Inlägg från: Sofia8504 |Visa alla inlägg
  • Sofia8504

    När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?

    Vi har pratat om det från början precis som med alla andra kroppsdelar. Jag brukade inte heller säga Snippa förut, men om man tänker efter så är det ju ett suveränt ord för barn och därför har jag anammat det och hoppas att de allra flesta gör det med tiden. När jag gick på dagis visste ju ingen vad de andra pratade om eftersom alla hade olika konstiga namn på den.

    Och en del tycker att man ska använda sig av slida och vagina, det blir ju inte riktigt rätt. Slidan är till att börja med bara själva "hålet" så det är ju helt fel att säga att man kissar med slidan tex. Vagina känns väldigt kliniskt, men fine om man vill använda det. Då förutsätter jag förstås att man säger penis om pojkars könsorgan, eftersom det är motsvarigheten och inte snopp.


  • Sofia8504
    ängelenfrånovan skrev 2011-01-12 09:29:55 följande:
    Jag fick lära mig det när jag gick i skolan men det kanske heter något annat, vad heter slida igentligen,vagina?
    Ja, vagina om man vill vara helt korrekt. Men då ska man också säga penis om den manliga motsvarigheten. Till snopp fanns det ju ingen vettig motsvarighet förrän nu när folk börjar anamma snippa. Och jag tycker då ärligt talat att det låter trevligare när man pratar om barns könsorgan att säga "snopp och snippa" än "penis och vagina". Faktiskt.
  • Sofia8504
    Isabelsmamma skrev 2011-01-12 11:03:01 följande:
    Jag säger stjärt och rumpa till vår dotter, snippa låter konstigt och pulla låter ännu värre!
    Men vad är vad? Stjärt och rumpa är ju båda det man sitter på. Vilket av dem använder du om könsorganet, eller missuppfattade jag helt?
Svar på tråden När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?