Inlägg från: krompa |Visa alla inlägg
  • krompa

    Ska flytta till Hörby - tips på bra förskola önskas

    Vi har våra barn på Ängens förskola. Det är 5 avdelningar som jobbar i 2 halvor, vind och vatten. Varje sida har ca 40 barn vilket oxå medför att det alltid finns flera i personalen närvarande alla tider på dagen. Båda sidorna samarbetar ute på gården, men även inne emellanåt och barnen har alltid någon att leka med. Ju fler barn som är närvarande ju fler vuxna är de och då öppnar de fler rum så att det aldrig blir så många barn i varje rum.
    Barnen är i åldrarna 1-6, dvs man delar inte upp syskon i olika grupper... (ligger lite avsides).

    Kommer ni börja jobba riktigt tidigt om mornarna så är det junibacken man ska söka. (ligger lite avsides).

    Junibacken och trollbäcken har åldersindelning på sina förskolor, båda har gott rykte.   Även Trollbäcken och loket har jag hört mycket gott om, jag har dock inte besökt de  förskolorna eftersom de låg fel när vi sökte för några år sedan... Loket ligger ganska centralt och regnbågen ligger inte så långt från "centrum" heller.

    Skattkistan är helt ny och regnbågen är ganska nyrenoverad. De ligger nära en busshållplats där man kan ta sig till Lund och Eslöv. (ganska centralt)
    Den enda förskolan som jag inte tyckt om stängde för ett tag sedan...

    Kopierat från www.horby.se/BOU/BARNOMSORG/Sidor/KommunalaForskolor.aspx


     
     


     


    Tätort

    Junibackens förskola  Har fem åldershomogena avdelningar i syfte att minska barnantalet i sina barngrupper. Här erbjuds åldersadekvata utmaningar inne som ute vilka inbjuder till nya lärotillfällen. Personalen har fördjupat sig i Reggio Emilias pedagogik och hämtar sin inspiration därifrån.


     


      


     


    Förskolan Skattkistan  En nybyggd förskola som finns på Söderängen alldeles intill Aktivitetshuset. Verksamheten arbetar aktivt med att skapa en lugn och trygg miljö. Ett tillåtande "klimat" som präglas av värme, skratt och gemenskap.


     


     


    Lokets förskola. En förskola med gångavstånd till museét och biblioteket. Förskolan präglas av hälsoarbete och livskvalitet.

     


     


    Regnbågens förskola ligger centralt i västra delen av Hörby tätort med gångavstånd till Frostaskolan. En förskola fylld med lek, lust och glädje. Barnen får genom dokumentation en tydlig återkoppling på att vad de tycker och tänker är viktigt.

     Regnbågens förskola 


     


    Trollbäckens förskola är en förskola i den södra delen med inbjudande inne och utemiljö som stimulerar till lek och rörelse. Verksamheten vill ge barnen tid och utrymme att delta i de vardagliga momenten. 

     Trollbäckens förskola 


     


    Ängens förskola ligger på Ystadsvägen 45 - Hus D vid Georgshillsskolan. Några av förskolans ledord är trivsel, kvalitet och nytänkande. Barnen rör sig fritt mellan olika aktiviteter inne såväl som ute och en pedagog finns alltid där barnen befinner sig.

     


     


      
     
  • krompa

    Klurifax är privatägd/kooperativ. Min syster hade sina barn där ett tag och de trivdes. Det jag inte gillar där är att man som förälder måste hjälpa till en hel del med tex storstädning.

    Gnistan har under år 2006 byggts ut från en avdelning till en förskola med två avdelningar - Duvan och fisken.
    Verksamheten har funnits sedan augusti 1991 och finns på Tvärgatan 6 i Hörby tätort.
    Förskolan har barn i åldrarna 1-5 år.
    Gnistan drivs av en ekonomisk förening och har kristen inriktning.


    Kontaktperson: Carin Lennartson
    Telefon 070 557 04 15 


     Gnistans förskola  

    Klurifax är en privat förskola på Viktoriagatan 1 i Hörby tätort.


    Kontaktperson: Lena Karman
    Telefon 0415-31 19 37, 146 90.


     Klurifax förskola
Svar på tråden Ska flytta till Hörby - tips på bra förskola önskas