• Manchester

    supersent att hämta kl 17.20?

    EtKm5 skrev 2011-01-04 18:22:32 följande:
    Mer värt är ju lite hur man ser på det. Men uppenbarligen är det mer värt för dig att få bo nära havet än att få ha barnen hemma. Annars hade ni ju bott billigare = behövt jobba mindre= haft barnen hemma mer. 
    Men nu betyder havsnära boende så mycket att du hellre har barnen långa dagar på dagis = missar massa tid med dem. 

    Vad jag menar är att om du är nöjd med att ha det så så är det ju inget problem. Eller? Det är din prioritering som enbart rör dig och dina barn. 

    Men för att svara på din fråga, ja, om man jobbar mer än man behöver för att tex kunna köpa en flashig bil (vilket för en normalinkomsttagare innebär ganska mycket extra jobb under lång tid), så visst betyder bilen mer än barnen då!

    Om du inte känner att du förskakar dem när du har dem på dagis hela dagarna så är det väl fantastiskt! Och nej jag håller med dig! 60 min hit eller dit gör ingen större skillnad. jag snackar dagis/fritids kontra vara hemma, i sitt hus, på sin tomt!

     
    Just det inlägg du svarade på gällde någon som faktiskt gjort ett val, villa vid havet i fina omgivningar och med stor tomt, även om det nu råkade kräva långa arbetsdagar. Men så ser det verkligen inte alltid ut. Det händer att jag hämtar sent, men då har vi oftast lämnat sent också. För ett par år sedan gick våra barn exempelvis 10-17 ett par dagar i veckan.. Däremot har jag sett andra barn som alltid verkar ha kommit tidigt och som alltid är kvar när jag hämtar. Och vet du vad? Det handlar nästan alltid om barn till ensamstående mammor med lågbetalda yrken. Kvinnor vars "val" handlar om att antingen jobba heltid och ha råd med mat och kläder, samt en lägenhet på kanske 2 rok, eller att jobba mindre och helt enkelt inte få ihop sin ekonomi.

    Där vi bor finns många villor som säljs för 10 miljoner eller mer. Radhusen kostar från fyra miljoner om man kan tänka sig renoveringsbehov. Man skulle alltså kunna tro att det vimlade av barn som hade långa dagar på dagis/fritids för att föräldrarna prioriterar lyx och flärd, men så är det inte. De dagar jag hämtar efter 16 börjar det redan bli tomt på sonens dagisavdelning. Och då öppnar vår förskola ändå inte förrän 7.30, så det handlar inte om att folk lämnar tidigt istället. De flesta barn kommer runt 8.30-9.

    Visst finns det föräldrar som gör tveksamma prioriteringar, som inte kan vänta några år med drömvillan, långresorna och den stora nya bilen tills barnen är gamla nog att klara längre dagar, men de flesta gör nog så bra val de kan. De har bara inte tillräckligt bra alternativ.
Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?