Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    Jag tror att

    -det är svårt att komma till intervju eftersom många söker- man kan ha ren otur eller vara dålig på att skriva ansökningar som "slår an".

    -en del klarar ansökan men har en personlighet som gör det svårt för dem att bli utvalda- de "klickar inte"socialt med så många grupper helt enkelt.

    -en del blir helt andra personer i en intervjusituation jämfört med om de redan hade fått jobbet. De stupar på nervositet, tunghäfta eller liknande.

    -man blir deppig av att få nej och att det tyvärr syns på en del efter ett tag- desperation är inte attraktivt och detgäller att hålla de negativa vibbarna ifrån sig, vilket är väldigt mycket lättare sagt än gjort.

    Med detta sagt så nog lossnar det för de allra flesta ändå förr eller senare, men det är enormt tungt att gå och vänta på det och oroa sig, och det är lätt att tappa tron på sig själv lite då och då.

    Min egen bästa kur mot det där nojandet har varit att göra saker som jag vet att jag är bra på, nåt litet varje dag. Baka en kaka, odla en växt, hjälp en gammal granne att handla, skriv ett test i ett ämne som du är bra på, vad som helst som ger din hjärna en liten glädjekick, en känsla av att ha åstadkommit nåt.
     

  • Themis

    Tillägg till det jag skrev innan, som var rätt nyanserat för att vara jag:

    Men så finns det ju också dom som varken vill eller kan, men om man tittar sig omkring på en större arbetsplats är det tyvärr lika många av dom som HAR jobb... !! Obestämd

  • Themis

    Lavish: Menar du då att det är någon annans fel om jag blir doktor i nagelbyggararkitektur och det aldrig har funnits några sådana jobb?Flört

    Lite ansvar har man för vad man väljer också, eller hur?

  • Themis
    Mentat skrev 2020-09-22 11:27:48 följande:

    Frågan är fel ställd: Långtidsarbetslösa är ingen homogen grupp.
    Ja, det finns lata dj*r som borde få tummarna loss men som helt enkelt inte vill jobba. Jag känner personligen minst en sådan.
    Ja, det finns dem som har allvarliga fel, psykiska funktionshinder, och som har svårt att få eller ens klara även anpassade jobb. Jag känner personligen ett par stycken.
    Ja, det finns dem som är allmänt duktiga men som ändå har svårt att hitta ett jobb, särskilt i dessa tider av ekonomisk avmattning. Jag känner personbligen minst en sådan.

    Så jag har ingen allmän uppfattning om gruppen som helhet.


    Väl formulerat. Jag får hålla med dig, anledningarna till den situationen är mer olika än man tror.
    Var inte en rövhatt bara så ordnar det sig nog.
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?