Inlägg från: AngoStura |Visa alla inlägg
  • AngoStura

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    Alltså det är svårt att säga vad jag har för syn på långtidsarbetslösa för det är ju en stor grupp som är arbetslös av många olika orsaker. En del kan kanske flytta, en del kan studera, en del kan starta eget, en del har fullt upp ändå. Det jag kan säga är att jag själv är tacksam att jag aldrig varit arbetslös någon längre tid, för det vore nog jättejobbigt.

  • AngoStura

    Ja, nu skäms jag lite, men om man bor i en storstad och har varit arbetslös länge och är över 25 år, då tror jag att personen kan var lite underfungerande på något sätt. Förlåt, jag vill inte vara dum mot någon, men då tycker jag att man kunde vita åtgärder för att hitta jobb eller utbildning.

  • AngoStura
    M Y L F skrev 2011-02-27 13:35:25 följande:
    Fast det beror ju också på vad man har för utbildning/erfarenhet.  Har man jobbat säg inom ekonomi i hela sitt yrkesliv, så kanske det just nu är ont om jobb inom just det yrket. Det är antagligen över 200 sökande till varje jobb då är det kanske inte så lätt att få just ett sådant jobb. Dessa personer söker andra jobb också, men då de inte har erfarenhet inom annat yrke så är de ju antagligen inte arbetsgivaren intresserade av en ekonomi profil.

    Man måste idag ha en jäkligt bred kompetens för att kunna söka många jobb och lyckas att få ett också. Är man 40+ så är det kanske inte jätte aktuellt att sätta sig i skolbänken det första man gör. 
    Jo, jag vet, men personligen (och jag förstår att inte alla funkar på samma sätt) har jag fått ta beslut efter vad som fungerar och ger resultat och anpassa mig till det. Sedan vet jag att alla inte fixar det och att tiden kan göra att man inte tror att man skall kunna jobba alls efter ett tag. Kombinationen av storstad och över 25, så skulle i alla fall jag krevera om jag inte gjorde något åt situationen. Utbildning, skitjobb. Något sådant. Har gjort det själv vid två tillfällen.
    Pallas skrev 2011-02-27 13:45:35 följande:
    Eller som jag såg i en annons häromdagen: "Du är driven, hungrig och opretentiös [...]". Just.
    I flera år har jag hållit på att kräkas åt den där årigen återkommande annonsen "Kinnevik söker påläggskalv". Där skall man vara ung, civilekonom, engangerad i allt möjligt, vilja ha en arbetsdag på 26 timmar och vara lagom charmig samttidigt som man antagligen skall vara klädsamt underdåning också. Blä
  • AngoStura
    MatsAtari skrev 2011-02-27 21:29:16 följande:
    Ser iofs inte problemet med just den annonsen.
    Kinnevik förvaltar i dagsläget ungefär 40miljarder kronor och man vill knappast vem som helst på ett sånt jobb.
    Hur många anställda de har vet jag inte, men snittlönen ligger antagligen på minst 100 000kr+ /mån och har man jobbat där i 10år så har man antagligen skakat hand med både kungen och statsministern några gånger.

    "Profil

    Personen skall vara en hungrig, entreprenöriell person med meriterande akademisk bakgrund, gärna med examen som civilekonom och/eller civilingenjör och med målsättningen att bli en framtida VD. För befattningen krävs känsla och intresse för affärer, god analytisk förmåga och mycket hög arbetskapacitet. Internationell erfarenhet och prestationer utanför studier eller arbete är meriterande."


    Jo, jag förstår det. Tycker bara vissa ord är jobbiga i platsannonser som "påläggskalv" och "hungrig". Dessutom tycker jag exemplet du tar inte är särskilt anmärkningsvärt. Jag tror att de utryckte det lite annorlunda för några år sedan då andemeningen var att det är inte aktuellt med någon fritid/familjeliv på några år. Men det är ju å andra sidan bra när man är tydlig :)
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?