Inlägg från: Rumpetroll |Visa alla inlägg
  • Rumpetroll

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    Fru U skrev 2011-01-15 21:38:08 följande:
    Det som jag finner intressant är att det går att få tillfälliga anställningar och att många inte verkar intresserade av dessa arbeten.

    Tar man tex truckkort kan man få jobb typ imorgon. Så varför gör inte folk det?

    (pratar om fullt friska människor nu som bor i eller strax utanför storstad)
    Wow! Är det sant?! Man tar bara truckkortet och sen har man jobb direkt?
    Konstigt att jag som har truckkort inte har jobb?!{#emotions_dlg.djavulsk}

    Jag har gått arbetslös sen i augusti 2010. Det är verkligen jättesvårt att få jobb. Det jobb man kan hitta är studentjobb, kvälls/nattjobb och deltid. Inte direkt nått som funkar för en ensamstående mamma.
    Just nu vill jag inget hellre än att få ett jobb på ett lager.
  • Rumpetroll
    Fru U skrev 2011-01-16 10:13:36 följande:
    Beror väl på hur lång man är villig att åka för att jobba. Du bor kanske på glesbygden, vad vet jag. I storstäderna ser jag dock att man söker lagerarbetare med truckkort i princip varje vecka, dock inte heltidsanställningar men någonstans måste man ju börja.
    Jag bor i Malmö. Söker alla lager/truckjobb som finns och även deltid. Det jag vet är att det är väldigt många sökande på var tjänst vilket gör det väldigt svårt.
    Jag är väldigt begränsad på hur långt jag kan ta mig för att jobba. Har ingen bil. Men så fort jag fått ett jobb då kan jag skaffa mig en, men det är ju just det som är problemet att jag inte får något jobb.
    Har varit på intervjuer och det jag antar är att jag har få bristande erfarenhet.
    Jag vet också att jag kan ta en praktikplats, vilket är väldigt lockande nu.
  • Rumpetroll
    puss skrev 2011-01-16 10:23:10 följande:
    har du ingen bil kan du ju ta trucken till jobbet.
    Haha, ja! Undrar verkligen om dom lånar ut trucken
  • Rumpetroll
    adina01 skrev 2011-01-16 10:23:58 följande:
    Då slog du hål på myten att bara man har truckkort i större stad finns det arbete.
    Ja det är en myt. Det går många arbetslösa med truckort och erfarenhet från lager som har svårt att få arbete.
    Allt för många som söker arbete och för få jobb.

    För min del vet jag att nånstans finns där ett arbete för mig, men jag ska bara hitta det
    Var på en intervju förra veckan som truckförare. Nu väntar jag på att höra något från dom. Men min intuition säger mig att jag inte får det. Har gått mammaledig i ett år och sen varit arbetslös i ett halvår, kanske inte så attraktivt för den arbetsgivaren. det var iaf det intrycket jag fick av honom. Diskriminering säger jag ^^
  • Rumpetroll
    Fru U skrev 2011-01-16 10:30:25 följande:
    Okej. Jag ska absolut inte säga emot din erfarenhet.

    Är det via bemanningsföretag du söker eller? Mest nyfiken då jag ju inte ingår i den s.k reguljära arbetsmarknaden
    Jag söker genom rekryteringsföretag. Och allt annat som ligger ute på nätet. Dock är det väldigt få jobb som ligger ute (inom lager/truck). Jag har inte så stor bredd på det jag söker. Om det är fel?! Nja jag tror faktiskt inte det. Lager är det jag kan och har ett stort intresse för. Saknar gymnasiekompetens och erfarenhet från andra yrken. Att jag skulle söka ett arbete där jag saknar erfarenhet ifrån vore väldigt dumt då vi vet att antalet sökande för var tjänst som ligger ute på nätet har ungefär 300-500 sökande. Där skulle min ansökan direkt slängas i sopporna när dom kollat genom min CV.
  • Rumpetroll
    Fru U skrev 2011-01-16 10:33:03 följande:
    Du har en poäng. Jag tog inte med i mitt inlägg de faktorer som gör att kvinnor anses mindre attraktiva på arbetsmarknaden, särskilt småbarnsmammor
    Ja det är verkligen svårt när man vill ha ett jobb och där är så mycket som stoppar en. Men jag har inte gett upp. Ska sätta som mål att innan mars har jag ett arbete. Jag testar massa olika alternativ för att finna ett arbete. Har skaffat mig en coach som ger mig idéer på massa olika sätt man kan söka jobb.
  • Rumpetroll
    Fru U skrev 2011-01-16 10:42:58 följande:
    Kanske är det en ide att läsa in gymnasiet? Så att du konkurerar på samma vilkor som de andra (det heter konkurerar va? jag är fortfarande bara halvvaken)
    Jag har inte motivationen eller konsentrationsförmågan för att läsa. För några år sen gav jag mig på att läsa svenska och matte. Matten klara jag men svenskan fick jag IG i. Dock tror jag inte min avsaknad av gumnasiebetyg är det som gör det svårt för mig att få jobb. Inte ofta betygen är rellevanta för ett lagerarbete.
    Vad jag förstått ger jag ett väldigt bra intryck vid intervjuer och det jag faller på är att jobben kräver att man kan vara mer flexibel, vilket inte jag är, och jag saknar erfarenheten. En praktikplats hade suttit fint nu
  • Rumpetroll
    iii skrev 2011-01-16 11:01:01 följande:
    Det är just detta som jag ser som "problemet". Du vill inte bredda din sökning. Du har redan på förhand bestämt att du inte har några chanser till andra jobb, vilket förmodligen inte alls stämmer. Alla jobb kräver inte gymnasiekompetens eller tidigare erfarenhet.

    En annan sak man ska tänka på är att det är mycket lättare att få jobb om man skickar spontan-ansökningar till olika företag. De som ligger på AMS söker ju flera 100personer, men om du själv skickar in en intresseanmälan med jämna mellanrum så dyker det kanske upp något. Speciellt inom lagerbranchen. Personligen så har jag upplevt att kvinnor ofta får förtur till de tjänsterna om de har kompetensen, för att jämna ut könsfördelningen. Jag har själv arbetat flera år med lagerarbeten i Malmö, men alla dessa jobb har jag fått genom att själv söka mig till företagen.

    Jag förstår att det är svårt att få jobb när man tänker så. De som söker alla tjänster de kan, vare sig det är timanställning, 1 månads-anställning, deltid osv, har ändå goda chanser. Speciellt om man då skippar sina krav om att man måste arbeta inom en viss bransh. Vill man vara arbetslös så är det ok, det är varje individs val. Men om personen inte gjort allt den kan för att få ett jobb, utan hittar på den ena ursäkten efter den andra till varför de inte söker allt, då får man skylla sig själv (återigen, menar inte er som är begränsade pga sjukdom eller andra orsaker).
    Jag har genom min coach just fått de förslaget du nämner, att skicka spontanansökningar och jag sitter och försöker finna företag att skicka sådana ansökningat till.
    Frågan är om man först ska ringa företagen och göra dom beredda på att man ska skicka en ansökan, eller ska man bara skicka ut?
    Jag söker endast lager/truck, det är jag medveten om att det är att begränsa sig, men jag vill t.ex inte jobba i en kassa på ica eller något arbete där det krävs kontakt med nytt folk var dag. Varför vill jag inte ta upp då det är högst personligt.
  • Rumpetroll
    amalie79 skrev 2011-01-16 11:02:28 följande:
    Nej, kanske inte, men en avslutad gymnasieutbildning tyder på att man har förmåga att ro saker i land, till exempel. Detsamma med körkort, enligt en chef- det visade enligt henne att man kan jobba mot ett mål och uppnå det, även om inte körkortet i sig var avgörande för jobbet.

    Jag vet en arbetsgivare som tyckte det var en merit att en sökande kille gjort lumpen. Min gamla chef ansåg det vara en merit att sökande var förälder- det visade att man är flexibel och kan hålla flera bollar i luften på en gång.
    Men i mitt fall är inte en avslutad gymnasiutbildning ett alternativ just nu. Jag har studerat några år och har inte klarat av det. Jag har lite olika faktorer som gör detta mycket svårt för mig. Alla är vi olika och det måste man acceptera.

    I mina ansökningar tar jag inte alls upp att jag är förälder, kanske jag skulle ändra på? Men samtidigt har jag fått höra att man inte ska ta upp det för att då kan man bli bortvald.
  • Rumpetroll
    iii skrev 2011-01-16 11:15:49 följande:
    Ok, vissa har tex social fobi (kanske inte anledningen i ditt fel), och det är en begränsning man inte kan rå för så är det något liknande så har jag full förståelse för det. Men t.ex städjobb? Tim-vik inom barnomsorgen? Det krävs ofta ingen utbildning för att vara timvikarie bara. Diska på en restuarang. Mc Donalds. Brevbärare. Finns massa som man inte alltid tänker på, men spontant är det såna jobb som är lätta att få.

    Det kan vara bra att ringa till företaget OM du har en fråga som ursäkt till att du ringer. Annars anser iallafall jag att man slösar bort deras tid. Sen skickar jag så många spontanansökningar att jag omöjligt hinner med att ringa till alla först.
    Ja, social fobi är en liten del i anledningen.
    Barnomsorgen har jag försökt få tag i tim-vik, men när jag kontakta kommunen visa det sig att man inte alls får det om man inte har nån utbildning då det finns för många med utbildning som inte har ett arbete. annars är det ett väldigt trevligt arbete, har haft praktik på en hel del förskolor.
    Allt som kan leda till arbete är jag villig att testa mig på. Men jag har mina begränsningar då jag är ensamstående mamma. Just nu önska man att man inte var ensamstående ^^

    Jag ska ta vara på dina tips. Tack för hjälpen
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?