Inlägg från: Anonym (usch då) |Visa alla inlägg
  • Anonym (usch då)

    Vad är detta? Vattkoppor? Svinkoppor? Vägglöss? *BILDER*

    Inte sett så stora innan men om de blir rundare/ovala i formen oftast med en mörkare kant så är det nog ringorm..
    Men har du varit i egypten så låter de ju mest troligt att du fått med något därifrån som biter..

  • Anonym (usch då)

    Ja tror det är ringorm ja.. det kan smitta från människa till människa men är inte vanligast, fick nån av dina barn detta först?

    Ja va me om ett fall där vi fick ett nytt barn till förskoleklassen som kom från ett land i afrika, han hade som torra fläckar på armarna vilket spred sej till de andra barnen, oftast fick de bara en eller två fläckar men ringorm är så olika, en del får extrema fläckar överallt som ser hemska ut och en del får bara några röda fläckar.

    De fick smörja med en salva mot fotsvamt, va hette den då?? bamicil nåt liknande kanske, den va bättre än pevaryl iaf kommer jag ihåg.

  • Anonym (usch då)
    Anonym (Vad är detta?) skrev 2011-01-06 11:47:31 följande:
    Nej, det är inte nässelutslag. Den stora rodnaden runt om påminner om nässelutslag, men det är inte det. Jag vet mycket väl hur nässelutslag ser ut. Jag har själv fått enorma nässelutslag av bland annat kyla och de kliade helvetiskt. Bilderna är tyvärr inte så tydliga, svårt att få till det på bild. Men rena nässelutslag är det inte, den kan jag sätta min arm på.

    Det poppar upp flera hela tiden. Det är som en liten minibula i mitten, som ett myggbett kan man säga, påminne till formen om en blåsa, men ser inte ut som en regelrätt blåsa. Och så kommer den stora rodnaden runt om, som på vissa av dem är lite vitaktig och så en skarp röd kant runt. De är olika i formen. Vissa är rundare, andra avlånga, de som nyligen poppat upp ser lite olika ut. Men de blir snabbt så här stora och röda. Barnet på bilden är den som fått det först. Ev har ju grannbarnet också, en sådan än så länge, men den börjar bli större och är snarlik. Vi får se om fler poppar upp där.

    Vi har ringt jourcentralen, de ville kolla. Det kommer förmodligen gå ganska fort då de det kommer behandla det som smittsamt. Får inte sitta i väntrummet utan säger till i receptionen och får ett eget rum direkt.
    Precis, låter exakt som ringorm!
  • Anonym (usch då)

    De kan de göra, på bara nån timme poppade de upp på förskolan, från att upphöjnaden som ett litet myggbett kom tills den runda röda ringen var "färdigutspridd".
    Så det går rätt fort.
    De behöver inte vara helt runda men den mörkare kanten som blir påminner om en rund ring.

  • Anonym (usch då)
    Insatt skrev 2011-01-06 12:08:54 följande:
    Lamisil mot fotsvamp är bäst, och då inte singeldosen såklart... OM det nu är ringorm.
    Lamisil hette de ja Glad
Svar på tråden Vad är detta? Vattkoppor? Svinkoppor? Vägglöss? *BILDER*