe som förra gången, och vid toaletten. Jag kunde fortfarande inte avgöra vad de sa, men då kunde jag faktiskt avgöra ett ord. "Kissa" (av alla ord..) Sättet de sa det på och röstläget får mig att tro att det var tjejer i 20-30 års åldern Eventuellt yngre också. Precis samma sak nu- jag fick högre puls, låg blixt stilla och blev rädd. Tillslut gjorde jag samma sak- suckade tungt och då slutade de. Den här gången kom de inte tillbaka.

    Jag har inte vågat fråga min kompis om detta, jag vill inte skrämma henne. Hon bor ju här ensammen! Jag berättade för mamma, och hon tror att man kan höra röster, men hon tror inte på att de har något annat syfte än att skydda en. Så hon sa att det var säkert från grannen eller ventilerna. Men det var inte det. Jag hörde inte några röster eller ljud varken före eller efter detta. Man kan höra att grannen ovanför spolar i kranen, men man hör inte att de pratar. Och viskningarna var väldigt tydliga- de fanns i samma rum.

    Har någon varit med om detta?? Vad är det?? Behöver jag vara rädd??

  • Svar på tråden Jag hörde viskningar... vad i hela världen var det???
  • nordan1

    Hej! Tack för ditt svar, jag googlade det, och det stämmer väl till största del in på min upplevelse, men med den skillnaden att jag inte var paralyserad, jag kunde faktiskt röra på mig och jag hade legat vaken i ca 10 min, dock utan att röra på mig.. så jag vet fortfarande inte vad det var, kanske var en variant av sömnparalys? Men det händer kanske aldrig mera, jag får väl bara försöka varva ner lite ;) TACK för ditt svar iallafall, det var intressant!! =)

Svar på tråden Jag hörde viskningar... vad i hela världen var det???