Inlägg från: vackrastarflow |Visa alla inlägg
  • vackrastarflow

    Är ridning en sport?

    GulTussilago skrev 2011-02-02 22:17:59 följande:
    Hörde att det var ändrat! (men har inte kollat så det verkligen är så)
    Det var snack om det, men tyvärr inget förslag som gått igenom ännu. 2008 var det på tapeten, men hittills har ingen ändring skett

    Och ja, ridning är en sport och att man inte kan få friskvårdsbidrag för det är bullshit. Det är ju tom så att läkare ordinerar det till tex handikappade pga den välgörande effekten (både fysiskt och psykiskt).
  • vackrastarflow
    Bottis skrev 2011-02-02 22:35:43 följande:
    Ja, knepigt det där med friskvårdsbidrag. Känns lite förlegat att tanken om att det är dyr materialsport spelar in. Hockey är också dyr materialsport. 
    Ja och jämför med många gyms dyra års/månadskort...

    Jag brukar aldrig köra detta kortet, men eftersom ridsport (ja ridSPORT) ligger mig varmt om hjärtat så kör jag på det: ridning är topp 3 i listan av antal utövande av sporten i Sverige, de andra två är fotboll och ishockey. Skillnaden? Den största delen som utöver ridsport är kvinnor/flickor. Hade det varit mer män inom idrotten lovar jag att vi hade fått friskvårdsbidrag för den... Precis som du säger är ishockey en dyr materialsport också. Man kan liksom inte åka ut på isen med knäskydd och 250-kronorsskridskor.
  • vackrastarflow
    Bottis skrev 2011-02-02 22:43:04 följande:
    Ja, hela tanken känns förlegad och som du säger. Om det var fler män så hade det nog sett annorlunda ut. Men å andra sidan, segling är kanske inte så kvinnodominerande, inte golf heller så teorin kanske faller men ridning i sig får ju ofta sämre stöd av kommuner än vad grabbarnas hockeyhallar får.
    Jo men tex segling har inte lika många utövare som ridsporten. Golf vågar jag inte uttala mig om, men tror inte heller det når upp till ridsportens utövare.

    Har nog lite ilskna känslor från när jag var liten och man fick kämpa för sin sport. Inget visades på TV (har blivit mycket bättre nu) och man fick inget utrymme i tidningar osv. Jättekul att det blivit en ändring på det nu men samtidigt ligger det fortfarande efter väldigt mycket. Tänk på alla dessa kids (och vuxna) som älskar ridning!
Svar på tråden Är ridning en sport?