Inlägg från: Astarte |Visa alla inlägg
  • Astarte

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    Jag är lite delad. Om någon har gått mer än ett år och inte fått minsta lilla vikariat blir jag lite fundersam. Söker de verkligen? Å andra sidan vet jag hur lätt det är att halka efter, och då är det toksvårt. Har man gått hemma för länge blir det ett hinder i sig. Ingen vill ha en för att ingen annan ville ha en. Då blir det kämpigt. Jag trodde att jag själv skulle bli en av dem, men det löste sig till sist.

  • Astarte
    Fru U skrev 2011-01-15 21:38:08 följande:
    Det som jag finner intressant är att det går att få tillfälliga anställningar och att många inte verkar intresserade av dessa arbeten.

    Tar man tex truckkort kan man få jobb typ imorgon. Så varför gör inte folk det?

    (pratar om fullt friska människor nu som bor i eller strax utanför storstad)
    Ja, det är något sådant jag tänker på med. Det behövs ju även folk inom försvaret, man kan sitta som god man till några osv. Det är inte heltid, men man gör ju någonting och det kan leda till mer.
  • Astarte
    iii skrev 2011-01-15 21:44:12 följande:
    Men om man är arbetslös, är det ens en faktor? "Vad man vill"? Är man arbetslös så tar man de jobb som finns, och sen kan man börja fundera över vad man vill och söka ett bättre jobb under tiden.
    Jag håller med om det gått ett par månader, men inte från dag ett. Man kan få försöka med drombranchen först och om det inte funkar får man bredda sökandet.
  • Astarte
    iii skrev 2011-01-15 21:50:18 följande:
    Klart att det är ok att vara arbetslös någon vecka, om man har realistiska mål. Jag personligen hade iallafall sökt alla jobb från dag 1. Får jag ett bra jobb då, jättebra. Får jag ett mindre bra jobb så tar jag det tills jag får ett bättre. Även om det kanske bara rör sig om någon vecka tills jag får ett bättre. Jag vill inte utnyttja soc eller a-kassa om jag inte absolut måste. Behöver också något att göra för att inte bli galen.
    Jag sa upp mig från ett jobb just för att vara fri att söka annat. Jag märkte ju att det var totalt kört att komma in i branchen om man hade en massa skyldigheter mot en arbetsgivare. De jobben som är lätta att få är de som de vill ha tillsatt med kort varsel (hastig sjukdom och sånt) och då ville jag vara fri att hoppa på dem utan uppsägningstider och skit. Dessutom tänkte jag att det kan vara bra att praktisera lite med aktivitetsstöd för att få erfarenheter från rätt arbetsuppgifter. Mer än ungefär tre månader tycker jag väl inte är okej, däremot.
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?