Inlägg från: tindistar |Visa alla inlägg
  • tindistar

    Ska flytta till Hörby - tips på bra förskola önskas

    Vi har våra barn på Lokets förskola. De är indelade i 3 grupper. Smultronet, blåbäret och Lingonet. De har inte delat på våra 2 barn som går där. 

    Alla barnen ska kunna gå till vilken lärare som helst så de har mycket samarbete grupperna emellan. Det är cirka 60 barn som går på dagiset.

    Som sagt vi trivs jättebra och barnen älskar att vara där. 

  • tindistar

    på Loket går 15-timmarsbarnen Tis-tors. Från kl 9.00 tror jag det är och så fram till 14.00. Jag är inte helt hundra på tiderna eftersom mina barn går heltid. 

  • tindistar
    Medusan skrev 2011-02-03 16:43:51 följande:
    Det stämmer nog med tiderna, har hört det på annat håll med. Vilken typ av inskolning kör de? Lång, kort, beredda att anpassa sig efter barnet om det behöver mer tid osv?
    Vi hade 2 veckors inskolning. Det var jättebra. Med de ser lite hur barnet hanterar det också. Vissa barn behöver inte så lång inskolning. 
  • tindistar
    Medusan skrev 2011-02-03 17:31:35 följande:
    Tindisar

    Sorry att jag totalt frågar ut dig men loket är av stort intresse för oss så jag vill veta mer

    Vad innebär det att de har hälsa som profil?
    Hur är inne och utemiljön? Är det stora ytor, många rum eller trängs barnen så att säga?
    Eftersom det är en gammal byggnad är inte rummen de största. Men det är inte trångt utan de utnyttjar den plats som finns på ett bra sätt. De har bytt till lite för att få lite större utrymme. 

    De ska fixa där ute nu under våren så vi föräldrar får komma med förslag. Annars är det faktiskt en stor plats som de kan leka på med både gräs och gångvägar i asfalt. Där kan de cykla eller trampa bil.

    Jag tycker det är en väldigt bra förskola och den har funnits länge då även min man gick där när han var liten. Mina barn går på blåbäret och de har jättebra fröknar som de tycker om vilket är ett stort plus. De är ute oftast 1 ibland 2 gånger om dagen. De har en utedag. Då kan de gå till biblioteket eller något annat skoj. 
Svar på tråden Ska flytta till Hörby - tips på bra förskola önskas