• lugna gatan

    Är det bara jag som har trillingar???

    Hej! Jag har med trillingar som är 2½ snart 3 år! Är inne här på FL så sällan nuförtiden så jag tappat kontakt med en del, men om du kikar i min gästbok finns några fler som har 3! Är du med i trillingar.se?
    Där finns många som vi, fast sidan är inte så välbesökt tyvär.

    Mina är ju så små jämfört med dina, så här borde det vara dig som jag frågade om råd ;)
    Det här med att barnen har sina olika personligheter är så himla skönt, men ibland blir jag inte klok på deras sätt att kommunicera med varann, hur ska jag säga? De är så olika men ändå verkar de alla ha vissa samma egenskaper fast visar dem vid olika tillfällen... svårt att sätta fingret på.
    Vi har alltid (med vissa få undantag) varit noga med att de har olika kläder, och iallafall olika färger på sig. Har de tex fått samma sort av ett set i julklapp av farmor så har de inte på sig det samma dag. Detta är de själva väldigt noga med nu, så nu kan de inte ärva av varann längre... då blir det "miiina byssor!!!" De vet precis vems kläder som är vems. De leker inte heller i "klunga" på dagis utan är med olika kompisar, fast att de går på samma avdelning.

    Vi kan ju kanske starta en trillingtråd här? Hade ju varit kul.

  • lugna gatan

    Hej! Kikar in lite då och då... inte särskilt ofta man har tid med treåringar! :) Hoppas ni som är gravida mår bra, och du som fick förtidigt, hoppas de växer på.
    Ni får gärna fråga om det är något ni undrar över, själv fick jag trillingar med tts, maj 2008 i v 29.

    Har en vagn som vi tänkt sälja. Den är som UJ, fast med bygel, individuella benstöd, rörliga/låsbara fasta framhjul och lite mer. Trillingvagnar är inte så snygga, men med stora hjul är de väldigt lättkörda. I början hade vi den med babyproffsens mjukliftar som ligginsatser. Det var ett måste för mig att ha det, då jag skulle kunna ta mig ut själv med alla kidsen. Men nackdelen är att det blir inga shoppingturer med trillingvagn, för man kommer inte in i knappt några affärer. Har man råd så borde man haft både trillingvagn och tvillingvagn=bärsele.
    Vi köpte vagnen via e-bay.uk och den levererades till dörren. Ska ta en bild och lägga upp här nån dag, om det är nån som är intresserad.

    Må så gott :o)

  • lugna gatan

    Elicia 1735g, Pricilla 1100g och Novalee 1340g. De tittade ut 11 veckor för tidigt. Vi låg på neo i två månader, sen fick vi komma hem med återbesök inbokade. Om barnen föds förtidigt, så beror det helt på utvecklingen och hälsan hur länge man behöver stanna. En av tjejerna var redo att åka hem redan efter sex veckor. Medans de andra två drabbats av en rad olika komplikationer.
    Det var redan i vecka tolv tror jag som jag fick tjatat till mig ett tidigare ul, alltså inna de hunnit med det vaginala på mvc. Jag var stor jämfört vilken vecka jag var i, och magen växte extremt fort. I början var jag väldigt lugn och brydde mig inte att det spänd och stack...det var ju min tredje graviditet, så jag visste ju att det är ingen fara. Men pga av magens storlek och mycket mystiska variationer i hjärtljuden på mvc så fick jag ett tidigare ul. Det var ju tur att mannen var med för vi blev ju, säkert som ni andra, grymt chockade.

    Vi fick kommunal hjälp. Fast först efter många brev och möten med kommunen. Från att de var ett halvår till ett år, hade vi en kvinna i hemtjänsten som var bara hos oss 7.30 - 16.00. Det var jättebra. Men hade jag haft en mamma, svärmor eller närstående som velat hjälpa till hade jag valt det istället. Gå in på http://www.trillingar.se/ och anmäl er, så kan ni se en mängd tips och råd på olika lösningar som olika familjer fått.

  • lugna gatan

    Vi var hemma bägge två de första fyra månaderna, varav två var på sjukhus. Sen fick vi hjälp av hemtjänst, en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen, för att vår dåvarande åtta och fyraåring skulle kunna komma iväg till skola och förskola. De hjälpte till med lite disk, tvätt och "underhållsstäd". Låter kanske inte mycket, men det var ju precis det man inte hann med själv. Sen fick de inte hjälpa mig med småbarnen, men de hjälpte till att mata och hålla, om jag behövde duscha eller fixa med pojkarna ändå.
    Sen efter ytterligare två månader så fick jag den hjälpen med en personal hela dagarna. Det var fantastiskt, men så var det oxå en underbar människa som vi fick. Hon hade varit dagbarnvårdare innan hon började i hemtjänsten. Hon skötte all tvätt, hjälpte till med matning, förberedde lunch mm. Sen gick hon och lämnade vår fyraåring på dagis kl 12.00 när de gick ut, då tog hon sin rast, och sen kom hon tillbaks med honom vid 14.00 och stannade till 16.00
    Vi hade bara yngsta sonen på förskolan under uteleken det första året efter att flickorna föddes. För vi var livrädda för infektioner och jag vet många föräldrar där som lämnar fast att barnen är sjuka. Sen hösten när han skulle fylla fem var tjejerna ju större och starkare och han började som vanligt 9 - 14 fyra dagar i veckan. Vi fick en extradag jämfört med andra f.led. efter att ha ansökt hos specialpedagogen om behov av utökad tid.

  • lugna gatan

    Vi hade folksam utökad gravförsäkring. Då fick vi 200kr per barn/dag, alltså 600kr om dan de veckor vi var inlagda. Välbehövligt när man är på sjukpenningnivå båda två.
    Det positiva med folksam medlemsförsäkring är att man direkt efter kan teckna barnförsäkring utan hälsoprövning. För annars hade vi aldrig kunnat få barnförsäkring eftersom de föddes 11 veckor förtidigt.

    Vi hade kontakt med kommunen när jag var gravid, ändå strulade det och vi fick vänta i månader innan vi fick hjälp. Stå på er. Visst är det jobbigt att ringa, men det är ju bättre att få rätt till hjälp och sedan tacka nej om man känner att man klarar sig utan, än att inte få chansen.

    Vi har en stor bil för hela familjen, en ford expedition med åtta säten! :)
    Men min man pendlar till jobbet (16 mil/dan) så då hade vi en ford mondeo, där fick alla tre babyskydd med bas plats bredvid varann! Nu har vi en ford focus, och där får alla tre(!) Britax "twoway" plats bredvid varann. Mycket stort baksäte och rekommendera varmt!

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???